maanantai 22. toukokuuta 2017

Kansainvälinen meripäivä ja laivoja Välimerellä


Kansainvälistä meripäivää vietetään 22.5 ja sen kunniaksi ajattelin jakaa viime kesänä otettuja kuvia Välimeren laivoista ja lautoista. Kuvassa Venetsiaa ja Crystal Esprit alus. Mukana myös parit risteilyvinkit. Kuvasin siis risteilylaivalta käsin useita ohi lipuneita laivoja. Mukana myös matkavinkkejä, kaikille risteilyistä ja merestä kiinostuneille. Minua aihe kiinnostaa kovasti koska olen aina pitänyt merestä ja laivoissa siitä merellä olemisesta ja isäni isä työskenteli Helsingin satamassa aikanaan johtajana tai jonain. Olen muuten pistänyt merkille että aika monet maailman merillä seilaavat risteilylaivat ovat muuten suomalaisten rakentamia, joten suomalaiset saavat olla ylpeitä niistä. Joukossa on todella hienoja, uusiakin laivoja.

Parit risteilyvinkit: Costa Luminosa 10, 17 tai 24. kesäkuuta reittinä Venetsia, Trieste, Korfu, Katakolon, Mykonos, Dubrovnik, Venetsia. Alkaen 589e. Carnival Paradise 13. heinäkuuta 4 päivän risteily Tampasta Floridasta Kuuban Havanaan, lisätietoa. Royal Princess 15. heinäkuuta Ateena, Santorini, Kotor Montenegro, Messina Sisilia, Napoli, Barcelona. Direct ferries sivu on kätevä jos etsii lauttareittejä. Englannista voi mennä lautalla mm. Ranskaan, Belgiaan, Espanjaan ja laivalla New Yorkiin. Ferry lines on listannut suosittuja lauttareittejä. Cruise timetables on hyödyllinen jos haluaa katsoa mikä risteily menee milloin mistäkin kohteesta. Jos laivamatkailu kiinnostaa katso myös laivamatkailuosioKysymyksiä ja vastauksia risteilyistä.  Msc Välimeren risteily.

Happy National Maritime Day 22. May!
 This day is important to me because I love sea views. Some people may love to stay on board because of the food, entertainment or another reason but I love sea and traveling. I notice many cruise ships built in Finland. I took these photos of ships around Mediterranean last year. If you like cruises check cruise timetables. If you would like to try island hopping or ferry to another place check ferry lines. Direct ferries. Picture of the Crystal Esprit I saw in Venice.



Kuvassa Tindari Jet Sisiliassa, joka kuuluu Italian rautatieyhtiölle, jolla pääsee Calabriasta Sisiliaan. Italiassa on useita eri lauttayhtiöitä, joilla voi omatoimisestikin kiertää Italiaa ja muita: Tirrenia, Grimaldi, Moby.

Picture of Tindari Jet in Sicily

 

Capri, jonne saavuin kantosiipialuksella Napolista Snav aluksella 2016. Edes takaisin maksoi 40e ja lippuja myytiin satamissa. Volaviamare tarkoittaa lentää merellä ja siltä se tuntuikin, tosin alus meni todella tasaisesti. On myös muita kuten Grotta azzurra veneretket Caprin satamasta siniselle luolalle. Napolin satamasta pääsee myös Amalfille vastaavalla venereissulla ja ajoista saa päättää itse siihen saakka kun niitä kulkee. Capri on kyllä hieno jotenkin kreikkalaismainen kohde, mutta turisteja oli erittäin paljon. Näin aivan upean auringonlaskun ja värikkäitä pikkutaloja, ei siis ihme että Tapio teki Bella Capri laulun. Marine traffic on muuten sivu, josta voi etsiä tiettyjä aluksia jos näkee vaikka matkalla jonkun erikoisen nimisen veneen josta haluaa lisätietoa. Jotkut (aika useatkin) laivat ovat Suomessa valmistuneita ja niitäkin tietoja on aina kiva bongata. Koko juttuni Caprista.  Cruise International on listannut mitkä risteily-yhtiöt tarjoavat ilmaisen wifin, joissain satamissa on myös ilmainen wifi.

