perjantai 29. toukokuuta 2009

Satumainen Korsika


Maanantaina 18.5 lähdettiin aikaisin aamulla bussilla (ja laivalla) Korsikalle retkelle päiväksi! käytiin varaamassa retki vain pari päivää aikaisemmin San Marco -hotellista, onneksi ehdittiin sillä muutama halukas ei mahtunut mukaan, niin suosittu retki on! Odoteltiin pommiin nukkuneita retkelle lähtijöitä bussissa ainakin tunti. Muiltakaan viivytyksiltä ja kommelluksilta ei vältytty, sillä aloin voida pahoin bussissa. Bussimatka satamaan kesti kaksi tuntia ja bussi ajoi erittäin kiemuraisia pieniä kapeita vuoristoteitä, voitte vaan kuvitella millaisia vatsankäänteitä siinä tuli! Sardiniassahan ajetaan rallikin ja vielä vain päivä sen jälkeen kun lähdettiin pois. Onneksi pysähdyttiin yhteen kahvilaan, jonne meinasinkin jäädä, koska olo oli ihan sietämättömän hirveä. Voin vielä pahoin satamassakin mutta puolen tunnin laivaretki oli kiva ja kaikesta huolimatta otin kuvia. Myös laivan henkilökunta oli huolehtivainen ja ystävällinen ja turistilauman rynnätessä laivaan he avasivat lisäovia kapeisiin portaisiin. Minulle jäi positiivinen kuva sardinialaisista ja korsikalaisista ihmisistä. Onneksi kumminkin lähdin retkelle, kaikesta huolimatta. Kuten arvasinkin Korsika on yksi hienoimmista paikoista joita olen nähnyt. Kaikki kuvat itse otettuja reissulla. Näin Korsikalla historiallisista nähtävyyksistä vanhan kaupungin, muukalaislegioonan kokoontumispaikan ja Napoleonin kodin.

Traveling from Sardinia by bus+ship travel to Corsica France. All pictures taken by me 2009. Corsica is beautiful destination. I saw there Napoleon's house. I visited Bonifacio and to me the place seemed almost like a fairytale.
 
Korsikaa lähestyessä maisema muuttui kalkkikallioiseksi. Kalliossa oli myös erikoisia luolia tai muita joissa oli ikkunoita. Bonifacion satama oli satumaisen kaunis! ja oikealla vuoren rinteelle kapeaa tietä ajoi ylös myös rekat. Historiaa henkivä paikka, jonne haluan joskus vielä palata... Linnanmuurit olivat kuin satukirjan kuvituksesta.


Käveltiin satamasta todella jyrkät rappuset ylös! ihme kyllä sain tuntea itseni todella hyväkuntoiseksi sillä usein kävelin ensimmäisenä raput ylös. Portaat eivät ehkä kuvassa näytä jyrkiltä, mutta kiipeäminen tuntuu pohkeissa ja varmaan jos noita joka päivä kiipeäisi tulisi aikamoiset pohjelihakset. Tai ehkä jaksoin kiivetä niitä koska asun muutenkin kolmannessa kerroksessa, joten olen joutunut tottumaan rappusiin. Portaita pitkin siis mentiin itse kaupunkiin joka on mereltä katsottuna kallion päällä, linnan muurin suojassa eikä ollenkaan näy merelle, mikä lienee ollut hyvä juttu joskus keskiajalla puolustuksen kannalta.  Huom. tuonne ei todellakaan kannata korkeanpaikankammoisten lähteä, sen verran jyrkkää oli että korkeanpaikankammoista voi alkaa huimata, etenkin kun kävelyä on myös reunalla, mutta kaupunkiin voi päästä myös bussilla/taksilla.

There was so many stairs until to top of the city center. The city is behind the castle. Very interesting location.
Ravintola portaiden alkupäästä. Ravintolassa maksaa esim. pitsa 13e ja pasta 16e.
Karkkihingun paratiisi jättitynnyri vaahtokarkkimansikoita satamassa.

Candy shop


Let it sun niminen jahti.

Let it sun yacht.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.