sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pakkausvinkkejä vol. 2

kuva.
Miten pakata? kirjoitin jo aikaisemmin yhden jutun pakkausvinkeistä, mutta tässä lisää pakkausvinkkejä. Juttua myös siitä mitä uskaltaa jättää hotellihuoneeseen ja mitä ei. Voin näitä itsekin lukea uudelleen ja uudelleen, jos "unohtuu" 1. Pakkaa mukaan ne vaatteet joita käytät. Jos menee vaikka viikon etelänmatkalle ja on ostanut runsaasti värikkäitä vaatteita, joita ei muuten käytä, niin tuskin niitä tulee matkallakaan käytettyä. Vaatteet jotka eivät tunnu omilta, annettaviin vaan. Vain lomalla käytettäviksi tarkoitetut vaatteet unohtuvat usein vain kaapin pohjalle. Painavasta materiaalista valmistetut kengät ja laukut vievät tilaa ja painavat matkalaukussa. Kengistä on kevyimpiä sandaalit. Kannattaa aina kokeilla etukäteen ovatko kengät hyvät jalassa ja vasta sitten pakata ne mukaan.

Packing tips and more:
1. Pack clothes you know you will wear when you go to holiday, not clothes that you just bought and forgot.

2. Keräiletkö hajuvesiä? tuntuu kivalta ostaa aina lisää ja pakata koko kokoelma mukaan? ei olisi ensimmäinen kerta, etenkin kun kentillä on taxfree. Lasiset pullot kumminkin painavat paljon ja myös niistä saattaa kertyä ylikiloja laukkuun. Kukaanhan ei halua raahata liian painavaa laukkua, eikä maksaa ylikilomaksuja, ellei ole pakko. Suurta hajuvesikokoelmaa ei myöskään taida ehtiä käyttää viikon pituisella lomamatkalla, ota mukaasi yksi. Myös parin millin minihajuvedet voisivat olla reissussa käteviä ja kevyitä. Muoviset kosmetiikkapurkit ovat kevyempiä kuin lasiset, täydet purkit.

2. Do you like to collect perfumes? it's nice to buy more perfumes but then you will try to put all to luggage and then the luggage is heavy? Unfortunately those glass bottles are so often heavy in the bag and luggage. Take just one or few perfumes if you go for a holiday for one week then the luggage is not too heavy when you come back. I try to avoid taking too many shoes and bags because those are also often heavy.

3. Tekeekö mieli ottaa useita takkeja matkalle mukaan? takin saattaa usein tarvita syys- ja talvimatkoille, mutta useimmiten yksi takki riittää jos on yksi matkalaukku. Takit saattavat olla painavia mutta myös tilaa vieviä. Takki saattaa viedä tilaa jopa puolet yhdestä matkalaukun osiosta. Yritä silti mahduttaa yksi takki mukaan. Kesämatkalle riittää usein kevyt jakku/bleiseri/neuletakki, ellei mene vuoristoon jossa on viileämpää.

3. Do you want to collect coats and travel? one luggage is often too small for many coats and jackets. Take just one when it's needed especially at winter and fall season. Also heels are often heavy in the luggage I notice.

4. Matkustatko ruuat mukana? ruokatarvikkeet, ruuat ja herkut vievät kaikki tilaa ja painavat. Jotain ruokia kumminkin tarvitaan, jos ei ole varma onko matkakohteen vieressä yhtäkään kauppaa/ravintolaa. Pakkaa mukaan esimerkiksi keksejä ja ota pahvipakkaus pois koska se vie tilaa. Googlen kartasta voit etsiä etukäteen tietoa siitä, onko majoituksen lähellä ruokakauppaa. Jos otat etukäteen selvää asiasta, sitten sinun ei tarvitse erikseen kysyä asiaa oppailta, infosta tai hotelleista. Ota mukaan vihko tai muistilappuja, johon talletat tarvittavia tietoja kuten ruokakauppojen osoitteet jos ne ovat kaukana.

4. Do you travel with food? all of those could be heavy in the luggage. If you are not sure if the food market or restaurants is near the accommodation where you will go then you definitely need to pack at least some food. Pack cookies because those are not too heavy and cookies won't make you so hungry soon. Check Google map before you go and check if there's food market and restaurants nearby then you don't need to ask all info from the hotel.