Beautiful Capri island. I found hydrofoil from port of Naples to Capri by Snav line. There is also grotta azzurra trips to blue cave in Capri.  If you are looking for information of ships or ferries check Marine traffic.

   

Veneretki Maltalla näkyi risteilylaivaan. Maltalla järjestetään paljon jopa 10e veneretkiä. Näin  Supreme retkilautan ja on myös perinteisiä maltalaisia luzzuveneitä. Maltan satamasta sen verran että jo sataman luona on siis ravintoloita ja ikivanhaa mutta mielenkiintoista arkkitehtuuria! oikea historiafanin aarreaitta. Maltakin on kyllä näkemisen arvoinen ja sinne pääsee myös lautalla Sisiliasta, tai toistepäin, josta annan plussaa.

I was on board and saw this boat trip in Malta. There is a lot of available boat trips in Malta and cheap also. Or you could try original luzzu boat. There is also a ferry connection from Malta to Sicily and from Sicily to Malta. How nice.


Kuvassa merirosvolaivamallinen turistilaiva Barcelonassa. Kohteessa on turistilaivoja satamassa, joilla voi kiertää lähialuetta/alueita, mutta löytyy myös pidempiä risteilyitä ja Välimeren lauttoja joilla pääsee Sardiniaan, Italiaan, Pohjois-Afrikkaan asti ym. Sellainen yhden kohteen lauttamatka vie yleensä yhden yön/päivän ja maksaa hytin kanssa noin sata euroa, ilman hyttiä halvempi. Grimaldilla oli hissit ja Tirrenialla myös, mutta aluksi myös paljon kävelysiltoja Tirrenialla.

Barcelona has also many boat trips, sightsee cruises, Mediterranean cruises and ferries. I took ferry to Sardinia but there is also ferry to Italy mainland, to North Africa etc. Example Tirrenia, Mody and Grimaldi lines.



Tämä kuva napattu risteilylaivasta Venetsiassa. Näin Venetsiassa ohitse menevän paljon veneitä, kalastusveneitä ja turistikierrosveneitä. Kuten aiemmin kerroin minulle jäi ihme kyllä runsaasti tilaa buffetissa kuvaamiseen, koska kaikki muut menivät nutella-bileisiin, joista en tiennyt. Venetsian satama oli jotenkin hallimainen ja sinne mennäkseen pitää mennä esim. Santa Lucia juna-asemalta yhden suuren sillan yli bussiaseman suuntaan. Lähistöllä näkyi kärrymiehiä jotka pientä maksua vastaan kärräävät turistien matkalaukut sillan yli lippujen ostoon, josta ostetaan "metro"lippu. Jos nyt ihmettelet miksi ihmeessä kärrymiehiä matkalaukkujen kuskaamiseen sillan yli, niin se johtuu siitä kun sillat ovat todella korkeita ja niissä on kaiken lisäksi rappuset! Bussiasemalle pääsisi myös bussilla. tai vaikkapa taxiveneellä tai vesibussilla linea uno eli linja 1. Venetsian satamaan vievä metro kulkee ylhäällä ja vie Venetsian bussiasemalta satamaan, siitä tuli hieman mieleeni metro ja huvipuistolaite. Oikeen kiva kokemus jota voi suositella.  Mitä laineisiin tulee niin en huomannut ainakaan silloin laivan nostattavan mitään korkeita aaltoja, uskon että myrskyinen sää nostattaa paljon suurempia aaltoja. Laiva ei mennyt aivan talojen vierestä, mutta kameralla zoomasin kuvat.

I saw a lot of boats when I was on board in Venice. How nice and great it was I had possibility to take pictures around because the whole cruise ship seemed almost empty because people were at the Nutella party. I had no idea of the Nutella party. How to get to the port of Venice: I was near train station and there is carriage men, those workers who help people by bringing luggages to another side of the bridges. There is one big bridge between the train station and bus station and there is tickets to harbour near the bus station. If you wonder why it is because those bridges are very high and with stairs. There is also watertaxi and vaporetto water buses. 
There was very cool electric "tram" to the harbour going upside. About the waves: when I was on board the weather was cloudy but pretty nice and no rain. There was no big waves.



