maanantai 15. toukokuuta 2017

Kevään ja kesän matkavinkit hotelleja Kreikassa, Italiassa ym.

Kuva Sensimar Kroatia.
Matkavinkkejä kevääksi ja kesäksi Välimerelle. Matkavaihtoehtoja joihin itsekin lähtisin: Hellenia Yachting Sisiliassa, koska hotelli on upean näköinen ja siellä on uima-allas, spa sekä vieressä ranta. Sivummalla keskustasta. Olen nähnyt tämän hotellin. Mielestäni Sisiliassa kannattaa varata hyvätasoinen hotelli. Antaisin myös plussaa jos on parveke merinäköalalla. Makarskan Riviera Kroatiassa jossa on vihreitä saaria, pinjapuita. Esimerkiksi Sensimar hotelli näyttää laadukkaalta ja siinä on kaksi uima-allasta merinäköalalla, sviitissä oma allas. Miksi Kroatia: jos olet jo nähnyt muita etelän maita Kroatiakin on näkemisen arvoinen. Bungalowi merinäköalalla kuulostaa kaukaiselta ja kivalta, mutta sellaisia olisi myös Sisiliassa Cefalussa hotelli Calanica. Bungaloweissa luvataan olevan ilmastointi, mikro, kylpyhuone, merinäköala, jääkaappi yms. Tähän lähtisin keskellä kesää, jotta uintisää olisi "taattu". Miksi Sisilia: koska on nähtävää jos kiinnostaa tulivuorien näkeminen, tai rannat, lämmin ilma jossa tuoksuu kukat, subtrooppinen luonto ja hyvä ruoka. Omien kokemusteni mukaan myös sää on aurinkoisempi etelässä, sillä Pohjois-Italiassa on myös aina välillä pilvisiä päiviä keskellä kesääkin. Sadepilvet purjehtivat usein Sisilian ohi mantereelle, näin opaskin sanoi. Jos olet tykännyt Kreikasta saatat pitää myös Sisiliasta. Meliá Alicante on yksi niistä hotelleista jonka olen nähnyt ja hotelli vaikutti siistiltä. Sijaitsee Alicanten parhaalla paikalla aivan rannan, palmukadun ja huvivenesataman vieressä, hotellissa on uima-allas ja sijainti erinomainen. Näkee myös vuoren jossa on linnoitus. Melia sopii perheillekin. Alicante perusrantakohde. Vapaaehtoistyömatkat Malediiveillä: auta merikilpikonnia, haita, tai lapsia.

Kriti Beach Rethymnon Kreeta. Saanut Apollomatkojen asiakkailta Silver-arvosanan. Rantakadun hotellissa on allas ja yksityinen ranta. Kreetalla on rantoja jotka ovat saaneet EU:n tunnuksen puhtaasta uimavedestä ja retkiä järjestetään upeille rannoille Elafonissi ja Baloksen laguunille. Yhdistelmäloma Patmos ja Samos kuulostaa myös houkuttelevalta. Kiertomatka Madrid, Valencia ja Alicante myös kiehtoo. Yhdistelmälomat, risteilyt ja kiertomatkat ovat omia suosikkejani. Jos näistä pitäisi valita vain yksi matka kesään niin luultavasti kallistuisin Sisilian tai Kreikan puoleen, toki arpaakin voi heittää ja sitten valita. Miksi valmismatka: koska pakettimatkoihin sisältyy bussikuljetus, lennot ja aamupala. Ne voivat aika useinkin tulla kalliiksi erikseen ostettuna, vaikka tietysti omatoimimatkoissakin on oma hohtonsa. Perheille valmismatkoilla on hyvät edut ja all inclusive paketteja. Turistikohteiden rannat pidetään usein siisteinä, eli meduusat yms. siivotaan pois ja rantavalvojat valvoo uimareita. Sehän on todella hyvä asia, kun taas luonnontilaan jätetyillä rannoilla (joita on hiljaisemmissa kohteissa) rantoja ei valvo tai siivoa kukaan, mikä on sitten huonompi juttu jos ei halua uida levän/meriliejun ja rapujen seassa. Kurkkaa myös nämä vanhemmat jutut: näin selviät helteistä.  Hotellit Roomassa.
Erikoisia majoituksia.  Toscana elokuvan maisemissa.  Matkakohdevinkkejä etelään.  Ajatuksia siestasta.  Ilmaista nähtävää matkoilla.

Travel tips for spring and summer:
Makarska Riviera in Croatia could be one choice for summer, example hotel Sensimar is near the beach. Hotel Hellenia Yachting in Naxos Sicily I've seen and it's a nice place, hotel with swimming pool, spa and beach. Balcony with a sea view would be my favorite. If you have already visited Greece you may like also Sicily, these destinations has some similar food a lot of olives. Meliá Alicante is a big hotel near beach, boats and palm street. Location is good and I've seen this hotel. Crete could be a good choice also for a beach holiday, Crete has multiple good beach destinations and clean sea. Volunteer in Maldives.
Picture of Sensimar, Croatia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.