tiistai 20. elokuuta 2019

Learn to travel, travel to learn


Opi matkailemaan, matkaile ja opi. Sanonta pistää miettimään. Matkailemalla voi löytää matkailun lisäksi muitakin harrastuksia kuten kuvassakin veneily, myös rantalentopallo, kuvaus, vaeltelu, uinti, pyöräily, ratsastus sun muuta. Minulla on matkoilla harrastuksina kuvaus, vaeltelu, uiminen silloin kun mahdollista. Olen kokeillut myös rantalentopalloa ja ollut veneretkellä. Mahdollisuuksia löytää uusi harrastus matkailemalla on runsaasti. Oppii senkin minkälaisista majoituksista ja alueista pitää. Oppii minkälaista ilmastoa on valmis sietämään. Oppii siitä sopivatko kohteeksi tyhjät autiorannot, täydet turistirannat vai jotain siltä väliltä. Minä haluan jotain siltä väliltä, mutta kuitenkin haluan myös palveluja. Minua ei turismi haittaa, mutta haluan että mahdun kävelemään kaduilla ilman jättisuuria tungoksia, haluan että on tilaa.

Matkailemalla olen oppinut arvostamaan luontokohteita, asfalttiviidakoiden jälkeen ei ole itsestäänselvää että on myös luontoa. Pidän kaupungeista joissa on luontoa eli puita ja puistoja esim. Rooman ja Messinan appelsiinipuukadut, Kölnin jokikaupunki, Ranskan vihreät kohteet. Arvostan kohteita joissa on palmukatuja, palmumetsiä, vihreitä vuoria, laaksoja, puistoja, meri tai järvi/lampi tai joki. Pidän kohteista joissa voin nähdä lintuja, kissoja tai muuta. Matkailemalla olen oppinut että on paljon ekologisiakin matkavaihtoehtoja: menen yhä mielelläni junilla, mutta koska liput on nykyisin usein lentolippujen hintaisia tai enemmän, olen valmis valitsemaan myös bussin tai muun kulkuneuvon. Arvostan toki myös kaupunkeja ja niiden tarjoamia palveluita, kaupungeissa pidän vihreistä kaupungeista joissa on loppumattomia katuja ja puiden varjostamia kujia. Ruokailusta olen oppinut sen että pienikin keittiö riittää ja jos kohteen ravintolatarjonta on hyvä ja edullista, en tarvitse keittiötä. Myös eri kulttuureista ja toisista matkailijoista voi oppia niin paljon. Autenttiset alkuperäiset kulttuurit ovat kiehtovia ja niihin liittyvät asiat kuten museot, historialliset nähtävyydet tai vaikka markkinat. Näistä esim. roomalaisista nähtävyyksistä pidän. Voisin viettää koko päivän museossa tai nähtävyyksillä, mutta yleensä kuumuuden takia olen käynyt melko nopeasti. Yksi mielenkiintoinen museo on roomalainen museo Kölnissä. Minua kiinnostaa myös muut alkuperäiset kulttuurit esim. Japani, Bali, Havaiji, Kreikka. Aikaisempia juttuja: nähtävää pinkit järvet ja luonnonpuistot. Matkatapahtumia elo/syyskuussa. Miten matkustaa vihreämmin vinkkejä.

Learn to travel, travel to learn. Thinking about this subject. 
When you travel you may find a lot of new hobbies example beach volley, wandering, swimming, sailing, photography etc. Traveling is a good way to find even more hobbies than what you thought before. When I travel my hobbies include swimming (whenever possible), photography, wandering around, I've tried also beach volley. By traveling you will learn where you feel most welcome, which kind of climate and atmosphere is suitable to you. You could learn if will you like empty beaches without services or if you like tourist beaches. After this I guess I would choose something in the middle: tourist beach without thousand mass tourism or then almost empty beach with people and services. Tourism doesn't bother me but I want the space for walking around. By traveling I've learn to find more ecological travel possibilities: I go by train whenever it's possible but I'm not ready to pay flight ticket price of train tickets, sometime I choose bus. I think train tickets should be much more cheaper than train, so travelers could choose rail routes. I truly believe it's possible to learn and get inspiration from other cultures and other travelers. I like authentic cultures, museums, historical attractions etc. What I should improve: I haven't still learn to pack light enough.


kuva.
I like tropical places here is just example one beautiful destination Hawaii. Photo from Pixabay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.