Let it sun -niminen jahti Korsikalla. Nimi on aika kiva. Bonifaciossa näkyi pieni satama, joka näkyi myös ylempää kaupungista alas katsoessa.

Let it sun yacht in Corsica






Kuvassa Grimaldi lines lautta jolla saavuin Sardiniaan, satama ei ollut suoraan tuossa vaikka siltä voi näyttää piti kuitenkin kiertää.

Grimaldi Lines ferry I came by this ferry from Spain to Sardinia last summer.

Egeanmerimaisemaa Kreikassa tosin sää oli pilvinen iltaa kohti ja aamu aurinkoinen

Aegean sea Greece. Cloudy afternoon but sunny morning



Perinteisiä gondoleita San Marcon aukion lähellä Venetsiassa

Traditional gondolis near San Marco square. 
It's possible to find different trips and prices may vary.



Huvivenesatama Barcelonassa

Port Veil Yacht harbour in Barcelona
 

Piraeuksen satama Ateenassa ja Nova ferries lautta. Näkyi myös MV Ocean Majesty laiva ym.

Piraeus harbour in Athens Greece. I saw Nova ferries and MV Ocean Majesty

 

Holland America yhtiön risteilylaiva Kreikassa kuvattuna.

Holland America cruise ship in Greece



Jolly Roger Kapteeni Koukun laiva Venetsiassa, ko. laivalla voi osallistua ruokaristeilyille, teemaristeilyille, bileristeilyille tai järjestää vaikka yksityiset hääjuhlat. Lisätietoa. Tämänkin näin laivan kannelta.

Jolly Roger in Venice.  Available dinner cruises, party cruises or example if you want your own private parties on board example Weddings.



MSC laivan kannella otettu kuva

MSC cruise 

Tirrenia yhtiön lautta

Ventouris ferries yhtiön laiva Barissa.

Bari 


Apolon alus, jolla voi kiertää Kroatiaa. Tämän näin myös risteilylaivasta.

Apolon ship if you would like to see Dalmatian cost.

 

Monte Carlon luksusjahtisatama, jossa näkyi superkalliita jahteja, joissa näytti olevan myös siivoojat ja tarjoilijat sekä altaat. Mitään nirppanokkia en kuitenkaan nähnyt, sillä ne ihmiset jotka näissä olivat vaikuttivat lähinnä vain uteliailta. Tuolla tuli nähtyä Moneikos jahti ja Miss Moneypennyn jahti ja muita joista en tiedä kenen.

Monte Carlo yacht harbour

9 kommenttia:

  1. Hi, its fastidious paragraph concerning media print, we all know media is a wonderful sorce off facts.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Excellent blog youu have here.. It's difficult to find high-quality writing like yours nowadays.
    I honestly appreciate people like you! Take care!!

    VastaaPoista
  5. Wow! At last I got a blog from where I can genuinely gget helpful
    information concerniung my study and knowledge.

    VastaaPoista
  6. I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering whwt
    all iss needed to get setup? I'm assumiong having
    a blog like yours would cost a prettyy penny?
    I'm not very internet smart so I'm not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.

    Many thanks

    VastaaPoista
  7. Write for yourself first & foremost. Ignore the fact that anyone else will read what you write; just focus on your thoughts, ideas, opinions and figure out how to put those into words. Write it and they will come.
    It cost nothing to start writing.
    You can check these tips:
    http://blog.bufferapp.com/blogging-advice-for-beginners-from-16-experts

    VastaaPoista
  8. I was curious if you ever thought of changing tthe layout of your blog?
    Its very well written; I love what youve got to say.But maybe you could a little more in the way
    of content so people could connect with it better.
    Youve got an awful lot of text for only having one oor two pictures.
    Maybe you could spae it out better?

    VastaaPoista
  9. Heya i'm for the primary time here. I found this board and I find It realy helpful & it helped me out much.
    I hope to provide something back and help others such
    as you aided me.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.