keskiviikko 24. elokuuta 2016

Edulliset ostosmatkakohteet

Kuva.
Ajattelin listata myös hyviksi koettuja shoppailukohteita Euroopassa, joten tässä tulee. Jos joku ärsyyntyy ostoksiin liittyvistä jutuista niin täällä on muitakin aiheita. Kyse kohteista joissa olen käynyt: Rooma. Kaupungissa on paljon yksityisten pitämiä pikkukauppoja ja päivittäisiä markkinakojuja, joista voi tehdä edullisia löytöjä. Esimerkiksi terminin aseman lähellä on runsaasti kojuja ja markkinat siis päivittäin. Kesämekkoja ja kenkiä voi löytää 10-15e. Muualla Italiassa markkinat ovat kiertäviä ja vain kerran viikossa, Roomassa päivittäin päivästä iltaan. Italiassa on markkinoita lähes kaikissa kohteissa ja ne ovat edullisia. Terminin asemalla myös urheilukauppa. Via Nazionale kadulla muitakin liikkeitä ja myös ostoskeskuksia löytyy kuten Euroma2. Italiassa myydään usein myös aurinkolaseja 2-6e, jolloin voi hamstrata edullisesti kivan aurinkolasikokoelman eri väreissä. Talvitakin voi löytää 20e. Oviesse Ovs italialainen vaatetavaratalo jossa myös kosmetiikkaa ja kenkiä. Muita ostoskaupunkeja Italiassa: Genova, Milano, Venetsiassa koruja. Saksan Kölni tai muut Saksan kaupungit, edullisia vaateputiikkeja, ketjuliikkeitä, kenkiä, Primark ja paljon muuta. Kölnissä ostoskatu jossa on monenlaisia putiikkeja. Primark on suosittu ja edullinen. Saksassa on myös Rossmann liikkeet, josta löytää mm. kosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa, hajuvesiä, karkkeja. Rossmanin hintataso on edelleen edullinen ja kosmetiikkaa löytyy parilla eurollakin. Rossmaneja on yleensä lähes jokaisessa Saksan kaupungissa. Voit uusia vaikka koko kosmetiikkavarastosi edullisesti Rossmanissa, tai Müllerissa. Müller on sekatavarakauppa jossa on kosmetiikkaa, leluja, suklaata, kodintarvikkeita yms. Halpakauppa Zeeman on sekä Saksassa että Belgiassa. Muissa kohteissa en ole nähnyt kosmetiikkaa yhtä edullisesti kuin Saksassa.

Koruja: jos tykkää koruista niin silloin kannattaa suunnata koruja etsimään Venetsiaan, Sisiliaan tai Kreikkaan. Kreikassa kävin kolmessa eri kohteessa risteilyllä ja joka puolella näkyi hienoja koruja, rihkamaa sekä hopeaa. Kuin pieniä taideteoksia. Venetsiassa näkyi värikkäitä lasikoruja jopa eurolla. Venetsiasta saa myös aitoja Muranon lasikoruja Muranon omasta liikkeestä San Marcolta. Venetsia on korujen luvattu kohde. Caprilla myydään Capriwatch kelloja. Kaikkea ja vielä enemmän: Lontoo ja Southampton. Kummassakin kohteessa on suuria ostoskeskuksia, joissa saa kulumaan vaikka koko päivän. Voi löytää sekä merkkituotteita että myös ei niin tunnettuja merkkejä ja kaikkea siltä väliltä. Kävin Englannissa 2013. Muistan vieläkin että valikoimat olivat todella monipuoliset ja runsaat, tosin hintataso ei ollut niin edullinen kuin Välimerellä, mutta alennusmyyntien aikaan varmaan on. Kaikille ja kaikkiin tyyleihin sopivia vaatteita näkyi silloin eli klassisen tyylin kannattajille löytyy omia vaatteita, rokkareille ja hipeille omia jne. Englannissa on myös edulliset punnankaupat joista löytyy vähän kaikkea aina kosmetiikasta työkaluihin, suklaisiin ja pikkutilpehööriin. Primark on edullinen liike josta löytyy myös alle 20e vaatteita ja asusteita, kaiken lisäksi siellä myytiin myös karkkia yms. Primark on useissa eri maissa, lisätietoaLontoon ostoskeskukset.  Toki ostettavaa löytyy muualtakin, mutta tässä oli parit vinkit, jos haluaa löytää edullista ostettavaa muutenkin kun vain alejen aikaan. Aurinkolasikuva PixabayEdit. ei ollut tarkoitus tehdä ostosjuttua juuri tälle päivälle, mutta tämä oli ajastettuna. Italiassa sattunut maanjäristys on luonnonilmiö, jota ei voitu ennustaa ja joille ei valitettavasti voi mitään. Italiassa on lähes päivittäin pieniä järistyksiä, mutta nyt oli suurempi. En tuntenut järistystä, mutta muutama vuosi sitten tunsin yhden pienen järistyksen ja toisen suuremman, joka oli kuin laiva myrskyssä. Asiaan vaikuttaa myös talojen kunto, mitä vanhempi ja huonokuntoisempi talo, sen herkemmin ne särkyvät suurissa järistyksissä.


Korukaupan ikkuna Kreikassa
Pictures of the jewellery in Greece.

Some of the best shopping destinations I've been to:
I try to avoid shopping too much but sometime I find something while traveling so here is my tips. Rome has many shops, brand shops and also cheaper clothes markets around. Ovs clothes shopping mal. Germany Cologne and other cities. Rossmann store there is cosmetic and much more. Primark is also there. Müller store there is cosmetics, chocolate, toys, home stuff etc. Zeeman shops in Germany and Belgium. I saw many beautiful jewellery in Greece and also silver. I found glass jewellery in Venice Italy and there is also a real Murano store at San Marco. Barcelona has many similar shops than in Italy but also their brands such as Desigual and Custo. Much more: London and Southampton. There is shopping malls, brand stores, chain stores and more. Many kind of styles to choose. Also Pound shops. Primark is there and in many locations.  Shopping centres in London.


Lasikoruja Venetsiassa, edullisimmat olivat vain euron.

Glass Jewellery in Venice Italy


Parin euron huivikoju Hampurissa. Kultakorukauppoja näkyi runsaasti Saksassa.

Scarf shop in Hamburg.
Picture of sunglasses found from Pixabay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.