sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kauniit maisemat ja kokemuksia Gardalta


Matkakokemus Gardalta jossa kävin nyt huhti-toukokuun risteilyn jälkeen. Reissut jatkuu, olen koko ajan reissussa. Peschiera del Garda ja Desenzano. Mitä jäi mieleen, ensin hyvät asiat: erilaisia kukkia näkyi kasvavan useiden talojen pihoissa, monenlaisia trooppisiakin kukkia. Järvi näytti melko puhtaalta ja vaaleansiniseltä. Näin järvessä kaloja ja vesilintuja. Järvi levittyy laajalle alueelle ja on paljon vesilintuja. On mahdollista vuokrata vene tai mennä lautalla toisiin kohteisiin. Lintubongaus onnistuu hyvin. Myös eri rotuiset vesilinnut näyttivät viihtyvän kuten sorsat joutsenten mukana. Järvellä on upeat maisemat. Lapsille löytyy Gardaland. Sinne on ilmainen bussikuljetus asemalta, tosin bussit voivat olla aika täysiä etenkin kesällä. Jos mukanasi on lapsia, älä jätä Gardalandia välistä se voi olla loman kohokohta lapselle. Gardalla järjestetään tapahtumia kuten markkinat, käsityöläismarkkinat ja autotapahtumia visit Gardan sivulla tapahtumia. Kenelle suosittelisin: jos olet matkailija joka tykkää pikkukylistä, sillä kylämaista tunnelmaa kuten myös turistitunnelmaa riittää. Saksan kielisiä turisteja näkyi joka puolella ja usein myös asiakaspalvelu on saksaksi italian lisäksi. Jos etsit aitoa Italiaa jossa kaikki on italiaksi niin tiedoksi että saksan kielisiä kylttejä näkyi paljon ja Gardalla on osittain saksalainen tunnelma. Pyöräilijöille löytyy maisemareittejä. Kohteessa on jokseenkin kalliimpaa kuin muualla Italiassa, vaikka taso ei välttämättä ole kolmen tähden majoituksissa hostellia kummempaa, tai niin minä koin. Myös ravintoloissa näytti olevan huomattavasti kalliimpaa kuin muualla Italiassa, jossa pasta-annoksen saa 5e täällä maksaa 15-30e annos. Jos käy Ranskassa niin Gardalla hintataso vastaa Rivieraa. Löytyi kumminkin myös sushia esim. i sushi ja Liu ravintolat Peschierassa olivat edullisempia. Kenkien hinnat olivat kalliimpia kuin muualla Italiassa, paitsi sandaalit saman hintaisia. Voit nähdä useita kalliita merkkiautoja, sillä minäkin näin useita punaisia Ferrareita ja vanhoja autoja myös. Joskus on vanhojen autojen kilpa-ajoja. Sveitsiläiset tulevat tähän kohteeseen merkkiautoillaan ajellen sinne tänne. Saksalaisia ruokakauppoja on kuten Penny. Paikallisilta vaaditaan italian lisäksi myös saksan kielitaito asiakaspalvelutehtäviin ja saksaa puhuvat ovat siis etuasemassa asiakaspalvelutöissä. Kohde on kuulunut aikaisemmin Itävallalle, Habsburgin hallitsijasuvulle. Italian armeija on myös näkyvässä osassa Gardalla.



