lauantai 2. tammikuuta 2016

Lisää faktoja minusta

kuva

Koska kuusi faktaa minusta kiinnosti niin tein vielä toisen. Jos vain matkajutut kiinnostaa enemmän niin skippaa tämä
1. Minulla on yleensä aika hyvä muisti ja muistan kaikkia pieniä yksityiskohtia ja asioita menneisyydestä kuin eilisen päivän. Muistan esimerkiksi sen että tarhassani oli kaksi vesikilpikonnaa ja muistan tarhaystäväni ja heidän vanhemmat yms. Muistan myös joitain yksityiskohtia vauva-ajaltani, muun muassa keltaisen peiton/huovan joka minulla oli vauvana. Muistan sen kun isäni veli tuli katsomaan minua kun olin vauva ja olin nukkumassa sellaisessa vauvasängyssä jossa oli korkeat laidat. Tykkäsin nähdä mukavia ja kannustavia sukulaisia. En tiedä onko jotenkin outoa muistaa nämä vauva-ajan asiat vieläkin. Tarhassa lapsilla oli tapana heittää ruoka pöydän alle ja kerran tarhassa pidettiin joku rantapäivä jolloin tarhaan tuotiin hiekkaa ja lasten uima-allas. Se olikin yksi parhaista päivistä silloin. Muistan myös mitä leikkejä leikin lapsena, kerran rakensin pahvilaatikosta hevostallin ja haaveilin hevostilan omistamisesta. Kun muut lapset leikkivät perheleikkejä, minä leikin vain eläintilan pitäjää. Muistista ei kumminkaan ollut hyötyä koulussa liiaksi asti, koska luin usein sellaisia asioita joita ei edes kokeissa kysytty vaikka ne piti kumminkin lukea. Kävin peruskoulun loppuun, siitäkin huolimatta vaikka minua ja ystävääni kiusattiin. Aineista olin hyvä musiikissa ja kuvataiteessa, tiesin kumminkin ettei kuvataiteesta saisi työtä joten en jatkanut myöhemmin kuvataideopintoihin. Meidät suljettiin välillä koulun ovien ulkopuolelle tyttöjen toimesta, kunnes joku pojista tuli avaamaan meille oven ja se oli lievintä kiusausta. Ylä-asteella minusta ei myöskään kauheasti pidetty koska en liittynyt tupakkarinkiin, olen savuton. Luokallani oli minun lisäkseni vain yksi tyttö joka ei polttanut, tai näin muistelisin.

Vasta vanhempana olen ymmärtänyt että koulukiusaaminen johtui lapsena myös siitä että vanhemmillani ja kaverini vanhemmilla oli silloin omistusasunnot, joista oltiin kateellisia ja etenkin kaverini taloa aina haukuttiin minunkin kuullen. Emme me olleet sen rikkaampia kuin muutkaan ja lapset eivät saa valita minkä tuloiseen perheeseen syntyvät. Minä opin jo varhain ettei raha kasva puussa, myin vanhat lelut pois että sain uusia tilalle, eikä minulla ollut aina uusimpia tavaroita. En nähnyt enää kunnolla koulun taululle kun näköni huononi ja en oppinut käyttämään silmälaseja. Kiusaaminen jätti pitkäksi aikaa ei tervetulleen -olotilan ja olisi ollut kiva jos koulusta olisi jäänyt paremmat muistot, se olisi asia jonka vaihtaisin jos pystyisin. Olen kumminkin tyytyväinen siitä että kävin koulut loppuun kiusaamisesta piittaamatta, tai ainakin yritin olla piittaamatta. Millekään huippualalle en koskaan edes ajatellut hakeutua, mutta minulle on tärkeintä se että suorittaa loppuun sen mitä pitää. Mielestäni se riittää että yrittää ja jos on vähempään tyytyväinen ei tarvitse kouluttautua huippualalle, eri asia jos haluaa. Mielestäni naisilla ei tule koskaan olemaan tasa-arvoa, niin kauan kuin tytöt ja naiset kiusaavat toisiaan ja kilpailevat. Se kiusaaminen ei nosta kiusaajaa millekään kultakorokkeelle, eikä itseään kannata verrata muihin. Omasta elämästä ei tee parempaa vertailu ja kilpailu. Ei ole mitään järkeä kilpailla toisten kanssa "paremmuudesta", minä en ainakaan halua kilpailla kenenkään kanssa. Minulla on hyvä elämäntilanne: olen suorittanut koulut mitkä pitikin, arvostan ihmisiä jotka arvostavat minua, en käytä mitään päihteitä, töitäkin voin hakea sitten joskus jos lopetan matkailun.

