lauantai 27. toukokuuta 2017

Vatsataudit matkoilla ja muita huonoja matkakokemuksia

kuva.
Aihe jota moni miettii ja josta saisi olla lisääkin postauksia matkablogeissa. On monenlaisia matkailijoita, heitä joilla on rautavatsat ja eivät sairastu mistään (tai kärsivät muista allergioista) ja sitten minunlaisia jotka sairastuvat heti kun ruoka/keittiö on likainen. Kyse ei aina ole edes siitä mihin kohteeseen menee, vaan siitä mitä syö tai mitä syötävää löytää. En ennen sairastunut mihinkään suolistovaivoihin silloin kun matkailin vain etelä-Italiassa en ollut niin herkkä, joten tämä on minullekin uutta. On monenlaisia ravintoloita, sellaisia joissa keittiö ei ole koskaan siivousta nähnyt ja ainesosat kaukomailta tilattuja ja valmiiksi saastuneita tai puhtaita tuurin mukaan. Siksi neuvoisinkin kurkkaamaan sinne keittiöön, jos vaan se on näkyvillä. Vuosi sitten sain vatsataudin myös pilaantuneesta paellasta viikoksi ja vaikka tykkään sitä syödä niin välttelykin voi olla hyväksi. Sain tässä juuri taas viikoksi vatsataudin, kunnes se meni ohi probiooteilla.

Keinoja yrittää välttää vatsataudit: probiootit ja marjat. Ruuasta voi saada myös tautien lisäksi matoja. Koskaan ei voi olla liian varma. Usein on kyse tietämättömyydestä, kaikilla ei ole tarkkaa hygieniaa. Kädet kannattaa pestä/desinfoida aina kun menee vaikka metrolla ja kynnet pitää lyhyinä reissussa. Kuumalla säällä voikin napata kahvin sijasta jugurttijuoman, joka on hyväksi vatsalle. Aina sanotaan että ulkomailla voi sairastua lämmenneestä jäätelöstä, minulle niin ei ole vielä käynyt vaan ne mistä olen sairastunut on olleet ruoka-annoksia. Jos syöt kalaa niin kalan tulisi olla kunnolla paistettu.

Myös joissain kohteissa pullovesi voi olla puhtaampaa kuin hanavesi kohteen vedenlaadusta riippuen myös Euroopassa. Vedenpuhdistukseen on toki puhdistuslaitteita ja tabletteja. Joskus myös putkien kunto vaikuttaa vedenlaatuun. Jos kiinnostaa niin nyt haetaan suomalaisia puoli-ilmaiselle matkalle Afrikkaan rokotetta testaamaan.  Lukisin mielelläni myös muiden matkailijoiden kokemuksia siitä mikä tehoaa tai miten välttää vatsataudit reissussa?  muu aihe joka on pyörinyt mielessä on se että omaksi kauhukseni ymmärsin että rahojani on mennyt tietylle tunnetulle ja epämääräiselle järjestölle majoitusten kuten hotellien muodossa eri maissa. Samalla ymmärsin miksi olivat tympeitä. Tunnistin asian tietyistä asioista, siitä ettei heillä ole ammattisiivoajia ja muista oudoista asioista. Jos olisin asian tiennyt en olisi viettänyt aikaa sellaisissa ikinä, onneksi kuitenkin suurin osa varaamistani ei ole järjestön ylläpitämiä, vaikka he yrittävätkin naamioitua tavallisiksi perheiksi ja myös ketjuhotelleiksi. Aina voi tietää kuka omistaa missä mitäkin. Jatkossa aion kuitenkin miettiä todella tarkkaan mihin majoituin, jos näitä pystyy tarkasti välttämään. Kuva ei liity tapauksiin ja löytyi pixabaysta.

Getting sick while traveling. It's an ordinary thing I guess. 
Some travelers never get sick of nothing (or then they got other allergies) and some travelers get easily sick of food and get food poison while traveling, like me. I was not always like that I was not sensitive before, exactly it has started about a year ago. I've seen many kind of restaurants and fastfood restaurants, so I try to check the kitchen's condition if it's visible. How you can try to avoid of getting food poison while traveling: try probiotics and eat berries and yogurt. Wash hands. Keep your nails short.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.