torstai 4. elokuuta 2022

Lisää matkavinkkejä Kreikkaan


Mesochori Karpathos.

Karpathos on tuulinen mutta lämmin saari Kreetan ja Rodoksen välissä. Karpathoksella järjestetään myös välillä purjelautailukisoja. Kohde sopisikin siksi ko.urheilusta kiinnostuneille tai sen kokeiluun. Afiartis on kohde jossa tuulet puhaltavat 5 kuukautta, joten purjelautailu onnistuu. Olympoksen historiallinen kylä on suosittu nähtävyys. Karpathoksella keski ja pohjoisosa ovat vielä säilyneet aitoina. Myös Karpathoksella näyttää olevan kivoja pieniä valkoisia taloja joita koristaa upeat pinkit bougainvilleakukat. Miten pääsee: Karpathokselle tekee valmismatkoja mm. Apollomatkat. Myös lautoilla pääsee Ateenasta Karpathokselle katso lauttareitit. Kesto noin parituntia. Karpathos kuvia. Kreikassakin on tullut voimaan turistivero joka on noin 0,40-4e majoituksesta riippuen. Turistivero on nykyään käytössä useissa eri kohteissa.

Karpathos is a warm but also has wind. It's a good destination for windsurfing. Winds blow all day long almost throughout the entire season 5 months in Afiartis. Sounds good to me I like sunny days with a wind. I don't feel tired of hot weather then. Also this place has those pretty little white houses with pink bougainvillea flowers around. I've lost my heart to Italy but also Greece has got a piece of my heart. Check ferries. Btw Greece has nowadays tourist tax system also, it is about 0,40-4€ depends which accommodation you will choose. Tourist tax is nowadays also in many other places. 

Kuva.
Apella beach in Karpathos, Greece.


Kiertomatkaajille vinkki Italiasta lauttayhteys Kreikan Patrasiin. Patras on Kreikan kolmanneksi suurin kaupunki, samalla voisi nähdä kahta eri maata ja hienon meren. Nähtävää Patraksella: Patraksen linna, lumiset vuoret, Rion-antirrion silta, karnevaalit. Huom. jotkut risteilijät vaativat yhä koronatodistuksia tänä kesänä, joten ennen lautta tai risteilymatkaa kannattaa vieläkin ottaa selvää mitä todistuksia täytyy olla mukana. Ainakin risteilijöille vaaditaan etelässä.

Patras is 3 biggest city in Greece. What to see: castle, mountains, Rion-Antirrion bridge, carnivals. There is also possibility to go by ferry from Italy (Ancona) to Patras. 


Ateena on siitä hyvä kohde jos haluaa kaupunkikohteeseen näkemään historiallisia nähtävyyksiä kuten akropolin, mutta on siellä myös meri ja ranta-alueet ja appelsiinipuita. Kiertomatkaaja voi käydä museoissa ja mennä lautoilla saarille, päivittäin on lauttayhteyksiä eri saarille. Lisäksi on satama-alue Pireus ja ranta-alueet mm. Glifada, Voula, Alimos. Pireuksen alueelta löytyy mm. merimuseo, taidemuseo, ravintoloita, venesatama. Muuta nähtävää: Stavros Niarchos puisto ja planetaario, kirjasto+oopera sen vieressä. Stavros Niarchos vihreä puisto suunniteltiin parkkipaikan tilalle, hyvä idea jonka voisi kopioida muuallekin. Puisto näyttää kuvissa hienolta. Vouliagmenis järvi jossa ui pikkukaloja ja se maksaa jos siellä käy näin luin. Parlamenttitalo ja kansallispuutarha jossa suuria palmuja ja lampia, lähellä Olympuksen Zeuksen temppelinrauniot ja museot. Itse menisin ainakin museoihin ja kansallispuutarhaan mielelläni. Poseidonin temppeli Souniossa. Ravintoloita on useanlaisia meriruuista kebabiin ja tikibaareihin yms. Modernia uutuusruokaa paikallisen ruuan lisäksi. Yksi majoitusvinkki: taidemaalari Spyros Vassilioun entisen asuintalon hotelli, jota operoi maalaajan sukulaiset saattaisi olla persoonallisempi majoitusvaihtoehto. Sijainti aivan akropolin lähellä Filopappoukukkulan juurella. Yksi vinkki: vietä aikaa kaupungissa ja mene sitten lautalla saarille esim. Milos, Paros, Kreeta. Huom. jos käyt Akropolilla keväällä/kesällä ilma voi olla jo todella kuuma ja aurinkoinen, itse ajelin Ateenassa kiertobussilla. Mutta kukkulalta on silti kuulemma upea näköala kaupunkiin. Kukkulalle on kapuamista. Illalla Akropolin saattaa myös nähdä jonkun hotellin ikkunaan, riippuen mihin ja minne majoittuu. 