Facts about me
1. I have very good memory I could say so. I remember some things from the past as well as yesterday. I can still remember when I was a baby I remember I saw my father's brother and I remember I had a yellow blanket when I was a baby. Somehow I can remember still these things. I don't know if it's extraordinary to remember these things so well. I can understand languages and when I hear some unknown language and later I hear the same language again then I will remember like hey I've already heard these words. Maybe it's a gift to remember very well these things still. I think my life is as it should be: I graduated, I respect people who respect me, I don't drink or smoke and I guess I will find some job later if I end traveling abroad.

2. Olen käynyt Italiassa useita kertoja ja eksynyt kunnolla tähän mennessä vain yhden kerran kun otin junan väärään paikkaan juna meni Roomasta Frosinoneen. Junassa ollut matkailija sanoi että juna menee eri kohteeseen ja luotin kunnes löysin itseni Frosinonen asemalta, jonne ei ollut tarkoitus mennä. Sekä Italian kaupungeissa että myös kylissä on yleensä helppoa liikkua. Taloja on eri värisiä ja kun painaa ne mieleen niin ei aivan helposti eksy.

2. I've been to Italy many times but got lost only once. Somehow to me it's easy to walk there around the villages and cities. I got lost once when I took train from Rome to the South coast but suddenly I ended up found myself from the station of Frosinone. Somebody on the train told me the train is going to the right location but later I found myself at the station of Frosinone. 

3. Otan matkoillekin aina musiikkia mukaan ja kuuntelen musiikkia myös muun muassa junissa. Tykkään kuunnella esimerkiksi Bon Jovia, Don Omar, Yannia ja Laura Pausinia. Musiikin kielellä ei ole niin väliä kuin rytmillä. Laura Pausinin musiikista olen pitänyt niin paljon että myös se oli yksi syy opetella italian kieltä. Lentokoneessa musiikin kuuntelu on hankalaa hurinan takia, ellei mukana ole jotain kovaäänistä reggaemusiikkia. On aika parasta kuunnella musiikkia niin kauan kunnes on kuunnellut jo kaikki biisit ja kyllästyy. Pitkälle lentoreissulle voisi myös esimerkiksi ostaa tabletin, josta katselisi mieleisiä elokuvia.

3. I travel with music. I listen music when I'm on the train. I've tried to listen music also on an airplane but it's not that easy there. I like to listen example these artists: Bon Jovi, Laura Pausini, Yanni and Don Omar. The language doesn't matter so much. I listen example English, Italian and Spanish songs. 