Kiinnostaisiko veneen vuokraus Gardalla? katso Il Pentagonorent. Moottoriveneen vuokraus 1 tunti 30-40e, 2 tuntia 50-70e. Kallista lystiä, mutta jos järvi houkuttelee. Minä en vuokrannut venettä, mutta katselin järvellä olleita veneitä sään salliessa. Mietin kyllä että se voisi olla kivaa mutta ehkä joskus toiste edullisemmassa kohteessa. Vesiputouksia: Parco Grotta Cascata Varone. Vesiputoukset luolassa, korkeudeltaan lähes 100m. +Puutarha ensimmäisen ja toisen luolan välissä. Ilmainen piknik alue vieraille. Snackbar. Riva del Gardasta bussilinja urbano linea 1. Lisätietoa cascata. Nähtävää on myös Sirmionessa, Castelnuovossa, Limone sul Gardassa, Desenzanossa ja tietysti Riva del Gardassa. Sirmionessa on nähtävänä mm. vanha linna Scaligero. Kaikissa näissä voit nähdä vesilintuja, järven ja kukkia. Vesilinnut ovat usein hyvin kesyjä ja niitä saa yleensä ruokkia leivällä/pullalla. Villa Borghese Cavazza on satumaisen kaunis saari Gardalla. Auki huhtikuusta lokakuuhun ja järjestetyllä kierroksella voit nähdä Venetsialaistyylisen villan, jossa omistajaperhe yhä asuu. Saarella on myös italialaiset ja englantilaiset puutarhat. Saarella voi järjestää myös yksityistilaisuuksia, juhlia yms. Lisätietoa. Villa Borghese niminen puisto on myös Roomassa, mutta se on eri. Garda on tottatosiaan luksuskohde, joten kaikki (kuten ravintolat, paitsi aasialaiset yms.) eivät ole kaikkein edullisimpia. Jos suuntaa Gardalle niin ilmeisesti lähinnä vain neljän ja viiden tähden hotelleista löytyy laatua ja siisteyttä, jos sellaista kaipaa. Italia on nyt ja aina monille ihmisille "paratiisi" kuten venepakolaisille ja myös saksalaisturisteille joista osa on muuttanut Gardalle.

Yllättävä ja kamala kokemus: kun olin kävelemässä ruokakauppaan näin jotain täysin pysäyttävää. Sairaskohtaus vaikeassa paikassa. Kaikki oli sekunneista kiinni. Jotkut eivät tienneet miten reagoida ja yrittivät mennä pois. Niin ei pidä tehdä, aina pitäisi auttaa tai yrittää auttaa. Näytin kädellä että täällä on hätätilanne ja pyöräilijät olivat lähellä ja auttoivat, onneksi. Sairaskohtauksen saanut mies selvisi, vaikka en aluksi sitä uskonut, koska kaikki näytti niin huonolta ja kohta, jossa se tapahtui oli todella vaikea. Tässä taas yksi opetus siitä että tee ne asiat jo tänään joita haluat tehdä ja muista myös auttaa toisia, jos apua tarvitaan. Opin tästä jotain ja jos näen joskus vastaavaa yritän reagoida vielä nopeammin.

Huonoa Gardalla: Kovat ukkosmyrskyt jotka alkoivat useita kertoja saman päivän aikana. Sääilmiöille ei tietenkään mitään voi, mutta ärsytti. Jos suunnittelee vaikka veneilyä/retkeä niin se ei aina onnistu ja voi joutua jäämään sisätiloihin jos tulee monsuunimainen sade, jonka minä koin. Suurin osa hotelleista joissa majoituin oli huono asiakaspalvelu ja eriarvoinen kohtelu ulkomaalaisille. Testasin useita eri hotelleja koska vietin Gardalla 2 viikkoa koko ajan hotellia vaihtaen joka aamu, koska oli täyttä. Garda on muuten kuulunut joskus Itävallalle, yllätys. Yksi hotelli oli kallis ja siinä oli hinnasta huolimatta kattosuihku ja pieni tunkkainen huone. Pian sain tietää että kaikki muut huoneet olivat suurempia, valoisampia ja parempia. Majoitukset olivat usein niin täysiä että majoitusta piti siis vaihtaa heti seuraavana tai toisena päivänä. Menin eri paikkaan ja sieltä löytyi yksi toinen hotelli keittiöllä. Hyvää Desenzanon majoituksessa oli kävelymatka keskustaan ja se keittiö. Asiakaspalvelu oli kumminkin tympeähköä eikä siellä aina edes tervehditty, joka ihmetytti. Tuli myös usein sellainen tunne ettei siitä pidetty jos jäin hotellin aulaan oleilemaan. Majoitukseen oli jätetty vanhoja suomen kielisiä kirjoja, joista en oikeen pitänyt. Ei ole ennen tullut oltua majoituksessa, jonka yöpöytä on täynnä toisten jättämiä suomen kielisiä kirjoja, aihepiiriltään ei minua niin kiehtovia. Tuli sellainen tunne että olikohan huonetta edes siivottu kun toisten tavarat oli vielä pöydällä levällään. Sen lisäksi ko.majoituksessa huijattiin että majoitukseen kuuluu joko järvinäköala tai puutarhanäköala. En saanut kumpaakaan, koska puutarhanäköala osoittautui vain vihreäksi nurmikoksi ilman kukkia. Omistajilla oli kyllä itsellään parveke täynnä värikkäitä kukkia. Tuollaiseen asenteeseen törmäsin useita kertoja. Ei tuo vielä mitään. Majoituin myös hotelliin, jossa annettiin likainen huone näköalalla parkkipaikalle, vaikka järvinäköalojakin olisi ollut vapaana. Eniten tuossa ärsytti eriarvoinen kohtelu, koska tiesin jälleen että italialaiset saisivat uusia, parempia huoneita ja jämät annettaisiin ulkomaalaisille, joilla ei olisi niin "väliä". Nämä olivat muuten 3 tähden hotelleja ja yksityisten pitämiä. En tykännyt valtavasti Desenzanosta, jossa oli suuret korkeuserot ja heti aseman luona suuri mäki, jota on vaikea kävellä ylös matkalaukun kanssa. Pian sen jälkeen matkalaukkuni hajosikin. Maisemat olivat kyllä hienot sielläkin. Desenzanon keskustassa oli kallista kenkien hinnat alkaen 200e, muutamia putiikkeja ja ravintoloita. Kyseessä siis luksuskohde. Tietysti kenkäni hajosivat juuri silloin, jolloin käytin sandaaleja siihen saakka että löysin muualta toiset kengät. Vaatteet olivat ko.kohteessa edullisempia kuin kengät. Peschierassa myytiin eniten sandaaleja.

