lauantai 18. marraskuuta 2023

Edullisemmat joulumarkkinat

Kuva Vermont, pixabay
Kuva pixabay

Edulliset joulumarkkinat on listattu dailymailissa. Joukosta löytyy mm. Riika, Praha, Zagreb. Ja jopa Tukholma, mutta huomioon tulisi myös ottaa hotellin hinta, tuossa otettu huomioon ravintola annosten ja juomien hinnat. Hotelli tulisi lisätä. Olen käynyt ja ollut Wienissä aiemmin joulun aikaan, sekä Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä kerran. Voisin väittää kaikissa oli ostokset edullisempia kun Ruotsissa tai Suomessa. Siellä oli Wienissä asemien lähellä useita eri joulumarkkinakojuja, joissa oli edullisia vaatteita, koristeita ja tanssivia kuusia. Ja kalliina jäi mieleeni Sveitsi, jossa myytiin kalliita käsitöitä ja pikkupurtavaa, saman tyylisesti kun Saksassa. Menin sitten ratikalla Saksaan, lunta ei ollut paitsi Itävallan alppien luona näkyi. Majoitukset mitä maksoi, se asuntohotelli jossa sillon Wienissä olin oli noin 70e yö luokkaa, ruokakauppaan kului vähemmän kun Suomessa. Sveitsi silloin noin 85-100 yö, sitten Saksan puolelle 50-70e. Majoituksen hinta olisi aina tärkeä laskea mukaan, jos tekee vertailua ja jos aikoo matkalle juhlien/tapahtumien aikaan. Voisin arvella myös halpoja joulu hintoja löytyvän Bratislavasta, Puolasta, Bulgariasta ja etelästä, jossa on yhä lämmin marraskuussa. Jos et käy näissä niin olisi jo aukeamassa 22.11 Tampereen joulumarkkinat.

Here is a new list of cheapest Christmas market found from dailymail: Riga, Zagreb, Stockholm. Stockholm was a surprise to me, but this list included meals and drink prices perhaps not at all accommodations prices, as should. It is important if you check prices, to know accommodation prices and if prices rocket skyhigh in festival seasons, or not. I think there is also more cheap festival destinations if you check also shop and hotel prices, example Bratislava, Poland, South Europe could be cheaper to visit also. 

2 kommenttia:

  1. Joulumarkkinat ovat kivoja. Valitettavasti itse en ole sellaisissa käynyt Suomen ulkopuolella. Helppo kuitenkin olla samaa mieltä, edullisia ovat varmasti Bratislavassa ja Puolassa yleisemminkin.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa joskus, jos sattuu matkalle just niiden aikaan

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.