4. Tunnen itseni sekä epäonnekkaaksi että myös onnekkaaksi. Ihmettelet ehkä miksi mutta niin se vaan on. Esimerkiksi juuri nyt ja viime vuonna löysin ainakin neljä todella hyvän kuuloista kaukomatkareissua. Mutta reissusuunnitelmat meni pieleen koska kaikki myytiin ns. nenän edestä pois ja ensin en pystynyt lähtemään. Kun löytää unelmamatkan ja suunnittelee varaamista niin yks kaks huomaakin että unelmamatka on jo myyty ja suunnittelee uutta vaihtoehtoa ja sekin myydään ja sitä seuraavaa myös, niin minun tuuriani. Ehkä tässä ei ole tarkoituskaan päästä helpolla uudelle huippureissulle. Minulla on ollut joskus hyväkin tuuri koska voitin kerran lennot Roomaan vuosia sitten, mutta se lento oli sellainen että koneessa oli moottorivika ja myrsky. Olen epäonninen myös siltä osin kun yleensä muilla ihmisillä on ehjä perhe. Ainakin tällaisen kuvan olen somesta saanut että muilla olisi asiat niin että ympärillä on paljon kannustavia sukulaisia. Meillä asiat muuttuivat kun isäni kuoli olin silloin 21v. Mutta nykyään ajattelen että asiat on niin kuin ne nyt on ja perhejouluja ei oikeen tule enää niin paljoa vietettyä. Tykkäsin kyllä ennen lahjojen hommaamisesta ja korttien tekemisestä, mutta en enää niin paljoa. Toisistaan välittävä, ehjä perhe ei ole itsestäänselvyys sen olen oppinut vuosien aikana. Joten jos sinulla on ehjä perhe olet onnekas. Viime vuonna sain perintörahaa mökistä (kuten muutkin sukulaiset saivat omat osuutensa) ja perinnöstä on tällä hetkellä mennyt sekä matkoihin, majoituksiin mutta myös korkeaan perintöveroon jo yhteensä puolet. Vaikka matkustelu voi olla edullistakin, majoittuminen on usein kallista ja hotellit ovat usein kalliita. Menetin viime vuonna rahaa myös yhteen turhaan depositmaksuun. Toivon että löydän jonkun hyvän kaukomatkan tänä vuonna, ennen kuin koko summa on käytetty vain Euroopassa matkailuun.

4. I feel often myself lucky but also unlucky. Example last year and this year I try to find the right travel solution. I found 4 right choices travel package to visit many cool places at the same time or even more but the problem was that all sold out before I could reserve anything. That's my luck sometime. Maybe it was meant to be like this who know or then I just take something that I will get. Anyway also I have had a good luck years ago once I won flights to Rome Italy after traveling in Sardinia. Then I was lucky but then happened turbine engine failure and I was worried then. Somebody could think that I'm very unlucky because I lost my father when I was only 21. Ofcourse I was sad but it's the reality and I must accept the reality this is the life and it's not meant to continue forever. After years I think like that. At least I've learned well family is not a foregone conclusion or how I could say but everybody won't live the same lifestyle here right now. If both parents are still alive and if you have also friendly sisters then you are already a very lucky person I could say. I don't have everything and every one anymore but I'm fine after all.

5. Tiedän mitä on sairastelu. Minun elämäni ei ole täydellistä ja koskaan ei voi tietää mitä muut ovat kokeneet. Sain allergian ja monenlaisia sairausoireita hometalossa asuessani vuosia sitten. Kerran kävin koko vuoden ajan lääkärissä erilaisten oireiden takia, koska en tiennyt aluksi että monenlaiset oireet johtuivat kylpyhuoneen homeesta. Talo tutkittiin eikä vikaa aluksi löydetty, vaikka hometta oli kait vain kylpyhuoneessa se riitti sairastuttamaan. Vaatteita ja kosmetiikkaa meni runsaasti pilalle ja pois homeen takia, joka tarttui myös pyyhkeisiin kiinni. Talo on edelleen sellaisessa kunnossa etteivät asukkaat tiedä puretaanko talo vai kunnostetaanko se. Muutamat olivat sitä mieltä ettei talosta olisi kannattanut muuttaa pois ja että muuttaminen uuteen taloon oli vain "hienostelua". Joo totta toki on hienostelua muuttaa talosta jossa ei voi hyvin. Luulen myös että kaiken muun lisäksi näköni huononi lisää homeen seurauksena, että sellaista "prinsessaelämää". Lopulta poismuutto onnistui, mutta ei helpolla. Nykyään saan myös oireita homeesta jos vaikkapa matkalla majoitun hometaloon. Asuin tuon jälkeen tavallisessa, uudessa kerrostalossa Helsingissä, mutta se oli ainoa jossa pystyin asumaan kunnes aloin enemmän reissata. En ole koskaan edes toivonut mitään huippumajoitusta, vaan ehjää asumusta. Majoitun matkoillakin yleensä vain kolmen tähden majoituksiin, tai alle. Talon iällä ei ole väliä, vaan kunnolla. Jokin muu näköala kuin roskis olisi kiva, mutta mikään palatsi talon ei silti tarvitse olla. Palatseja tykkään kyllä matkoilla nähdä, mutta sellaisessa en edes haluaisi asua koska ne ovat usein kylmiä. Olen matkoilla majoittunut kylmiin vanhoihin taloihin etenkin 2013. Mielestäni ei todellakaan ollut liikaa vaatia peruskuntoista asumusta hometalosta muuton jälkeen.