Minä olen asunut todella kauan talossa jossa oli näköala parkkipaikalle ja roskikselle, joten en lomilla haluaisi vastaavaa näköalaa etenkin kun maksaa 80e. Kun mainitsin huoneen liasta kolmen tähden hotellin omistaja Desenzanossa reagoi syyttämällä minua ja sai melkein hermoromahduksen :D hänen mukaansa vika oli vieraissa ja mitään ei saisi huoneessa katsoa ja hintakin oli kuulemma ylihalpa 80e, joopajoo. En todellakaan ottanut sitä syyllistämistä niskoilleni, mutta koska olin väsynyt aloin itse siivota sitä sänkyä jolloin omistaja tuli takaisin jostain ja antoi lopulta toisen huoneen. Noh kaikkea ei voi ymmärtää, voisin ottaa likaisen huoneen 20e hintaan mutta 80e on liikaa sellaisesta, Jos tarjoaa likaisen huoneen hinta pitää olla edullisempi. Kävipähän vain ilmi ettei omistaja raaskinut edes uutta patjaa ostaa niillä rahoilla, mitä hän tienaa, vaan tarjosi likaista patjaa siihen hintaan. Harvoin tulee törmättyä muualla vastaavaan asenteeseen etenkin kun majoitus oli kallis. Omistaja hermostui myös siitä että saippuat oli käytetty kylpyhuoneesta, vielä koskaan kukaan ei ole sellaisesta asiasta sanonut. Kyse siis niistä hotellien minisaippuoista jotka loppuu heti. En tiedä oliko sillä 3 tähden hotellilla edes siivoajaa, ehkäpä omistaja siivosi itse kun suuttui siivouksen laadun kritisoinnista. Jos minä olisin hotellin pitäjä, pitäisin huoneiden puhtautta tärkeänä asiana etenkin kun turistit maksaa paljon. Kun maksaa 80e on jonkin asteinen laatu oltava, tosin en odottaisi laatua jos matkustaisin Afrikkaan, jossa paikallisilla ei välttämättä aidosti ole varaa tarjota laatua, jolloin asia pitää yrittää ymmärtää. Eriarvoinen kohtelu on kumminkin asia jota ei tarvitse ymmärtää, siis se että ulkomaalaisia kohdellaan syyttä erilailla kuin muita hotellissa. Jotkut toiset suomalaisetkin olivat valittaneet samasta hotellista, huomasin netissä. Kun kyseessä oli niin laadukkaaksi ja puhtaaksi kehuttu kohde, josta en täysin osannut odottaa tuollaista. Luulin että turisteista ja turistien tuomista maksuista tykättäisiin. Jos asenne on vain se että asiakas on epänormaali, niin tuskin se epänormaali asiakas enää palaa epänormaaliin majoitukseen. Ukon syyttelyyn en reagoinut juuri mitenkään, mutta vieläkin kummastuttaa. Harvemmin tulee tuollaista koettua, vaikka tietysti muidenkin hotellejen respoissa on välillä niskoittelua ja piittaamaton asenne, mutta tuo meni jo yli. Budjettimatkavinkit: Gardalla voi käydä myös vain päiväretkellä junilla jostain toisesta kaupungista kuten Brescia tai Verona. Gardalta löydät usein sivummalta edullisempia majoituksia ja leirintäalueet ovat paljon edullisempia kuin hotellit, mutta usein aika täysiä sillä näin koko ajan matkailuautoja. Hotellit saattavat tulla edullisemmiksi jos kysyy hintaa paikan päällä ei sesonkiaikaan, tai varaamalla etukäteen useita kuukausia etukäteen.

