lauantai 6. heinäkuuta 2019

Matkahaaveet vol 2 Saksaa ja Ranskaa

kuva.
Kirjoitin aiemmin matkahaaveista etelään, nyt muita. Edelleen mielessäni on myös Keski-Eurooppa. Siellä on vihreää ja monipuolisemmat valikoimat kaupoissa. Kesä on usein todella kuuma ja talvet leutoja ilman jäätuulta. Minua kiinnostaa etenkin Rheinin seudut, Dresden ja Ranska. Kaupungeissa on aina uusia loppumattomia katuja uusilla nähtävyyksillä, joten tylsyys ei iske. Nähtävää on kuten historiallisia palatseja, kartanoita, linnoja, puistoja ja hyvää ruokaa. Usein myös erikoisia ihmispatsaita ja katumuusikoita. Kaupungit ovat niin suuria että turistit levittyvät tasaisesti kuka minnekkin yleensä. Muuta nähtävää löytyy myös on viinitiloja yms. Hyvä asia on myös se että Keski-Eurooppaan on helppo lähteä ilman niin suuria suunnitelmia miten ja mihin. Kun taas etelässä saattaa tulla nopeasti täyttä kun niin monet haluavat uintilomille. Vaikka kovasti etelä-Euroopasta pidänkin, on alkanut hetkittäin tuntua siltä että Keski-Eurooppa sopii minulle, siellä on yleensä tilaa liikkua. Saksassa on paljon tasaisia vihreitä maaseutumaisemia, joita olen usein jo katsellut junista ja busseista. Mutta Dresdenin seuduilta löytyy myös vihreitä laaksoja ja kukkuloita kuten myös Düsseldorfin/kölnin läheltä. Merta kaipaaville on joet, järvet, kylpylät tai Pohjois-Saksa/Ranska rantoineen, niissä pitäisi myös olla vähän viileämpää kuin aivan etelässä jossa on jo ollut superhelteitä. Hyviä kohteita kesälle nämäkin.

Travel dreams vol 2. Central Europe has still so many places to see. I like that there is usually mild winters and warm summers. Shops are pretty good and many attractions: museums, castles, parks and good food. Endless streets has always more to see. Southern European beach destinations I like also but summer season is usually very busy and full. I like green countryside in Germany but it is also possible to see beautiful hillside and valleys there example in Dresden and Rhine valleys. I have been to many roadtrips in Germany. I like also France. 


Dordogne kuva. Dordogne joki kuuluu Unescoon, sen laaksoissa kasvatetaan viiniviljelmiä ja tryffeleitä. Linnojakin löytyy.

Dordogne river in France


Historiallinen Avignon ja Rhone joki. Kuva.

Historical Avignon and Rhone river


Pariisi on muutakin kuin perusnähtävyydet: puistoja, linnoja, suihkulähteitä ja Seine-joki. Kuva. Kaupungista on myös nopeita junyhteyksiä muulle Eurooppaan kuten Saksaan, Belgiaan.

Paris has also more than most popular attractions: parks, castles, fountains and Seine river. There is also fast rail routes to other cities in Europe.

kuva.
Drachenfels lohikäärmevuori Rheinin laaksossa sijaitsee Bonnin, Bad Honnefin ja Königswinterin lähellä. Vuorella kulkee ratikka. Rheinin alueet on vihreitä ja näkemisen arvoisia juuri kesällä.

Dragon's Rock in Rhine Valley located between Bad Honnef and Königswinter, Germany. Rhine zones are green and interesting to visit.


Kukkapuisto Saksassa. Kuva.

Garden in Germany


kuva.
Linna Karlsruhessa. Tämäkin kohde näyttää vihreältä ja näkemisen arvoiselta.

Castle in Karlsruhe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.