Jos ei ole millekään allerginen, saattaa olla vaikea ymmärtää ihmisiä jotka ovat allergisia. Se ei silti oikeuta sanomaan että onpa kamalaa ja pilkata allergisia, kuten jotkut tekivät. Allergiat eivät välttämättä ilmene heti. Olen allerginen myös ilmansaasteille ja ainakin epäilen saaneeni Belgian rannikon (tehtaiden) ilmansaasteista astman tai jotain sellaista. Sen seurauksena en pysty enää matkustamaan kohteisiin joissa on runsaasti ilmansaasteista, esim. Hong Kongiin meno ei onnistuisi. Myös Euroopassa on joitakin kaupunkeja, joissa en pystyisi olemaan pitkiä aikoja ja se on harmi. Oireeni vaihtelevat sen mukaan missä käyn ja joka puolella en saa oireita. Saan oireita suurten tehtaiden aiheuttamista sumuista ja vaikka olisin kohteessa jossa on huono ilma niin sunnuntaisin oireita ei tullut koska tehtaat ovat kiinni. Tästäkin päättelin että oireita tulee tehtaista. En yski kadulla kävellessä, pakokaasuista en saa vastaavia oireita. Kaiken lisäksi synnyin kaupungissa, mutta vihreässä kaupungissa. Oireet ovat pienimmillään sellaisia kuin pukisi päälleen kuusi numeroa liian pienen kiristävän paidan ja pahimmista oireista en edes viitsi mainita. Aion kumminkin ajatella niin että käyn niissä kohteissa, joissa voin käydä. Jo yhdessä maassa saattaa olla erilainen ilmanlaatu eri kaupungeissa se on tullut matkoilla huomattua. Myös isoäidilläni oli astma niin ehkä se on periytyvää kukaties. Näiden lisäksi olen myös allerginen koivuille ja joskus myös omenille. Joten helppoa ei ole ollut, vaikka usein niin on kuviteltu. En ole saanut valita näitä allergioita/oireita ja jos saisi valita antaisin ne mielelläni pois. Minulla ei ole tapana kulkea valittamassa oireista, mutta laitoin ne nyt tähän kun ihmisiä kumminkin kiinnostaa ja on hyvä nähdä ettei kenenkään elämä ole täydellistä, vaikka olisikin runsaasti matkoja yms. Parantuminen homeallergiasta vei ainakin yli vuoden ja ilmansaasteista parantuminen vei myös vuoden.

5. I got so bad allergy from mould years ago before traveling abroad. The mould was visible only in the bathroom but it was enough for getting sick. I gone all the time to doctor first without knowing what was wrong I thought that I was very sick somehow. I had no idea why I was sick. I had to also throw away some clothes and cosmetic because of the mould it gone everywhere in the house and it's not always visible. My life is not perfect. Luckily after I had a chance and moved away and later I started traveling abroad. Nowadays if I stay somewhere where is mould I will get stomach pain and problems like that. If somebody don't get allergic reaction or sickness from mould for them it could be very difficult to understand this all. I also get allergic reaction and lungs sick from air pollution and I guess I have asthma or something similar but I don't feel sick in the places where is no photochemical pollution. I can still continue traveling and I don't feel sick everywhere. Just mostly I should stay in green places for not getting sick anymore or then in city without smog. I born in the green city I can also stay in the cities.

