lauantai 13. tammikuuta 2018

Matkavinkkejä 2018: Malta, ratsastuslomat, Slovenian alpit


kuva.
Matkavinkkejä ja kohdeideoita vuodelle 2018. Unicorn trails järjestää mahtavan kuuloisia ratsastuslomia Euroopassa ja kaukomailla. Miltä kuulostaisi esim. safarin villieläimet satulasta nähtynä, Sisilian tulivuorimaisemia satulasta nähtynä tai ratsastusviikko Kefaloniassa. Myös aloittelijoille ja ei ratsastajille on sivulla omat lomansa.

Travel tips for 2018. Unicorn trails riding holidays in amazing destinations example see wildlife in Masai mara.


Euroopan kulttuurikaupunki 2018 on Valletta, Malta. Ikiaikainen ja täynnä historiaa huokuva Malta on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen. Malta on erilainen verrattuna muihin käymiini kohteisiin, historiallista nähtävää ja beessiä väriä on niin paljon sekä jotain arabivakutusta arkkitehtuurissa. Joten miksi et kävisi Maltalla esim. kiertomatkalla. Maltalta on lauttayhteys Sisilian Cataniaan joten voi viettää vaikka viikon siellä ja toisen Sisiliassa, tai risteilyn muodossa. Maltalla on runsaasti historiallista nähtävää palatseja, museoita sun muuta. Veneretkiä saa vielä edullisesti. Historiasta pitävät voivat ihastua Maltaan. Milloin kannattaa vierailla: talvella voi olla sateista, alkukesä on jo todella kuuma ja aurinkoinen joten kevätkin voisi olla hyvää aikaa. Malta saa minulta siitä plussaa että se on vielä budjettikohde, eli voi löytää edullisen turistikierrosbussin ja jopa taxinkin. Ei muuten onnistu kaikkialla enää. Yksi onnellinen hetki risteilylläni oli se kun nappailin kuvia Maltalta laivan lipuessa Maltalta kohti uusia kohteita. Laivastakin näki runsaasti historiallista Maltaa. Oli siis paljon katseltavaa vielä laivastakin käsin. Näin muureja, linnoituksia, palatseja, linnan pihoja, pieniä kujia, satamia, majakoita, moskeijan näköisiä rakennuksia sun muuta. Malta on kuin viimeinen pysäkki ennen Afrikan mannerta meren takana ja mielestäni Afrikan arabivaikutus näkyykin hieman Maltan arkkitehtuurissa. Maltalta on 212km Sisilian Sirakusaan ja vain tunnin lento Tunisiaan. Kukaties ehkä käyn vielä joskus Maltalla. Maltan kulttuuritapahtumia.

Valletta Malta is European Capital of Culture 2018. Malta has a lot of historical attractions to see and it's worth visiting especially if you are a history fan. There is also a ferry route from Malta to Catania Sicily, so you could visit both if you would like. When to visit: early summer is usually already very sunny and spring also. I've visited many historical places and also Malta by cruise and I remember Malta is a special place full of history, that's why you should go and see Malta. Malta's location is near North Africa and only 1h flight to Tunis from Malta and 212 km to Sicily. Maybe I will also return someday I would like to visit again Malta and Sicily. 
Malta is like a last stop before the land of Africa across the sea and that's make also Malta as unique the architecture is different than elsewhere in Mediterranean I've seen.kuva.
Juliset Alpit Sloveniassa. Suuri vuoristoalue yltää Sloveniasta Italiaan. Voit nähdä samalla myös kauniita järviä kuten lake Bled ja lake Bohinj (kuvassa). Järvet näyttävät kuvissa melko kirkkailta ja jokseenkin saman tyylisiltä kuin Garda, mutta turistilaumoja lienee vähemmän. Unohda muut superkalliit alppikohteet ja ota suunnaksesi Juliset alpit. Sloveniassa on myös linnoja nähtävänä. Voit yhdistää kiertomatkan Sloveniasta pääset esim. Venetsiaan noin 6 tunnissa junalla/bussilla, Triesteen 4-6 tunnissa. Milloin käydä: kevät koska se on hienoa aikaa kukkineen myös lähiseudulla Italiassa. Kesäkin voi olla hyvä vierailuaika ja tietysti syksy jos haluat syksyisempiä kuvia.

Julian Alps in Slovenia (also in Italy). You could see very beautiful lakes (lake Bled, Lake Bohinj on picture). See castles. You could also see both destinations if you go by train or car to Venice Italy, or to Trieste by train about 4-6 hours.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.