Athens is a good destinations to see historical seaside city. What to see there: museum, also Piraeus port zone has maritime museum and art gallery and boats, see acropolis, museums and hill. What else to see: Stavros Niarchos park used to be a parking lot but now its pretty green park near library, planetarium and opera. Greek Parlament and national garden and near is Temple of Zeus. Vouliagmeni Lake. Temple of Poseidon in Sounion. Go also to ferry hopping from Piraeus port to visit example Milos, Crete. 


kuva.
Jos olet jo nähnyt muita niin Kreikassa olisi myös kaupunki Vólos jossa on hieno meripromenaadi. Värikkäät talot ja meripromenaadit on ne joista pidän, joten tämä kohde tuli tähän suosituksiin niidenkin takia. Väkiluku on 86046 ja sijainti on 330km päässä ateenasta. Kiertomatkaaja pääsee tästä kohteesta lautalla (mamma mia elokuvan) saarelle Skopelokseen, tai Skiathokseen. Kaupungit tarjoavat myös kauppoja, kun taas saarilla on enemmän pikkuputiikkeja.

If you have already visited+seen much there is also city of Vólos, 330km from Athens. City of Volos has archeological museum, colourful buildings and beautiful promenade. There is a ferry from Volos to Skopelos (island featured in Mamma mia movie) and to Skiathos.

kuva.
Nafplio merikaupunki sanotaan olevan yksi kauneimmista Kreikan kaupungeista. Nafplion on valloittaneet ranskalaiset, venetsialaiset ja turkkilaiset. Nähtävä on keskiaikaisia linnoja, ottomaanien suihkulähteitä ja venetsialaista arkkitehtuuria. Ja lisäksi kuvissakin näkyviä upeita merimaisemia. Historiasta ja maisemista kiinnostuneelle voisi tämäkin kohde sopia.

Nafplio seaport town. What to see there include medieval castles, ottoman fountains and venetian architecture and those beautiful sea views.

kuva.
Nafplio


Evia, lähellä Ateenaa. Evian saari rantoineen on kaunis kohde johon voi myös ajaa ateenasta 4-5 tunnissa. Historiallisia nähtävyyksiä on runsaasti, alueella on myös pinjametsiä ja hienot kristallinkirkkaat rannat, Halkida on kohteen kaupunki. Ateenaan menijät antavat plussaa sijainnista.

Evia Island, near Athens. It's possible to visit Evia also by driving from Athens. Evia has many ancient sites, forest and sea. Suitable destinations for travellers who would like to see city of Athens and then more.

kuva.

kuva.
Halkidiki/Chalkidiki sijaitsee niemimaalla Thessalokinin vieressä ja sielläkin on upeita rantoja. Kohteita alueella: Neos Marmaras, Kassandra. Halkidikissa on jopa 72 sinisen lipun rantaa eli puhdasta uimarantaa ja 550km rannikko. Kohde on lähinnä kreikkalaisten turistien suosiossa. Kuvia olen katsellut ja kyllä kelpaisi uimiseen. Nähtävääkin olisi kuten ensimmäisiä antiikin lattiamosaiikkeja Olynthusissa.

Chalkidiki near Thessaloniki has nature and beaches. There is 72 Blue flag beaches. Worth for a swimming holiday. What else to see: floor mosaics in Olynthus for history fans.Lefkada sijaitsee Jooniamerellä Korfun alapuolella Kefalonian vieressä. Lefkadan saarelle pääsee ajamaan mantereelta ja siellä on kuvauksellisia rantoja. Tämä saari on ollut myös sisilialaisten hallussa 1294. Nähtävyyksiin kuuluu agia mavran linna ja Porto Katsiki ranta. Alonissoksesta löytyy myös ns. merenalainen museo.  Vanhempia juttuja: pieni Kreikan matkasanakirja. Just sail away. Lentotarjouksia. Katso myös kattava Travel Lover saarihyppely budjettivinkkejä.


Lefkada, Ionian sea. Lefkada is called an island but has a narrow causeway to mainland. It's possible to drive there. Lefkada has some beaches worth to photograph I guess. What to see: agia mavra castle and Porto Katsiki beach.These photos found from pixabay and video from youtube.

youtubesta löytynyt video:


 

2 kommenttia:

  1. Minä en ole ikinä käynyt Kreikassa, mutta mukavalta paikalta kuulostava kohde. Monilla matkailijoilla rannat ja kauniit maisemat taitavat olla suurin kiinnostuksen kohde, mutta itseäni eniten taitaa kiinnostaa Ateena ja historia. Toki rantoihinkin varmasti tulisi tutustuttua.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa joskus kyllä käydä, siellä on mielenkiintosia historiallisia nähtävyyksiä ja museoita jos ei halua pelkkää rantalomaa tai voi käydä yhdistelmälomallakin. Kuvattavaa riittää. Hotellien hinnat oli ainakin ennen vähän halvempia kun esim. Italiassa, vaikka merimaisemat on yhtä upeat

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.