6. Mielestäni harrastusten avulla ihminen on usein onnellisempi ja positiivisempi. Se on hienoa että nykyään usein myös vanhemmillakin ihmisillä on harrastuksia, urheilua, kielikursseja ja vaikka mitä harrastusta. Mielestäni rahaa ei todellakaan aina tarvitse vain säästellä, ellei välttämättä halua ja täydy. On todella hyvä asia jos on jokin tärkeä harrastus/harrastuksia. Jotain mistä aidosti pitää ja jotain mihin haluaa laittaa rahaa. Minä päätin laittaa rahaa matkusteluun enkä kadu sitä. Minulla on tapana säästää rahaa ja sitten voi reissata ja aion myös jatkossa toimia niin. Kalliiden matkojen lisäksi löydän myös edullisempia matkoja ja pääsen tarvittaessa matkustamaan myös 20 eurolla toiseen maahan. Olen valmis katselemaan maisemia ja olemaan paikoillaan matkustamassa pitkiäkin aikoja että pääsee kauas. Olen matkustanut esim. etelä-Italiasta pohjoiseen saakka junilla pari vuotta sitten, käyden siinä välissä Ranskassa ja Saksassa junilla. Matkavinkkeihin tulee joskus lisätietoa siitä miten voi reissata edullisesti. Minä en tarvitse koko ajan jotain uutta, kallista enkä merkkitavaraa sillä osaan säästää. Pystyn tulemaan toimeen myös pienillä summilla tarvittaessa. Jos haluaa syödä edullisesti reissussa niin riisi ja oliivit tulee aika edullisiksi. Minulle raha on vain rahaa, ei sellaista jota haluaisin kerätä ja säästää. En tarvitse joka viikko uusia vaatteita, enkä yleensä käy jatkuvasti ravintoloissa. Minulta ei kulu senttiäkään alkoholiin tai baareiluun ja se on oma valintani. Ei ole autoa. En kuluta rahaa sisustamiseen tällä hetkellä. Joku toinen voi ja saa elää erilailla. Onneksi jokainen länsimainen nainenkin saa valita. Sen sijaan minulta kuluu rahaa reissuihin. Valintoja on monenlaisia. Minä en koe että minun tarvitsisi omistaa erityisemmin mitään, näin on hyvä. Jos se on jonkun mielestä tyhmää niin ei voi mitään, mielipiteitä on monenlaisia.

6. I think hobbies are good and make you feel happier. I think it's great that nowadays also elderly people got hobbies, sport, study languages etc. You don't have to save all money if you don't want to or if you don't need to and it's good to do something and find hobbies. I chose traveling as my main hobby and I know how to save money when it's needed. I don't need to buy something expensive all the time and then I can save. I know how to find cheaper way to travel and I can even find travel solution like only 20€. I'm ready to watch landscapes and travel long distances. Once I made long train trip from Southern Italy to North but before that I've visited also France and Germany. I know also another way to live traveling but probably it's not the best one for everybody but it's one idea. I don't have 2 apartments at the same time I gone abroad and I only rent 1 apartment at time and it may sound like homeless but I don't feel like that. It has been Great time to see many countries.

7. Jos lähtisin Survivor-tyyppiselle autiolle saarelle viikoksi tai kahdeksi ottaisin mukaan nämä: vene, jotta voisi tehdä retkiä. Kamera, jotta voisi kuvata luontoa. Vedenpuhdistuslaitteen tai vedenpuhdistuspillerit jos ei pullovesiä olisi. Hyttyssuihkeen. Ruokaa, ellei saarella olisi ruokaa ja kasvaisi hedelmiä yms.

7. If I would go to Survivor type empty island I would take there with me: boat, for going around the island. Camera. Water-purifying if there was no bottle water or clean water available. Bug spray. Food if there was no fruits, coconuts etc.

8. Olen majoittunut ja nähnyt monenlaisia loma-asuntoja ja majoituksia matkoilla. Belgiassa majoituin vanhaan taloon, josta hajosi lämpöpatteri ja terassi oli homeesta vihreä. Silloin oli noin +10C lämmintä ja lämmitystä lähes tarvitsi. Löysin myös uuden talon, jossa oli katolla pieni vihreä puutarha, mutta majoitus oli vain hetken vapaa. Uusi talo oli melko hyvä ja ehkä jotenkin amerikkalaismainen. Nämä talot Belgiassa. Saksassa majoituin majoituksiin joissa omistajat olivat hommanneet puiset kirjahyllyt vessaan, ilmeisesti ihan tavallinen tapa Saksassa. Muuten Saksan majoitukset ovat olleet hyvin suomalaismaisia ja siistejä yleensä mutta ei aina. Suomalaismaisia myös siltä osin ettei sisustustuotteita, krääsää tai tauluja yleensä laiteta paljoa eikä värejä. Muutamissa etelä-Italian taloissa omistajat kävivät laittamassa lämmityksen talvella pois päältä, koska sähkö on todella kallista mutta lämmitystä kumminkin tarvitsi. En tiennyt aikaisemmin että talvi voisi olla kylmä Italiassa, ehkä se johtui merituulesta. Kaksilasiset ikkunat eivät myöskään kaikissa taloissa ole itsestäänselvyys. Ulkomailla on hyvin tyypillistä pitää kenkiä jalassa sisätiloissa aina. Luulen että se kengät pois sisällä on jokin pohjoinen/slaavilainen tapa. Suurimmaksi osaksi muuta valitettavaa ei olisi kuin se asuntojen kylmyys etelässä.

8. I've seen many kind of accommodations while traveling abroad. Example I found old house and the heating became broken at that time it was (almost) needed. Terrace was full of something green. Then I found a new house it was very good quality and there was garden on the roof I really liked that house. These houses I saw in Belgium. Sometime when I was in Southern Italy and staying there but the winter could be cold also in Italy but I didn't know it before. I notice people wear often shoes inside the houses but in Finland people often take shoes off when they stay inside the house.

9. Olen oppinut että tästä lähin katkaisen heti välit ihmisiin, jotka loukkaavat ja pilkkaavat minua. Sillä ei ole mitään väliä ovatko ihmiset vieraita vai tuttuja. Ajattelin aikaisemmin että pitäisi etsiä syitä ja ymmärtää, enää en ajattele niin kuin nuorempana. On turha olla ylikiltti, sietää kaikkea ja odottaa että tietynlaiset ihmiset muuttuisivat ystävällisemmiksi. Olen oppinut että jos ihminen päättää yks kaks vain olla pitämättä, sille ei voi mitään. On se ja sama mitä tekee tai ei tee, jos joku päättää ettei pidä hän ei muutu. Sen sijaan itse voi vaikuttaa ja etääntyä. On myös hyvä ottaa kaikki sanomiset ja tekstit talteen, myös sen olen oppinut. Arvostan lakia ja se on sitä varten että sitä noudatetaan. Voi jättää monenlaisia muistoja. Hyvistä muistoista on kumminkin enemmän iloa. Kenenkään elämä ei ole täydellistä ja kateudesta tai ilkeydestä ei mielestäni ole mitään hyötyä.

9. After years I've learned to give up and not to keep contact to people I don't feel good with. It doesn't matter if they are strangers or same family, but I just can't accept everything anymore. I have also learned it's good to keep all those words and at least I respect the law. It's possible to leave good memories or bad memories but good memories are those you will like and remember always.

10. Hieman ylempäänkin kohtaan liittyen olen todella tyytyväinen siihen että olen sinkku ja matkailen. Kaikkien ei tarvitse elää tiettyä kaavaa. On hyvin epäkohteliasta käskyttää miten toisten naisten tulee elää. On eri asia ehdottaa jotain asiaa, kuin käskyttää. Mielestäni toisia ei kannata pilkata jos ei edes tunne kunnolla. Jo yhdessä suvussa saattaa olla ihmisiä jotka ajattelevat tietävänsä muiden asiat paremmin kuin itse, vaikka asia ei niin olisi. Tietynlainen arvostelu on jättänyt minulle sellaisen tunteen, että minun pitäisi sietää aivan mitä tahansa. Olen kumminkin päättänyt itse mitä teen ja reilut ihmiset ovat sanoneetkin minulle että olen hyvä ihminen. Mitään asioitahan minun ei tarvitse selittää, mutta minun on muun muassa kuviteltu olevan ihminen, joka oli aina kotona eikä tuntenut ketään, vaikka asia ei ollut aivan niin ja vaikka olisikin ollut mitä sitten. Olen kyllä tavannut monenlaisia ihmisiä, mutta jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä ettei enää niin paljoa kiinnosta, siksi kun en pysty hyväksymään aivan mitä tahansa. Ei tarvitse sietää mustasukkaista käytöstä, valheita eikä tunteilla leikkimistä. Minusta ei olisi esim. suhteeseen jonkun kontrolloivan ylimustasukkaisen miehen kanssa. En tykkää tämmöisistä asioista kertoa, mutta kunhan mainitsen nyt vaan. Minä haluan olla vapaa matkustamaan, ilman että joku soittaa raivoten kysyen menemisiä ja tekemisiä turhaan ja syyttää milloin mistäkin. Se on todella ahdistavaa jos joku kysyy koko ajan uudelleen samoja asioita vihaisena tai yrittää määrätä mihin maahan saa matkustaa ja vaihtaa mieltään koko ajan.

