lauantai 2. heinäkuuta 2022

Matkakuvahaaste

Matkakuvahaasteen löysin alunperin Matkalla lähelle tai kauas  blogista. 

1. Ikimuistoisin matkakohde kautta aikojen

tähän voisin valita aika montakin kohdetta, useissa kohteissa on aina ollut jotain hyvää, oli se sitten aurinkoinen sää, hyvät rannat, nähtävyydet, kiva kaupunkikohde tai muuta. Nyt mieleeni tulee Italia, Ranska ja Kreikka näin äkkiä mietittynä. Upeat rannat, palmut ja Joonianmeri, tai mielenkiintoiset kaupungit. Sellainen hyvä kesätunnelma ja rantaelämä. Plussaa myös historiallisista nähtävyyksistä joita on todella paljon (Akropoli, tai Sisilian oma temppelilaakso, museot yms) ja hyvästä ruuasta, suosikkiruokiani. 

Most memorable destination of all time

I must think, I've seen good destinations in many locations, would be sunny weather, good beaches, nice city destination. But now I think fast I would say Italy, France, Sicily and Greece, the reason is sunshine, pretty nature, historical attractions (Acropolis, or why not temple valley in Sicily, etna etc.) summer atmosphere, culture, good shops, beachlife, interesting cities and good food. Wonderful landscapes, sunset, sea. 

Ihanin auringonnousu

näitäkin on ollut monta hyvää, valitsen tähän kuitenkin oranssin auringonnousun Italiassa adrianmerellä kun ensimmäiset veneilijät lähtivät liikkeelle. Pidän tuollaisista rennoista aamuista.

Lovely sunrise

it was one orange sunrise in Italy. Calm atmosphere and Adriatic sea.

Mieleen jäänyt ruokaelämys

tähän pakko vastata kai taas Välimeren risteilyn ruuat, oli hyvä hakea lisää ja lisää tuoreita hedelmiä, salaattia, pastaa, välillä meksikonruokia ja minikakkupaloja. Juomiin sisältyi vesi, kahvit, teet. Jos tätä kokemusta ei olisi niin hyvä juustopasta Sisiliassa.

Most memorable food abroad

I have to say again Mediterranean cruise, there was good fresh fruits, salad, pasta, little cakes and sometime Mexican food.


Upein ranta

en pysty vastaamaan yhtä, mutta koska yhdestä on hyviä kuvia niin laitan Sardinian rannat tai Mykonoksen kuvassa. Molemmat on palkittuja useissa matkalehtien äänestyksissä myös. Upeita rantoja olisi todella paljon, mutta tässä kuva Mykonokselta. Risteilyllä katsoin tarkkaan rannat ja meren sävyt, vaaleansininen kirkas meri Mykonoksella jäi mieleen, kuten myös Italian saarten rannat aiemmin. Tykkään tästä kuvasta kun sain napattua sen noin että kyyhky lentää. 

Best beach

I can't name just one, but I have some good photos or Sardinia and Mykonos. Those beaches are often voted as best. Photo of Mykonos and dove flying.


Lempikaupunkini maailmalla

Kertynyt useita eri ja eri maista, mutta mainitsen muutamia joihin palaisin. Verona, Rooma, Kölni, Dresden, Terracina, Civitavecchia, Ateena, Cardiff, Hannover. Aikaisempia juttuja: parasta matkoillani. Ekologiset matkavinkit ja vaihtoehdot. Kysymyksiä & vastauksia. Mitä kaipaan matkoilta.


2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä hauska kirjoitusaihe, joka itsellänikin on vielä harkinnassa. Se on muuten hauskaa että tässä on nostettu aiheeksi aurongonnousu -laskun sijaan, omasta mielestäni nimittäin aurongonnousut yleensä ovat -laskuja upeampiam vaikka laskuja puhutaan enemmän.

    VastaaPoista
  2. molemmat voi olla hienoja ja riippuu missä on ja mihin aikaan ja saako napattua kuvaa

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.