lauantai 28. huhtikuuta 2018

Matkavinkkejä kevätmatkakohteisiin


Travel destination tips for spring: 


Kreikan saaret kuten Mykonos. Hyvää aikaa käydä kun on jo niin lämmintä, mutta ei ehkä ihan pakahduttavan kuuma vielä. Keväällä voi tareta jo uidakin. Saaria on monenlaisia, jotka vain odottavat löytäjäänsä: etäisiä saaria meren keskellä, kauniita kukkapuukujia ym. Jos haet ei turistisaarta, voit mennä vaikka omatoimi lauttaretkelle ja varata paikallisen majoituksen. Pyydä tarjous pidemmälle matkalle jos viivyt kauemmin kuin viikon. Jos haet turistikohdetta niin esim. Mykonos on aivan upea ja rauhallisempi vielä keväällä. Kuvattavaakin riittää. Mitä saaria nähdä: näistä olen koonnut tämän jutun. Mutta esim. Skopelos jossa kuvataan toista Mamma mia leffaa, Joonianmeren saaret, kuvauksellinen Zakynthos, Milos, KorfuParos ja Naxos. Nyt Kreikassakin on turistivero se on noin 0,25-4e majoituksesta riippuen ilman aikarajoitusta ja turistivero on nykyään monesssa kohteessa kuten Italiassa, SaksassaBaleaareilla. Budjettia vero ei heti kaada jos varaat edullisen majoituksen. Mutta ravintolat yms. Kreikassa eivät ole todella halpoja ainakaan turistikohteissa. Italian saaret toki myös hyviä keväälle, sää on keväällä jo helteinen mutta ei niin helteinen vielä kuin kesällä ja vähemmän täysiä keväällä. Italian saarilla on usein kesällä runsaasti aurinkoa eikä juuri yhtään sadetta ja hintataso halvempi kuin Pohjois-Italiassa. Talvella sataa kesänkin edestä. Kevät on ihan parasta matkailuaikaa Välimerellä ja Keski-Euroopassa. Kesällähän tulee turistiryntäys etenkin saarille, joissa on lentokenttä ja paljon hotelleja. Jos etsit hiljaisempaa kohdetta, etsi syrjäinen pieni kohde jossa ei ole lentokenttää ja vähän palveluita. Vuokraa vene syrjäisellä saarella se voisi olla kiva kokemus. Kaksi kuvaa Mykonokselta. Rannat ovat aika loistavia Kreikassa, Euroopan yksiä parhaimmista vielä. Asiakaspalvelun olen kokenut olevan hyvää Kreikassa. Myös sää on keväällä lämpimämpi Kreikassa kuin Pohjois-Italiassa. Oma vinkkini: Kreikkaan pääsee myös risteilyn muodossa, mutta myös lautat voisi olla kiva kokemus kiertomatkailuun. Yksiä kauneimmista merimaisemista näin Kreikassa.

Greek Islands, worth to visit also. Weather is already very warm but not yet too hot but still sunny.  Could be possible to swim and go to beach. Many kind of islands just waiting to discover, you can find tourist islands but also empty islands and a lot of beaches. You could go to island hopping take a ferry or visit tourist islands by plane. Mamma mia movies filmed in Skopelos could be worth visiting. Mykonos is very beautiful and still peaceful in spring before the summer. Zakynthos has a photogenic beach to see. New tourist tax in Greece is about 0,25-4€ (without time limit) and depends in which accommodation you will stay but tourist/city tax is nowadays also in Italy, in part of Germany and in Balearic Islands. Spring could be the best time to visit South and Central Europe I think. Also Italian islands (Sicily, Sardinia and more) are worth visiting. Pictures taken in Mykonos. Greece has some of the best beaches in Europe.