Minä en halua olla se joka joutuu aina selittämään. En myöskään halua olla sellainen joka ei mene matkoille (tai mihinkään) kun joku toinen haluaa määrätä niin ja yrittää saada tuntemaan syyllisyyttä matkailusta ja kaikesta. Tuollaisesta käytöksestä voi jäädä huonot muistot pitkäksikin aikaa. En pystyisi koskaan tilanteeseen jossa mies ns. määrää kaapin paikan ja kaiken jatkuvasti. Joku toinen voi pystyä ja se on niin kauan ok kun ei ole onneton ja jos se ei mene äärimmäisyyksiin. Luottamus on sellainen asia että sitä on tai ei ole, eikä mustasukkaisuus auta yhtään eikä se lähde pois. Minulle on myös sanottu etten saa matkustaa tiettyihin kohteisiin. Näitä asioita ei ole kiva edes muistella. Onneksi olen viime vuosina matkaillut, eikä ole tarvinnut sietää tuollaista ylimustasukkaista käytöstä. En ole niin heikko että sietäisin. Saatoin menettää luottamuksen kokonaan, mutta olen vapaa. Tiedän että joidenkin ihmisten mielestä minun elämäntapani ja ajatukseni ovat "vääriä". Näin nyt vaan ajattelen ja katuisin enemmän sitä jos en matkustelisi, jos olisin mustasukkaisessa suhteessa menemättä koskaan mihinkään. Kaikkien ei tarvitse elää jotain kaavaa suorittaen, vaan saa itse valita, koska emme elä keskiaikaa jolloin naiset eivät saaneet valita. Naiset ovat vapaita matkustamaan ja vapaita elämään niin kuin haluavat. Naisten ei tarvitse hävetä sitä etteivät elä kaavan mukaista elämää, se punainen tupa ja perunamaakaan eivät ole pakollisia kaikille jos ei halua. Toisten elämäntapojen arvostelu ei ole hieno asia, koskaan ei voi tarkasti tietää mitä toiset ovat kokeneet. Jokaisen elämään mahtuu hyviä mutta myös huonoja kokemuksia. Toisten asioista ei voi tietää kaikkea vain olettamalla. Kaikki ihmiset eivät edes kerro kaikista asioistaan kenellekään ja on oikeus olla kertomatta. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen ja omiin valintoihin.

10. I'm happy being single and traveling. I've met many kind of people but I just can't accept everything. Few of my relatives think that nothing bad ever happened in my life well it's not true. I couldn't be on some relationship where somebody tried to control me all the time and behave jealously without any reason all the time asked angry questions where am I with who and what doing and things like that made me felt sad and pressure. I know what is loyalty and I don't want to listen angry talk. I've met those kind of people before but now I feel good and free. These years I've learned so much. Perhaps I lost trust but I have my freedom I have my life I have my happiness. I don't need to meet nobody I can be as free as I want to. After years I've learned that I really don't like jealous relationships at all. Before when I was younger I thought that people change but they won't change at all. Trust is something you have or don't have but being jealous it won't help. Jealous people I've met they do anything they want to do and then they blame others. Luckily I've been just traveling these years and then I don't need to accept jealous behavior from nobody. I don't regret nothing and I don't feel any pressure now. Luckily we don't live Medieval times and women can travel and they can pack and go anytime if wanted. I recommend women to live how they want and make your own decisions.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.