perjantai 17. huhtikuuta 2009

Arco di Costantino


Konstantinuksen kaari eli Arco di Costantino ihan Colosseumin vierestä. Kuvat otin 2009. Pelkkiä nähtävyyskuvia on vaikea ottaa, koska turisteja on tietenkin paljon joka puolella. Mielenkiintoisia nähdä kuitenkin.


Arch of Constantine close to Colosseum as you can see. 

It's very interesting place to see but there is much tourists hanging around usually.



Kävelin jossain Arco di Costantinon lähellä ylhäällä pienellä kukkulalla, ei Forum romanumilla eikä Palatinolla mutta siinä lähistöllä. Vanhoja raunioita sielläkin näkyi, tosin muurien suojassa katseilta. Tuo yksi raunio oli koristeellinen ja hyvin säilynyt väreineen kaikkineen.



Näin ainakin kolme hääparia samassa paikassa Colosseumilla. Kaaren vieressä oli myös rikkoutuneita pylväitä ja kiviä, jotka on "tuoleja", muistaaksekseni jossain dokumentissa kerrottiin että jo antiikin aikoina kiville kokoontuivat mm. keisarit neuvottelemaan, näin saattoi olla. Roomassa taidetta on osattu arvostaa, koristeita ja patsaita on ollut ympäriinsä, koska keskustassa ei ole ollut esim. rantabulevardeja joihin sysätä rahaa.. ja kuumuuden takia on tietysti alunperin ne kylpylätkin keksitty. Vielä lisää Colosseumin kuvia, siellä oli muuten myös patsaita, ruukkuja, kirjakauppa yms.






Piazza della Repubblica




Colosseum

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.