sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Turn your face to the sun and the shadows fall behind you.

kuva.
Talvea piristämään kuvia auringosta sekä mietintoja D vitamiinista. Tämä kuva on aika vaikuttava: taivasta, aurinko ja lintuja, ehkä muuttolintuja. Erittäin hieno ja harvinaisen onnistunut otos löytyi pixabaysta. Kuva voisi olla vaikka lentokoneesta napattu. D vitamiinia tarvitaan terveyteen, omasta mielestäni auringosta saatava D vitamiini on se paras. Kello 11-15 on se aika kun D vitamiinia saa eniten auringosta kesällä. Mutta useissa maissa se on myös se aika kun aurinko paistaa kirkkaimmin ja on eniten säteilyä. Uv säteilyt ja D vitamiini eivät pääse lasin läpi, joten ainoa keino saada aitoa D vitamiinia auringosta on ulkona oleilu ja matkustelu. Suomen talvessa purkkivitamiinit ovat erittäin tärkeitä. Viime kesänä en palanut Adrianmerellä, liikuin eniten ulkona iltapäivällä ja päivällä varjoisilla kujilla jotka suojaa palamiselta. Käytin kahta aurinkovoidetta. Nyt talvella olen kuitenkin huomannut että flunssat on jääneet vielä pois: yleensä saan joka vuosi 1-4 flunssaa, nyt niitä ei ole vielä ollut. Olen ollut myös pirteämpi, sillä yleensä minua väsyttää liikaa talvella. D vitamiini lisää vastustuskykyä.

Sun photos for winter days bring little bit of sunshine to your days
Once in a lifetime type of photo. I think this photo I found from pixabay is extremely beautiful. The photo has many things travelers like: birds, sky, sun. Maybe migration birds. I think real D vitamin from the sun is important for being healthy. I notice I don't get all the time sick as I used to get about 1-3 times a year sickness when I didn't spend time in the sun. The sunshine also help me to have more energy because polar nights could make people tired without sunshine.
kuva.
Japanin fuji tulivuori auringonlaskussa. Myös Japani on erittäin mielenkiintoinen matkakohde jossa historiaa, maisemia, hyvää ruokaa, arkkitehtuuria. Fuji purkautui viimeksi 1708. Tiesitkö että tulivuorista ilmakehään nouseva tuhkapöly värjää auringonlaskuja punaisiksi. Vaikutukset näkyvät Suomessakin asti auringonlaskun väreissä, sillä Venäjällä Japanin lähellä on tulivuori Sarychev joka purkautuu välillä viimeksi 2009.

 Photo of Fuji, Japan.
Turn your face to the sun and the shadows fall behind you. 

kuva.
Auringonlasku aavikolla on myös aika vaikuttava näky. Dyynit ovat usein yllättävänkin korkeita.

Desert sunset is also a magical experience. 

kuva.
Jostain saattaa kantautua musiikki auringon laskiessa, kuvassa Havana Kuuba. Havanan rantakatu voisi olla kuvaamisen arvoinen tai ainakin sopiva auringonlaskun katselupaikaksi. Viime aikoina useat laulajat ovat inspiroituneet Kuubasta ja risteilyjä kohteeseen on lisätty.

Maybe you will hear the music when the sun goes down. Photo of Havana Cuba.

kuva.
Kreikka on tunnettu äärimmäisen kauniista auringonlaskuistaan. Koko taivas maalautuu pastelliväreillä ja aurinko loistaa kauniisti lähellä maata. Pistinkin merkille että myös pilvet ovat Kreikassa matalalla. Kuvassa Kreikan toiseksi suurin saari Evia. Sijaitsee lähellä Ateenaa, joten voi yhdistää kaupunki+rantaloman. Evialle pääsee sekä lautalla että autolla kahta siltaa pitkin. Lautta on hyvä vaihtoehto jos kova liikenne mietityttää. Jos haluaa saarille, niillekin pääsee myös lautoilla Ateenasta. Santorini on maailmankuulu  auringonlaskuistaan. Tähän mennessä kauneimmat auringonlaskut ja kuutamot olen nähnyt lähinnä Italiassa ja Kreikassa. Vanhempia juttuja:  kauneimmat auringonlaskut viime vuosilta.  Auringonlaskut Laziossa.

Greece is famous of it's wonderful sunsets. Photo of Evia, near Athens. You can go by ferry to islands near Athens also to Santorini. Where I have seen most beautiful sunsets? in Greece and Italy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.