5. Elektroniikkaa tai mitään kallista ei kannata matkalaukussa säilyttää etenkään hotellihuoneessa. Hotelleissa myös siivoajilla sun muilla on usein avaimet huoneisiin. Nyt tulee oma kokemus. Aina ei kaikkiin voi luottaa, sen olen myös matkoilla oppinut. Suurin osa hotellisiivoajista on todella mukavia ja luotettavia ja tekevät usein tarkkaa työtä, mutta se pieni osa varkaita pilaa muidenkin maineen, vaikka varkaita on vähemmän. Viime kesänä minulta hävisi kosmetiikkaa ja suklaavanukkaat hotellissa ollessa heti sen jälkeen kun siivoaja kävi. En väitä että kaikki näin tekisivät, mutta jotkut kyllä. Menetetyt tavarat eivät olleet kovin arvokkaita. En silti yhtään enää ihmettele turisteja jotka jäävät huoneeseen vahtimaan huonesiivoajia, se on sallittua. Olen myös törmännyt siivoojaan joka meinasi viedä ostamani kakun. Hotellien kassakaapit eivät välttämättä ole yhtään sen luotettavimpia ja varashan voi kantaa ne pois vaikka mukanaan. Luotettavin on hyvän hotellin respa, johon voi aidosti luottaa. On myös kohteita, joissa ei voi kulkea rahat mukana ulkona laisinkaan. Mutta on myös kohteita, joissa on turvallisempi pitää rahat mukana kuin jättää rahat ja elektroniikat huoneeseen.

Olen ollut useissa hotelleissa ympäri Eurooppaa ja yleensä ei mitään viedä, tähän mennessä ainoat nuo mainitsemani tapaukset. Riippuu paljon minne päin maailmaa matkustaa ja usein myös tuurista. Ei kannata jättää elektroniikkaa, rahaa eikä arvokoruja hotellihuoneisiin kun menee ulos. Sanoisin että Keski-Euroopassa ja Etelä-Euroopassa on yhä melko turvallista ja voit yleisesti kulkea rahat ja elektroniikat mukana ulkona. Minua ei ole ryöstetty edes Roomassa ilta-aikaan, eikä Napolin juna-asemalla. En kumminkaan enää majoittuisi yhteen majoitukseen, jossa huoneen ovea ei edes saanut kiinni vaan ovi jäi auki. Myös hotellien matkalaukkuhuoneet ovat vähän sellaisia ettei tiedä viitsiikö niihin jättää mitään arvokasta. Usein jos matkoilla jotain viedään niin kukaan ei välitä tai puutu tilanteeseen ja siksi kannattaakin olla tarkkana. Ota mukaan myös kameran muistikortit ja muistitikut jos kamera viedään kuvat jää. Olin kerran yhdessä rantahotellissa jossa turistilta vietiin puhelin hotellin rannalla, eikä kukaan puuttunut asiaan.  Ps. muistathan matkamessut? messut ovat 21-24.1 ja messuille kannattaa suunnata hakemaan matkavinkkejä, katselemaan tarjouksia ja uusia kohdeideoita. Kun kävin viimeksi messuilla alkoi heti kiinnostamaan kovasti Kreikka ja Kreikan ruuat. Huomasin samankaltaisuuksia Sisilian ja Kreikan ruokakulttuureissa.

5. Don't pack so much electronic, cash or jewellery to your luggage because somebody could steal all while you are out of the hotel. Keep those in your hand bag or at the trustworthy hotel reception. Did you know that also cleaners got keys to hotel rooms? at least often they does and they have right to come to the rooms for checking as also other hotel workers got right to visit the rooms. I notice. I have learned not to trust all the time to everybody. If you have something expensive leave those stuff to reception of the good and trustworthy hotel if needed. Recommend to take memory card and Usb stick if you lose your camera you can still keep pictures then. Upload your pictures also online if you want to save pictures somewhere. Europe is still mostly very safety destination and it's no problem to walk outside with money, cards and electronics with you. I've been to Naples and Rome and I was walking there at the evening and nothing didn't happen. I was often near the main train stations. I think it's safety to walk alone with money and electronics in Central Europe and in Mediterranean countries, at least at daytime but I have had no problems at evening.  If you leave expensive jewellery, cash or electronic stuff etc. to the hotel room often nobody doesn't take any responsibility.

Ei kommentteja: