sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Suosikkimatkakohteeni


Suosikkimatkakohteeni. Nyt olisi aika kertoa kaikkien aikojen (tähän mennessä) suosikki matkakohteeni, joita tulee myös usein lisää. Talvi ja kevät ovat hyvää aikaa miettiä sitä mistä eniten pitää ja mikä todella merkitsee. On tietysti näiden lisäksi muitakin kohteita joista olen pitänyt ja lisää löytyy. Välimeren saaret melkein sama missä tai milloin, sillä olen pitänyt kaikista käymistäni Välimeren saarista. Toki toisista saarista tykännyt enemmän, mutta kaikissa on ollut kuitenkin kaipaamiani merimaisemia, joten siksi ne kaikki pääsee tähän listaukseen. Hyvää saarilla on kesän lämpö, aurinkoisuus, meri, paikallinen tuore ruoka, rento tunnelma, palmut, trooppiset maisemat, musiikki. Tietysti talvella voi olla sateista, mutta etenkin kesällä hyvä. Minulle merkitsee kohteissa myös yleisilmapiiri ja asenteet, se tunnenko oloni tervetulleeksi vai en, joskus myös hintataso merkkaa. Risteilyillä vuosi sitten näin paljon lisää Välimeren saaria ja tykkäsin ihailla maisemia jokaisessa. Kun ihailin maisemia kannelta tai buffetista olin onnellinen. Sen jälkeen olen aika usein suunnitellut myös kolmatta Välimeren risteilyä kuten muitakin, sitten joskus.  Käytyjä: Sisilia, Sardinia, Capri, Mykonos, Katakolon, Kroatia, Korsika, Malta ym. Kreikan saaria näkyi enemmänkin ohimennessä risteilyllä mutta kaikkien nimiä en tiedä. Välimerellä saaria joita en ole nähnyt mm. Kypros, Djerba, Kreeta ja muita. Uskon että saattaisin tykätä myös Madeirasta, etelä-Amerikasta, Malediiveistä ja Karibiasta.

Välimeren saaret on listattu wikipediaan tosin listalta varmaan puuttuu pienimpiä, nimettömiä saaria. Sisilia on energinen ja täynnä puutarhoja, Sardinia rauhallinen. Sisilia oli eka (lento)matkakohteeni. Löysin rantoja, jonkalaisia en tiennyt olevankaan Euroopassa. Pidän myös Venetsiasta. On aina kiva löytää uusia suosikkeja ja toivonkin löytäväni myös tänä vuonna kohteita joissa viihdyn ja joissa voin tuntea olevani tervetullut. Ilman aurinkoisia matkoja tuntisin oloni väsyneeksi. Olen kyllä kokeillut vitamiineja, smoothieita yms. mutta niistä mikään ei ole tehonnut yhtä hyvin kuin aito aurinko ja aito D vitamiini. Kahvi ehkä tehoaa jonkin verran, tosin omalla kohdallani niin että se piristää vielä päivänkin jälkeen yöllä. Keski-Euroopassa olen pitänyt siitä että on hyvä lämmitys talvella majoituksissa, historiallista nähtävää ja voi löytää yhä edullista syötävää. Usein jatkuvasta pilvisyydestä ja usein kylmästä asiakaspalvelusta sen sijaan en pidä. Olen aika innostunut siitä että kohta on kesä, jonka pitäisi olla vuoden parasta aikaa! Välimeren kohteet (melkein se ja sama minne) on place to be keväällä ja/tai kesällä.  Löytyikö samoja suosikkeja?  Vanhempia juttujani: matkavinkki hotellit Sisiliassa.  Venetsian budjettimatkavinkit.  Kysymyksiä ja vastauksia risteilyistä+laivamatkoista.


Time to tell about my all time favorite travel destinations after years of traveling in Europe (+cruises and roadtrips). Especially winter and spring is a good time to think what really matter and where I want to return someday sooner or later. I haven't been everywhere but mostly I like Mediterranean islands and also Ionian islands and Adriatic. I tell you why: I love sunshine, palm trees, sea views, tropical landscapes, fresh food, peaceful atmosphere and that feeling when all is almost near in Europe. I know those destinations could be even rainy in winter but no matter. I've visited Sicily, Sardinia, Greek islands Mykonos, Katakolon, Capri, Malta and more. Seen Croatian islands and more of Greek islands while passing by. I have tried vitamins, fruit smoothies and about all of those but nothing won't help me as much as a real D vitamin and sunshine. And coffee but it will make me to be energetic also in the night. I'm getting pretty excited because soon will be summer and sunshine! the best time of the year should be. I would like to find more destinations to visit and destinations where I feel welcome. Mediterranean is a place to be especially in spring or summer, it's calling my name. Sure I would like to visit also other destinations later and I guess I would love Caribbean, South America, Maldives, Hawaii and Pacific destinations. I like Latin music and culture. It's nice to find new favorite destinations.



Sisilian merimaisemia 
Sea views in Sicily

 

Mykonos



Napolin läheltä

Near Naples Italy


Venice

Sardinia

2 kommenttia:

  1. En ole itse päässyt käymään missään näistä, mutta Sardinia ollut pitkään mielessä :)
    Kiva postaus!

    -pinaycoco

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit, Sardinia on käymisen arvoinen etenkin keväällä/kesällä. Maisemat on tosi hienot, mutta osa rannoista on luonnontilassa eli siivoamattomia. Turistirantoja siivotaan paremmin ja Sisiliassa rantavahdit keräsivät meduusatkin pois

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.