Garda on osa rikasta Pohjois-Italiaa jossa ihmisten palkat ovat huomattavasti parempia kuin etelä-Italiassa ja Gardalla on usein remontit käynnissä. Etelä-Italiassa on yhä köyhyyttä ja ränsistyneitä taloja, koska kaikilla ei ole varaa korjata niitä. Vertauksena se että etelä-Italiassa joku saattaa yhä tienata 300e kuu ja Gardalla palkat yli tuhat euroa, tai näin olen lukenut, riippuu tietysti työpaikasta yms. Gardalla huomattujen asioiden mukaan raha ei tee onnelliseksi, siis että vaikka omistaisi luksusmerkkiauton tai vaikka hotellin Gardalla, se ei tee ihmisestä automaattisesti superonnellista. Tosin huomasin saman asian myös Wienissä. Rikkaudet ja laatu eivät takaa onnellisuutta yksistään missään. Kun on tottunut etelä-Italiasa iloisiin tervehdyksiin ja alkuperäiseen charmiin, oli Gardalla erilaista ja saksalaismaista tunnelmaa yllin kyllin. Tosin yhdet jäätelökahvilan pitäjät jotka kai lopettivat kahvilansa, olivat aidosti mukavia Gardalla. Jollain toisella voi tietysti olla täysin erilaisia kokemuksia mutta en alkanut inhota Gardaa, tiedän vain minkälaisiin majoituksiin menen jatkossa ja mihin en. Bussiliikenne ei aina toiminut ja näin niin koululaisia kuin turisteja odottamasa tuntikausia bussia, joka ei tullut. Verrataan nyt Gardaa vaikka niin että kun Kuuba on ollut todella aito ja alkuperäinen kohde, mutta Kuubakin saattaa muuttua pian uudeksi Kanariaksi amerikkalaisturistien suursuosion myötä, mikäli niin käy. Garda on todella paljon saksalaistunut ja italialainen tunnelma on jäljellä osittain. Tosin kyllä jotkut turistit toki tykkäävät mennä laulamaan karaokea turistibaariin jne. Minä haen reissuilta muuta. Peschiera Del Garda ja Desenzano ovat sellaisia melko rauhallisen oloisia pikkukylämaisia kohteita, joissa on paljon saksaa puhuvia turisteja Italian naapurimaista. Saksalaiset myös varaavat kovasti aivan kaikkia majoituksia Gardalla ja useat myös ostavat Gardalta taloja ja silläkin tavoin Gardan valtaus onnistuu. Minulle jäi Gardasta sellainen tunne että kaikki Italian naapurimaista haluavat juuri Gardalle, vaikka Italiassa on kyllä paljon muitakin hienoja kohteita. Maa on täynnä nähtävää. Majoitus kannattaa varata Gardalle etukäteen. Pyöräilijät näyttivät viihtyvän kohteessa hienojen reittejen ansiosta. Jos käyt Gardalla niin junalla pääset myös esim. kesäiseen kukkivaan Veronaan noin puolessa tunnissa. Menin reitin edes takas ja suosittelen. Kun menin Veronaan, tuntui kuin olisin mennyt aitoon ja alkuperäiseen Italiaan Gardan turistiresortista. Garda on luontonsa osalta aitoa Pohjois-Italiaa, mutta kohteessa on hyvin vahva saksalainen tunnelma joka näkyy ja kuuluu. Pikkupalmuja näkyi jonkin verran ja runsaasti kukkia. Jättisuuria palmuja en nähnyt. Mielestäni kivointa Gardalla oli vesilinnut. Lisätietoa Gardasta: Visit Garda.  Garda Lake.  Alla kuvia

