lauantai 21. huhtikuuta 2018

Nähtävää Maltalla 5 kohdetta

Valletta on kulttuurikaupunki 2018 joten sen kunniaksi nähtävää Maltalla:

What to see in Malta. Valletta is European capital of culture 2018
kuva.
1. Koko Malta on tunnettu beessistä arkkitehtuuristaan, mutta tiesitkö voivasi nähdä myös pinkin linnan se on nimeltään Mellieha tower/Saint Agatha's tower. Linnalta on näköalat Gozolle ja Cominolle. Jos etsit hyvää kuvauspaikkaa somekuville, kokeile myös tätä.

1. Malta is famous of it's beige architecture but did you know you could also see a pink Mellieha Tower in Malta, with a view to Gozo and Comino. If you are searching for a good photo location why not to try also this one.

kuva.

2. Castle of knights/Grand Masters Palace ritarilinna Valletassa on mielenkiintoinen nähtävyys historiasta kiinnostuneille.

2. Castle of Knights/Masters Palace could be interesting attraction to visit for history fans.


kuva.

3. Uimisesta pitäville Cominolla turkoosit uimavedet ja kuuluisa sininen laguuni. Käy myös sukeltajille. Maltalla on usein todella aurinkoista jo keväällä (kuten Sisiliassa). Joten uskon että uiminen voi onnistua jo huhti-toukokuussa. Saarella asuu vain muutamia ihmisiä, mutta turistit toki löytävät tuonnekin. Miten pääsee: veneillä ja vesitaxeilla. Saarella on myös yksi hotelli.


3. For swimmers and divers Comino with turquoise sea water and a famous blue lagoon. Best time to visit could be spring when the weather is already warm and sunny just before the hot summer. How to get to Comino little island: by ferries and water taxi.

4. Ikivanhat megaliittiset temppelit. Temppeleistä 7 kuuluu Unescon listalle.

4. Megalithic Temples of Malta, also part of Unesco.
5. Mdina ja Rabat. Moni käy Valletassa, mutta myös näissä kohteissa riittää historiallista nähtävää. Molemmat pystyy näkemään saman päivän aikana. Molemmat näistä kohteista ovat vähemmän turistoituneita kuin Valletta, mutta silti on nähtävää. Mdina on arabiaa ja tarkoittaa kaupunkia, Mdinaa kutsutaan myös hiljaiseksi kaupungiksi ja se on Maltan entinen pääkaupunki. Yksi nähtävyys on palatsi Casa Bernard, joka kuului aateliselle maltalaissuvulle. Tiesitkö muuten että Maltan kieli on johdettu arabiasta joka on sekoittunut italiaan. Aikaisempi Maltanjuttuni.

5. Mdina and Rabat. Many tourists visit Valletta but also Mdina and Rabat has attractions to see. One is Casa Bernard Palace, that belonged to a noble Maltese family 1600. Did you know the Maltese language is derived from Arabic mixed with Italian. 


2 kommenttia:

  1. Rabat on Marokkon pääkaupunki ja Medina on kaupunki Saudi-Arabiassa. Kyllä huomaa että arabian kielellä on ollut vaikutus.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, minäkin ihmettelin miten saman kuuloisia nimiä. Ehkä sieltäpäin on joskus saattanut tulla ihmisiä Maltallekin, voi olla

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.