torstai 8. syyskuuta 2016

Erään koiran tarina


Noutaja seropikoira. Tämä koira juoksenteli ympäri ämpäri Sardiniassa Porto Torreksessa. Luulin että omistaja on yhdessä kioskissa. Luulin myös että koira on koditon kulkukoira, koska se menee minne tykkää ja nukkuu usein myös ulkona. Koira ei vaikuttanut äksyltä, eikä onnettomalta. Välillä näin koiran kahvilassa, luulin että omistaja on siellä. Koira kävi tervehtimässä (kerjäämässä) kahvilassa. Kulkee pitkiäkin matkoja ja välillä tervehtii ihmisiä. Pelkää räksyttäviä pikkukoiria. Kuvassa koira on nukkumassa tulikuumalla kadulla. Välillä koira löysi nukkumapaikakseen myös nurmikon kadun keskeltä, ei ihan paras paikka. Sen sijaan tornin viereinen suurempi viheralue on parempi. Välillä koira meni hotellin aulaan nukkumaan. Koira tykkäsi myös tervehtiä suurta nuorisojoukkua ja sitten sama nuorisojoukko tuli samaan laivaan kuin minä, mutta sitä en ensin tiennyt. Entä se omistaja? no päättelin että koira on koko kaupungin yhteisomistuksessa, ei kenenkään ja kaikkien, mutta silti vapaa tulemaan ja menemään. Paikalliset ruokkivat koiria ja tälle koiralle ei kelvannut vanhat leivänpalat. Toinen musta koira ärhenteli minulle ja näytti hampaita, mutta tämä oli todella kiltti ja luultavasti noutaja seropi. Jos tykkäät koirista katso myös nämä koirauutiset: syöpäsairas labradori matkailee.   Löytökoira Patty sai Suomesta uuden kodin.

Dog I saw in Sardinia. The dog was running around the Town. The dog sleep outside (sometime also at the hotel's lobby) and goes wherever. Not unhappy. Kind one. What about the owner? well I'm not sure if the dog has owner or not but at least the whole town is as it's owner and the same time the dog is free to go. Everyone's and nobody's.
I saw this dog in Porto TorresJuttua vielä suihkulähde-rontista, jonka näin siis kesällä Veronassa. Italiassa on kielletty sakon uhalla turisteja uimasta suihkulähteissä, mutta ilmeisesti säännöt ei koske koiria. Puistossa näin siis turisteja ja paikallisia sulassa sovussa, puluja, ruusuja, Suomen naapurimaalaisen kaljakallejoukon keskenään ja runsaasti välillä koiriakin. Sää oli lähemmäs +40C joten ei ihme että koira halusi pulahtaa suihkulähteeseen:

Suihkulähde-rontti

Here is pictures of the second dog I saw in Italy. I was at the Park in Italy mainland and suddenly saw a Golden retriever going swimming to the fountain. Funny. The weather was hot +40C


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.