My experience of Garda. I've visited Peschiera del Garda and Desenzano del Garda. I saw many birds, beautiful light blue Garda lake, little palm trees and flowers. Green villages are nice to see. It's possible to rent a boat and also visit villages by ferry. I changed accommodation all the time and accommodations were often fully booked because Garda is often full of tourists from Germany and Austria. Customer service in Garda is in Italian and German also. Garda has some strong German influence I notice. Restaurants prices vary and those are often more expensive than in other cities in Italy because Garda is famous and popular. Something similar than in Riviera those prices. It was a bit difficult to find the right accommodation because all seemed to be full already and then I took what I got. I found accommodation in Desenzano with a garden view but then I notice there was not garden. Desenzano seemed little bit like a luxury destination because of the prices there is possible to find example some brand shoes. There is a high hill close to the train station of Desenzano and it is very difficult and hard to walk there with luggage so beware if walking. It's easier to walk down but upside not. After the experience I had a broken luggage and had to buy new one. Customer service may vary and mostly I spent time at 3 star hotels but could be better because I had just few good experiences. I liked Garden hotel it is very nice with a big balcony I had. If you are budget traveler check camping. I spent 2 weeks in Garda in 2 cities. Days were sunny but also about 5 thunder storms and rain. I liked the birds I saw and also flowers and architecture. If interested check Visit Garda and Garda Lake.


Peschiera



Would you like to rent a boat in Garda? then check Il Pentagonorent
Waterfall Verone Cave Park name Parco Grotta Cascata Varone. Waterfall Varone is a real geological rarity.  Height of almost 100m. Botanical Garden located between the first and second cave. A large picnic area is available free. Snackbar. From Riva del Garda to Cascata Varone bus line Urbano linea 1. but remember that bus connections are often late in Italy.



















Suurempi parveke jonka joku toinen sai, kuvasin yläpuolelta. Oli tosi "kiva" katsella kun muille annettiin paremmat parvekkeet ja näköalat.


Jos haluat lisätietoa Gardan lautoista katso Navigazione Laghi. Esimerkiksi Rivalle ja Sirmioneen ei kulje junat, mutta pääset niihin busseilla (jos kulkee) ja lautoilla. Junalla pääsee Desenzanoon ja Peschieralle, joista voi jatkaa muihin kohteisiin

If you would like to get more information of the lake ferries check Navigazione Laghi.
It's possible to go By train example to Desenzano del Garda and to Peschiera del Garda but not possible to go By train to Sirmione or Riva so you must go By bus (if there is working bus connection sometime the bus won't come or is late..) and then Navigazione Laghi ferry.






Madagascarin jasmiinikukkia kasvoi paljon. Todella hyväntuoksuisia mielestäni. Näissä on sellainen makea voimakas tuoksu. Mutta pian rankkasade karisti osan kukista. Nämä kukat tarvitsisivat menestyäkseen korkean lämpötilan jatkuvasti. Olen nähnyt myös toisen, samankaltaisen kukkalajikkeen joka kukki ja tuoksui voimakkaasti yöllä. Tällaiset kukat ovat suursuosikkejani. Näiden kukat näyttävät ehkä hyvinkin tavallisilta ja yksinkertaisilta, mutta se tuoksu on ihana.

Madagascar jasmine flowers around Garda. Beautiful and good sweet scent! but after the heavy rain I didn't see anymore so many of these flowers. I think these flowers need heat and sunshine just like tiare also must be tropical climate for the best results. These flowers are my favorite because of the scent, definitely. If you would like to visit Gardens go example to Villa Borghese Cavazza, Isola Del Garda. From april to october the Borghese Cavazza family opens their home for guided tours. Beautiful Italian and English gardens. Venetian style villa still lived in by the owners. More about Isola Del Garda.






Kalojakin näkyi, järven vesi on kirkasta


Tämän kuvan otin vain siksi että näkee että Gardalla myös sataa, päivät eivät voi aina olla vain aurinkoisia kuten saattaisi luulla. Olen varmaan kuvannut liikaa aurinkoisia maisemia niin tässä vaihtelua. Kuvassa on kaupan pihaa ja tietä. Kuvasta ei huomaa kun monsuunimainen rankkasade yllätti useat turistit ja kesti koko päivän yltyen. Kameralle on vaikea kuvata sadetta, kuvaajalle siis harjoittelua. Sade yllätti myös sorsat niin että ne tulivat pois järveltä kaakattaen ja kertoen jotain. Joutsenia sade ei näyttänyt haittaavan yhtään, ne vain lipuivat ja uivat samaan tapaan kuin muutenkin. Kun menin muualle Italiaan Gardalta myös sade loppui ja luulen että Gardalla sataa usein.


