sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Hylätyt eläimet matkoilla ja mustat kissat

kissakuva.
Juttua hylätyistä eläimistä matkoilla. Useinhan niitä näkee, ihan jo vaikka Kreikassa, Italiassa tai Suomea lähellä Virossa. Hylättyjä eläimiä on myös monenlaisia: osa joilla kaulapanta voivat olla vasta hylättyjä ja saada ruokaa kuten Ateenan satamassa, mutta on myös täysin oman onnensa nojassa olevia eläimiä kuten kodittomat kissat Campaniassa jotka söivät roskiksista. Tietysti joku voi ajatella että myös ihmisiä on kodittomina ja surkeissa oloissa, niin on. Ihmisten eteen kuitenkin tehdään työtä ja yritetään hommata kaikille paremmat oltavat Euroopassa. Italiassa on esim. järjestöjä jotka antavat ruuat ja joskus myös majoituksen jos ei rahaa. Kukaan ei saa valita mihin tai keneksi syntyy ja siksi on hyvä olla myötätuntoa, eläimillä ei ole ääntä jolla puhua. Nämä aiheet ovat aika vaikeita, joskus aurinkoinen unelmaloma voikin mennä pilalle kun näkee reissussa riutuneen eläimen/ihmisen ja kyllä minullakin on lomapäiviä jotka on menneet pilalle. Matkailu opettaa ja joku toinen voi ajatella nähneensä pahempaakin, niin on mutta ei pidä kovettaa mieltään. Joskus mustia kissoja hyljeksitään turkkinsa värin takia, mikä on tietysti todella väärin. Syitä miksi pitää mustaa kissaa: mustat kissat elävät pidempään, mutta tiede ei ole varma miksi. Uskotaan että immuunisysteemi olisi vahvempi. Joka tarkoittaa tietysti sitä että voi pitää kissan kauemmin. Negatiiviset ajatukset liittyen mustiin kissoihin tulevat keskiajan legendoista ja hei kuka nyt enää keskiaikaa haluaisi elää, väri ei ole syy hyljeksynnälle. Mustan kissan turkki voi vaihtua auringossa ruskeaksi.

Katso 17 syytä omistaa musta kissa. Näin muutama viikko sitten viisaan mustan kissan, joka oli yhden talon ja auton edessä vähän kuin koirat. Suomessa hylätään 20000 kissaa vuodessa. Maailmassa on vielä paljon huonoa, mutta uskon että ihmisten asenteet tulevat muuttumaan vähitellen, tarvitaan enemmän hyväksyntää ja myötätuntoa. Myös lapsille on hyvä opettaa hyväksyntää ja myötätuntoa, välittämistä ihmisistä ja eläimistä sekä vastuunottoa. Viime kesänä näin ihmisiä jotka huolehtivat myös toisten eläimistä, Italiassa vanhempi mies osti monta kissanruokapurkkia ehkä koko kylän ulkokissoille ja yksi osti myös koiranruokaa kerjäläisen lemmikille. Näinkin voi tehdä, kukaan tavallinen tallaaja ei voi koko hylättyä eläinlaumaa tuoda mukanaan, mutta voi tehdä ainakin pieniä tekoja. Euroopassa ei usein nykyään ole niin köyhää etteikö jotain hyvää voisi tehdä. Eläinten hylkäämisestä en pidä, mutta olen alkanut vähitellen luottaa siihen että aina on joku joka välittää. Aina on toivottavasti joku joka tuo ruokaa ja jossain on usein joku, joka käy ostamassa ruokaa sille hylätylle lemmikille kadoten aurinkoisille kujille niin ettei moni tiedäkkään mitä hän teki. Suomen hylättyjä eläimiä voit auttaa mm. Hesyn kautta. Vanhempia juttuja: kissoista asiaa. Norsujen suojelujärjestö.  Erään koiran tarina.  Delfiinejä ja merikilpikonnia luonnossa.  Kreikan eläimiä ja hylätyt koirat satamassa.

Thoughts about abandoned animals (and people) abroad. It's not always so easy to travel around and see difficult situations. When you think going on dream holiday and suddenly you see starving cat, dog, people or something else. Life is often cruel and of course you can see even more. It make me think how nobody can choose where you born and who you will be, that's why I have empathy and I woulc recommend to keep empathy and support, some way somehow. Abandoned animals has no voice for speaking for themselves. Traveling teach a lot of things of life. Sometime people abandone black cats because of their color, how cruel it is. Those bad old legends of black cats comes from Middle Ages, we should not listen legends from Middle Ages anymore. Color is not a reason to avoid and abandone. It's also a good thing to teach children to respect human beings and animals, to have empathy, acceptance and have responsability. Ordinary travellers can't bring all straydogs or cats back to their countries for a better life but you can always do something, example buy some food for the dog/cat. Check 17 reasons to own a black cat.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan vietetty Pohjois-Italiassa nyt kolme kuukautta ja mut on yllättänyt (iloisesti) se, että en ole nähnyt tällä reissulla yhtään ainutta hylättyä eläintä. Toki kissoja ja koiria näkee irti, mutta kaikilla on näyttänyt ainakin tähän mennessä olevan omistajat :) Mua muuten yllättää tuo mustien kissojen kammoaminen, omistan itse mustan kissan, eikä silloin hankittaessa käynyt mielessäkään olla ottamatta kissaa sen värin vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Salla: sama täällä, Pohjois-Italiassa näkyy vähemmän hylättyjä eläimiä mutta sitä voi selittää myös ihmisten parempi palkkataso. Joistain eläimistä ei tiedä ovatko hylättyjä vai ei, esim. ohi juoksevat kissat. Viimeksi näin enemmän hylättyjä eläimiä Lazion seuduilla ja Kreikassa ja Kanarialla myytiin eläinkaupassa koiranpentuja lasihäkissä joka oli aika surkeaa. Joo Suomessa oon huomannut että monet eivät ainakaan enää kammoksu mustia kissoja, mutta maailmalla se on valitettavasti vielä turhan yleistä valita lemmikki turkin värin mukaan. Jotkut ovat niin taikauskoisia tai pelkäävät mustia kissoja. Nyt on tullut nähtyä paljon mustia kissoja ulkona juoksemassa

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.