keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Arkkitehtuuri eri matkakohteissa


Mihin suunnata arkkitehtuuria ihailemaan, tässä muutamia vinkkejä kuvien kera erikoista arkkitehtuuria yms. Barcelonassa Gaudin värikäs ja leikkisä arkkitehtuuri, tosin voi olla varma että niitä ihailee myös muut turistit. Mutta Barcelonassa on paljon muutakin lähes arabi/intialaismaista arkkitehtuuriakin näkee, vanhoja entisiä areenoita, palatseja, satumaisia kuvioita, torneja yms. Myös Sagrada Familian keskeneräisestä kirkosta voi löytää vielä päivienkin jälkeen lisää nähtävää, minä bongasin siitä jeesuspatsaan ja viinirypäleitä. Perinteiset kerrostalot ovat keskisuuria ja ruskeita. Näkyi myös "ilmassa puoliksi leijuva" tornitalo yms. Barcelonassa on useita erilaisia alueita, siksi se on mielenkiintoinen alueet on niin erilaisia keskenään.

Where to visit for architecture: Barcelona has many kind of architecture and also colourful playful architecture of Gaudi. But there is also much more almost oriental architecture, towers, colourful buildings with ornaments, modern beachside architecture, graffitis, statues, modern towers and more. And if you visit Sagrada Familia the whole church is full of special details, even after days it's possible to find something new there. I would recommend to visit many city zones because all zones are very different, example beachside is very modern in Barcelona.


Tämä kolmen lohikäärmeen linna näkyi omaperäisessä Ciutadella puistossa ohimennessä. Linnassa toimii nykyään luonnontieteenmuseo. Juttuni Barcelonasta: matkavinkit Barcelonaan. Barcelonan venesatama.

Castle of the Three Dragons in Barcelona at Park Ciutadella is interesting to see. There is nowadays museum of Natural Sciencies. 





Belgian flandersissa näkyi monenlaista arkkitehtuuria renesanssitaloistmodernimpiin. Tässä muutamia. Pidin koristeellisista parvekkeista, talot olivat yleensä noin 4 kerroksisia mutta myös muita on. Allaolevan talon nimesin vessanseinätaloksi sen laattojen vuoksi, tosin olihan siinä yritystä kun talosta oli yritetty myös tehdä linnamaista. Myös keskiaikainen Brugge on mielenkiintoista nähdä historiallisesta arkkitehtuurista kiinnostuneilla ja siellä on myös vihreitä puistoja.

Belgium Flanders, I like these balconies. Belgium has modern but also Romanesque and renaissance architecture and more.



Venetsiassa on hienoa ja persoonallista arkkitehtuuria, johon on alunperin haettu inspiraatiota Idästä Venetsian ollessa Serenissima. Talot, mahtipontiset kirkot ja palatsit ovat varmasti olleet hyviä uusina, nyt ne ovat kuluneet merivedestä mutta edelleen niissä on hienoja yksityiskohtia. Jos tykkää värikkäästä arkkitehtuurista ei kannata unohtaa Buranoa. On todella harmi jos Venetsijää tulevaisuudessa tulvien alle, nytkin on ollut paha tulva. Euroopassa on myös monia muita kohteita joihin on ihan selvästi haettu inspiraatiota Venetsian arkkitehtuurista kuten jotkut tornit Ruotsissa ja Helsingin ritarihuone ikkunoineen.

Venice is a beautiful and unique architecture with inspiration from East. Nowadays it's not anymore shiny new but still worth to see. If you like colourful architecture visit Burano. Venice could be a good destination for travelers who like special architecture and canals.



Maltan arkkitehtuuri on sellaista jota en ole vielä nähnyt muualla Euroopassa, ehkä etelä-Sisiliassa voisi olla ja arabimaissa. Laivan lähtiessä näin lisääkin palatseja, lähes kaikki rakennukset olivat beessejä ja erittäin vanhan näköisiä paljon ennen keskiaikaa rakennetun näköisiä. Vallettan rakennuksia on rakentaneet 1600-luvulla Jerusalemin ritarit linnoitusmaiseksi kaupungiksi. Koska arkkitehtuuri poikkesi niin paljon muista kohteista, jäin kyllä laivan ikkunoista katselemaan taloja ja maisemia laivan lipuessa pois. Malta on joskus toiminut elokuvien kuvauskohteena Beetleheminä. Kohde sopiikin vanhasta arkkitehtuurista pitäville. Maltan juttuja: nähtävää Maltalla. Kuvia.

I've seen many destinations in Europe but I haven't yet seen similar historical beige architecture than in Malta, perhaps in South Sicily and in Israel +arab countries there could be. I think Malta is very suitable destination for travelers who like old architecture.




Värikäs arkkitehtuuri Espanjassa on saman tyylistä kun vaikkapa Kuubassa. Kuva Valenciasta. Myös alempi kuva Valenciasta jonka otin saunahelteessä. Keltaisen ja valkoisen väriyhdistelmä on mielestäni hieno. Kunpa muuallekkin otettaisiin esimerkkiä tuosta että ulkoseinä voi olla myös muunkin värinen kuin harmaa tai punatiili.

Colourful architecture in Spain, I like colourful combinations. Photos taken in Valencia.




Kuvassa Diputacio Provincial barokkityylinen palatsi joka löytyy läheltä alicanten juna-asemaa. Rakennettu 1928 ja palatsin takana on pieni puutarha. Oli myös vartioitu. Luultavasti hienoin rakennus jota Alicantessa näin. Auringossa palatsin koristelut hohtivat kultaisina. Jos pitää tämän tyylisistä rakennuksista niitä voi nähdä aika paljon Keski-Euroopassa ja Espanjassakin. Palatsi oli vaikuttava näky ja hienompi kuin tässä kuvassa.

Photo of Diputacio Provincial baroque style Palace in Alicante near the station. Built 1928. I think it's the most beautiful building I saw in Alicante. If you like this kind of baroque architecture you could see also beautiful architecture in Spain and in Central Europe. I think the palace is more beautiful than on this photo I took.



Kreikan pienet valkoiset talot joissa yksityiskohtia kuten sinisiä ovia ja köynnöskasveja ja kukkapuita. Sinisen taivaan värit toistuu hienosti arkkitehtuurin yksityiskohtina. Etelä-Italiassa ja Ateenassa on lisäksi kattoterasseja joilla kasvatetaan paljon kasveja, alakuva Ateenasta. Niissä voi olla myös appelsiinipuita. Valkoinen väri ei ole tylsä kun valkoisen kanssa yhdistetään muita värejä kuten taivaansinistä onnistuneesti. Välttämättä ei tarvita suurta määrää värejä, kun jo väriovella saa hyvän muutoksen aikaan.

Little white houses in Greece (photo of Mykonos) these are very pretty. Many buildings in Greek Islands has beautiful details blue doors and flower trees around. Also in Southern Italy and in Athens is houses with roof top gardens. I think white is not boring colour when you mix it with other colour such as sky blue. 


Athens

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.