sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Algheron matka
Tällaista katua pitkin kävellään kohti Sardinian Algheron vanhaa keskustaa, vasemmalla on palmuja ja oikealla kaktuksia! oikealla puolella on myös meri.

Pictures taken at Alghero city, Sardinia Italy.Linnasta pääsee vanhaan keskustaan sisään ja satamasta lähtee laiva mm. tippukiviluolille ja delfiini"safarille!" tosin ne menevät vain aamuisin koska yritimme illalla mennä ja aina muka oli "myrsky".Koin erikoisen dejavu -ilmiön mennessäni linnan muurista sisään! näin ikivanhaa muuria ja sinne juoksevan valkoisen kissan, jolla oli toinen silmä sininen toinen ruskea. Näin tämän "kohdan" aikaisemmin enneunessakin, tosin näin unia matkoista silloinkin kun en ollut ikinä käynyt missään. Kumminkin unen ja kissan takia paikka tuntui tutulta..Kissa oli myös siitä erikoinen että se halusi välttämättä kiivetä, tai no hypätä tuohon korokkeelle, mikälie se onkaan sitten ollut antiikin aikoina jokin tukipylväs kenties.. Kuten näkyy linnan muuri on sortunut ja Sardiniaan on aikojen kuluessa päässyt valloittajia niin katalaaneja, maureja, arabeja ehkä myös kreikkalaisiakin. Kissa hyppäsi korokkeelle, en tiedä miten se pääsi koska kissa on noin pieni ja koroke suurempi. Kissa oli hetken rauhassa, mitä nyt pälyili ympärilleen. Sitten se sai "kohtauksen" ja alkoi hyppiä ohi lentäviä variksia ja lokkeja kohti!:D miten fiksu!! se yritti metsästää itselleen kunnon paistin, muttei yltänyt lintuihin...


Olen melko varma että kaupungin suojamuuri on peräisin roomalaisilta ajoilta, sillä se oli rakennettu samanlaisin menetelmin kuin vaikkapa Sisilian amfiteatteri... Näissä kuvissa on ainakin minun mielestäni tunnelmaa, historian havinaa ja nykypäivä kohtaa menneen lintujen kanssa taistelevan kissan muodossa! ennenhän täällä ovat varmasti alkuperäiset asukkaat taistelleet raa'asti valloittajia vastaan.. näen kuvissa myös jotain taiteellista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.