torstai 2. tammikuuta 2020

Katoavat matkakohteet: mitä ja missä


kuva.

Juttua matkakohteista jotka saattavat kadota ilmastonmuutoksen seurauksena: Venetsia on kärsinyt tulvista, nyt erittäin paha tulva marraskuussa ja toinen tulva myös joulukuussa. Osa asukkaista on jo ns.hyvissä ajoin muuttanut mantereelle. Tulvaa varten on pyritty pystyttämään tulvavallit, mutta politiikan takia niistä on mennyt rahat ihan muualle mihin piti. Nyt jääkin nähtäväksi saadaanko tulvavallit pystytettyä ajoissa vai ei ja miten ne tehoavat. Merenpinta tulee joka tapauksessa nousemaan, jolloin legendaarinen ja uniikki Venetsia saattaa jäädä aaltojen alle kuten monet muutkin rannikkokaupungit. Nähtäväksi jää saadaanko merimuurit rakennettua ajoissa, toivon että saadaan mutta pelkään pahinta. Venetsiaan on jo peruttu 45% majoitusvarauksista nyt, mutta siellä pystyy edelleen käymään toki voi pakata hyvät kengät mukaan ja kevyen matkalaukun. Tulvia ei ole joka päivä. On totta että massaturismi on kuluttavaa, mutta myös Venetsian talous bisneksineen tarvitsee turismin tuomia tuloja. Nyt jos koska on aika käydä Venetsiassa, suosittelen. Kiertomatkaaja voi yhdistää matkaansa myös Gardan ja Veronan jos jää aikaa. Blogini Venetsiajutut. Jos et nyt pääse Venetsiaan kurkkaa Venetsiakamera.

Venice is hit by exceptional flooding in November and second flooding just weeks after. Many locals has already moved to Italy's mainland but Venice is still worth to visit. It takes time but let's see if there will be sea walls in the future, something is necessary to do. Now is time to visit Venice, it's still usually safety city and flooding is not everyday thing. Venice is legendary and has interesting architecture worth to see. I know some people think mass tourism is bad but also Venice needs tourism funds for the city.
Myös Malediivien matalia saaria uhkaa ilmastonmuutos merenpinnan nousun vuoksi. Malediivien saarilla ei ole suuria vuoria joihin paikalliset voisivat muuttaa suojaan. Matkustamalla Malediiveille voi yrittää tukea paikallisia. Mitä saarilla tehdään ilmastonmuutoksen vuoksi: vuokraavat saaria ja rakennuttavat uusia saaria kuten City of Hope jotta saarten asukkaat voivat tarpeen tullen muuttaa tulvia kestäville uusille saarille joissa on tulvavallit, tieto. Extreme tulvia on luvattu myös Eurooppaan lisää.

Maldives is in risk of sea level raising in the future because of climate change. It is still possible to travel to see Maldives. Tourism will support their new projects. The new government built City of Hope new island with sea walls for locals. 

kuva.

Kuollutmeri on suolajärvi joka on myös uhassa kadota 50 vuoden päästä. Jo 40 vuoden ajan kuollutmeri on kutistunut. Kuollutmeri sijaitsee Israelin ja Jordanian välissä. Järven vesi on niin suolaista että se kannattelee uimaria ja vedellä uskotaan olevan terveysvaikutuksia, no kukaties. Järven luota löytyy mm. nämä majoitukset Mövenpick, Ramada ja hotel Isrotel joka on aurinkomatkoilla. Kiertomatkaaja voi yhdistää lomaansa kaksi eri maata. Näiden lisäksi juttuun voisi lisätä sademetsät, niitä on tuhoutunut jo nyt paljon ja monet muutkin kohteet on niin monia kohteita joita uhkaa ilmastonmuutoksen ilmiöt kuten tulvat, tsunamit yms. Lisää tietoa katoavista kohteista.

The Dead sea is salt lake, withing the 40 years the Dead sea has shrunk by a third. Dead sea could disappear within 50 years, if you would like to go before it's too late to go. There is example hotel Mövenpick, Ramada and hotel Isrotel. Climate change is a real threat for so many destinations also rainforests and more. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.