Mykonos


Verona


Verona, tätä olenkin jo useita kertoja suositellut. Lähes joka kevät mieleeni tulee Verona ja olen siellä käynytkin useana keväänä. Kaupunki puhkeaa kukkaan mm. kukkafestivaalien muodossa ja kaupungin puistot ja autokadutkin on koristeltu ruusuilla keväällä. Italialainen maisemasuunnittelu on upeaa. Tunnelma keväällä on vaan niin hyvä, kun voi olla jo +27C mutta ei tulikuuma helle ja ei vielä niin suuria turistimassoja kuin kesällä. Verona on kohde jossa on kiva vaan vaellella ympäriinsä, aina voi löytää jotain pieniä yksityiskohtia: kukat, puistot, pylväät, Adige-joki. Vaikka kohde on turistikohde myös paikallisia on paljon. Julian parvekkeen alue on supersuosittu, mutta kaupunki tarjoaa muutakin nähtävää kuten ne puistot, hyvät jäätelöt ja kauppojakin on tullut lisää. Jos haluat välttää turistitungoksen etsi rauhallisempi puisto jossa voit vaikka syödä jäätelön. Jotain taiteellistakin kohteessa on ja toki myös romanttinen kohde. Kiertomatkailija voi käydä Veronasta myös Gardalla ja Venetsiassa, niin näkemistä riittää myös yli viikoksi. Gardan linnut ovat näkemisen arvoisia. Lähellä on lisää useita kohteita. Majoitusta etsivä voi majoittua esim. hotel Giberti joka on aivan keskustassa. Suosittelen ainoastaan Veronan keskustan hotelleja, sivualueet ei ole niin hyviä ja kävelymatkat pitkiä jos ei majoitu keskustaan. Varaa majoitus aina etukäteen, turisteja voi olla paljon. Keskustan hotelleissa on ollut myös parempi asiakaspalvelu. Kukista ja vanhanajan arkkitehtuurista pitävät saattavat ihastua Veronaan. Miten mennä: ota esim. lento Milanoon tai Venetsiaan ja sieltä juna/bussi kohteeseen. Italian junat ovat yhä edullisempia kuin vaikkapa Saksasta Italiaan kulkevat. Myös esim. Aurinkomatkat järjestää valmismatkoja suoraan Veronaan. Aikaisempia Veronanjuttujani: pieni matkasanakirja ja kuvia Veronasta.

Verona is on my mind especially spring is very beautiful season with a lot of flowers around the city. Postcard gardens and weather is already warm and sunny usually. Wander around to find a piece of art and flowers. Verona has many beautiful parks. I would recommend just to stay at Verona's center there is near attractions, little parks, cafes and restaurants. It's nice to stay in the centre middle of attractions. And if you got time visit also Venice and Garda by train. Garda is very near.


Jos ei vielä nämäkään napanneet niin miten olisi Saksasta esim. Hannover, Dresden tai Frankfurt. Kokemuksesta sanon sää on paljon aurinkoisempi kuin pohjoisessa, voi olla kirkas aurinko ja +26C jopa huhtikuussa tai sitten +20C ja kevätvaatekelit. Hannoverissä kukkivat keväällä kirsikankukat ja nähtävääkin löytyisi kuten Herrenhausen puutarha sivummalla sekä palatsi, Maschee järvi (jossa voi veneillä lokakuuhun saakka), sekä keskustassa Ernst August galerie ostoskeskus josta voi löytää edullistakin ostettavaa. Kosmetiikkaa (tai ruoka-annoksia esim. aasialaisista) saa yhä 3e. Frankfurt on suurkaupunki jossa näet sekä uutta että vanhaa arkkitehtuuria, vieri vieressä voi nähdä uutuudenkiiltäviä pilvenpiirtäjiä mutta myös vanhaa arkkitehtuuria. Dresdenissä nähtävää residenzschloss linna, jossa on museoita kuten jalokivimuseo. Dresdenissä on myös paljon viheralueita. Kesä voi olla tulikuuma osissa Saksaakin, joten kevät ja syksy ovat hyvää vierailuaikaa ennen superhelteitä. Mitä kohdetta sinä suosittelet erityisesti kevääksi ennen superhelteitä ja turistitungoksia?

Spring in Germany: visit example Hannover, there you could see beautiful cherry blossom and weather could be already sunny and warm. You could visit herrenhausen garden+palace or Maschee lake. Visit Dresden and see residenzschloss palace and museums. In Frankfurt you could see modern shiny skyscraper architecture but also much older architecture is visible around the city. Spring is already sunny time to visit Germany or at least I think so because I come from far North.


Dresden

Frankfurt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.