Tämä talo näytti olevan myynnissä. Talot maksavat satoja tuhansia Gardalla


Turistijuna voisi olla kiva lapsille
Ristorante pizzeria Bella vista josta on kauniit näkymät järvelle ja paljon kukkia ja pikkupalmuja

Tourist train




















Myynnissä näkyi paljon sandaaleita, nämä näin turistikojussa kuten hatutkin




Garden hotel parveke. Joissain huoneissa on parveke. Ihan ok hotelli.



La Plume ristorante pizzeriassa näkyi kiva vihreä terassi kukilla ja palmuilla






Antiikin roomalaisia rakennuksia, näkyvissä myös hyvin vanha viemärijärjestelmä






+ Desenzano del Garda


Kiva keinu jonkun hotellin pihalla, tähän en majoittunut. Desenzanossa on suuri mäki juna-asemalta alas kävellessä ja ylämäki kun kävelee takaisin asemalle. Desenzanosta menee busseja muualle Gardalla, jolloin ei tarvitse mennä mäkeä alas. Myös täällä näkyi vesilintuja ja runsaasti kukkia. Jos loma-asunnon vuokraus kiinnostaa niin esim. Desenzanoloft vuokraa viikottain loma-asuntoja Desenzanossa.


Näkymä majoituksesta johon majoituin Desenzanossa. Luvattiin puutarhanäköala mutta en kyllä kutsuisi pusikoita+nurmikkoa puutarhaksi. Petyin hieman. Tälläisen maiseman voi nähdä lähes missä tahansa päin maailmaa. Kuvasta näkyy myös isompi parveke neljällä tuolilla, minä sain sivuparvekkeen pienellä pöydällä ja yhdellä rehulla ja näköala nurmikolle. Kukkakuvat kuvasin ulkona sivummalla:


Kuten kuvasta näkyy myös sadetta riitti, kukat tykkää ja ihmiset ei. Joillain turisteille kävi "hyvä" tuuri sillä näin joukon turistimiehiä jotka saapuivat kohteeseen juuri kun aurinkoiset päivät oli menneet ja alkoi samantien ukkosmyrsky ja kaatosade. Oikeen "kiva" matkanalku. Eri matkakohteista voi saada niin monenlaisia käsityksiä ihan jo säänkin takia.

Flowers after the rain. As you can see there was also heavy rainy days. Flowers like but people not. Desenzano del Garda pictures taken by me



Tässä kuvassa näkyy vene, jolla veneilijä lähti ukkosmyrskyn jälkeen ja pian tuli taas ukkosmyrsky. Ukkospilvet jäi leijumaan Desenzanon ylle. Sää on hyvin vaihteleva Gardalla voi olla ensin +27C ja sitten yks kaks ukkosta, viileää ilmaa ja monsuunimaista kaatosadetta. Sellaista oikeaa syksysadetta. Tähän voi yrittää varautua jos ostaa mukaan esim. kevyen sadetakin/viitan.

Lake Garda just before the thunder storm.
The weather changed day after day when I was there
first there was +27C sunny day and then suddenly changed and rain


 Ukkorsmyrskypilvi purjehti taivaalla edes takas. Tuli myrsky, sitten tyyntä ja taas myrsky

Thunder storm cloud







Hotel Nazionale Desenzanossa. En majoittunut mutta kuvasin ohikulkiessa. Näytti ulkoapäin hyvältä, mutta koska en majoittunut tähän en voi laadusta sanoa mitään. Pihassa näkyi pieni uima-allas. Tie jonka ylitettyään pääsee keskustaan ja yksi ruokakauppa myös lähistöllä.

Hotel Nazionale in Peschiera del Garda. I didn't spend time there now but took pictures.











Alberto Guardiani merkkiset huulipunakengät näin yhdessä kenkäkaupassa Desenzanossa. En ostanut mutta kuvasin

Alberto Guardiani's lipstick heels I saw at the shop in Desenzano. Something unique