tiistai 6. syyskuuta 2022

Matkaideoita kuvissa


Kuva.

Matkavinkkejä poimittu matkakuvista läheltä ja kaukaa: Buranon saari Venetsiassa on värikkäiden talojen pikkusaari. Olen nähnyt jo paljon Veneton seutuja, mutta tämä on vielä minulta näkemättä. Buranolle pääsee kanaalibussin eli veneen kyydissä. Pastellitalot hyvä kuvauskohde.

Travel tips: pastel postcard pretty island of Burano in Venice. I've seen a lot of places in Veneto region but not this. Looks like picture perfect place.

Palmutalo Göteborgissa sijaitsee 700m päässä juna-asemasta kanaalin takana. Alue on vihreä ja näkemisen arvoinen jos tuollapäin käy, palmutalo on auki kesäkuusta elokuuhun. Göteborg on myös vihreä kaupunki jossa näkee kanaaleita, tai voi mennä vaikka lautalla Saksaan asti. Muuten pidän enemmän pienistä ja rauhallisista kohteista Ruotsissa, mutta tuollakin on nähtävää ja sijainti lähellä. 

The Palm house in Gothenburg, Sweden could be interesting to see if visit the city it's near the canal and 700m from the station. Its open from June until 1 September. In summer the weather is warm enough and there is also nature and canals. 

kuva.
Orlando Florida. Sky train taivasjunalla voi matkustaa lentokentältä muualle Orlandossa ja löytyy myös junayhteys Miamista Orlandoon, siinä olisi mielenkiintoinen vaihtoehto. Kuten kuvassa näkyy ainakin maisemat on tuollakin reitillä kohdillaan näkee palmumaisemia ja puutarhan yms. Disneylla on siis oma monorail reitti joka on ilmeisesti tuossa kuvassa. Disneyworld sijaitsee Orlandossa. Orlandossa on Leu gardens jota jotkut suosittelevat.

Orlando Florida has skytrain so you could travel from airport around and also from Miami to Orlando. I like this landscape it's very pretty and also palm tree views. Example for families Orlando has also Disney World. Monorail route is Disney's transportation. 

Lisää kuvateksti

Schloss sanssouci huvilinna puutarhoineen Potsdamissa Berliinissä, nimi tarkoittaa vailla huolta ja arkkitehtuuri on rokokoota. Sanssouci on Unescon listalla. Näinä sähkökriisi ja muina aikoina olisikin hyvä olla välillä hetki vailla huolta ja tutkia nähtävyyksiä mihin ikinä lähtikään.

Schloss sanssouci Palace and gardens in Potsdam Berlin are listed to Unesco and worth to see when traveling in Germany.


 Englannin rannikkomaisemia. Mikä niissä on hienoa: vihreät näköalat, vuoret, meri ja perhoset lentelee kesällä. Mutta talvet on sateisia ja harmaita, toisin kuin etelässä jossa on paljon aurinkoisia päivä talvellakin ja ilma raikas. Mihin: esim. Bournemouth, tai Dover kalkkikivikalliot.  Aikaisempia juttuja: katoavat matkakohteet. Vaikuttavat historialliset nähtävyydet. Vesiputoukset eri kohteissa. Talvi etelässä kokemus.


Some moments I miss also pretty coastal landscapes in England. Especially spring and summer is pretty season to visit there. I would recommend spring or summer. Where: example Dover, Bournemouth.

2 kommenttia:

  1. Eipä ole tulltu käytyä näistä paikoista vielä missään. Florida kiinnostaisi kohteena erityisesti ja Evergladesiin olisi joskus todella mukava päästä käymään. Myös Englannin rannikkomaisemat näyttävät hienoilta samoin kuin Buranon värikkäät talot.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.