sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Joululahjaideat matkailijoille ja vähän muillekin


Joululahjaideoita ja matkavinkkejä: risteily, vaihtoehtoja on lukuisia eri. Mahdollista lähteä risteilemään esim. Välimerelle, Karibialle, Kanarialle, Antarktikalle, Dubaihin ja muualle. Sopii risteilyistä pitäville ja matkailijoille jotka haluavat nähdä eri kohteita saapuen meriteitse. Risteilyt eivät ole vain ökyilijöille, edullisimpia risteilyjä löytää 200-300e Välimerelle. Toisaalta taas voi valita myös luksusyhtiön, tai keskitason, yleensä hinta kertoo aika paljon. Katso vaikka risteilykeskus. Risteilyihin sisältyy yleensä buffetruuat+juomat kuten vesi, kahvi, tee mutta palvelumaksut tulee päivittäin. WWF kaupassa on myynnissä koruja, kangaskasseja, kalentereita sun muita eläinten ja luonnonystäville. WWF kummiksi. Norsujen/sarvikuonojen tukeminen lahjoituksen muodossa. Joululahjaksi karhuyö Suomussalmella. "Yksi parhaita paikkoja Euroopassa missä on mahdollista seurata ruskeakarhuja niiden luonnollisessa ympäristössä. Yön aikana nähdään yleensä useita erilaisia karhuyksilöitä. Ajankohdasta riippuen paikalla vierailee yleensä 5 – 15 karhua yössä."  Nettikaupan tuotteita Kenian norsujen hyväksi. Matkapörssin lahjakortti. Miksi: sopisi kivaksi yllätykseksi matkasta haaveilevalle, sillä Matkapörssillä on valikoimissaan myös edullisia äkkilähtöjä.

Berlitzin matkaoppaat ovat käteviä taskukokoisia oppaita. Junamatkailusta pitävälle sopisi lahjaksi interrail. Reilaus on hyvä konsti kiertää Eurooppaa ja käydä uusissa (tai jo käydyissä) suosikkikohteissa. Kortin voi nyt ostaa 11kk ennen matkan alkua, joten kiire ei ole. Interrail Global passista saa -15% edun kun ostaa kortin 31.12 mennessä. Junamatkailu sopii matkailijoille jotka tykkäävät kohteiden kiertämisestä. Sopisi hyvin myös vaikkapa urheilevalle matkailijalle. Itse pidän junamatkailusta joten voin suositella, samalla kertaa voi nähdä palmuja, merta, kyliä, kaupunkeja ja alppeja. Kissakahvilassa käynti tai sen vuokraus. Jos sinulla on matkaileva lahjansaaja joka haluaa vaikkapa aina tiettyyn kohteeseen pakettimatkalle niin katso matkalahjakortit

Purjelautailun alkeiskurssi Suomessa. Vesijetti. Vauhdikasta venehurjastelua. Kuumailmapallolento. Sushikurssi. Tropiikista pitävälle palmumaisema seinätarra. Seinätarrat on keyvitä niin kuin siirtokuvat eivätkä jätä liimatahroja seiniin. Matkapalovaroitin jossa myös murtohälytin. Eläintenystäville Hesyn tuotteita kuten kortteja, paitoja yms. Matka-adapterit yms. Erikoismatkoja, kiertomatkoja ja räätälöityjä matkoja löytyy MandalatravelElämyslahja ilmassa.  Lounasristeily Lontoon Thames-joella.  Gondolilla Venetsiassa alkaen 28e. Safari. Rion karnevaalit.  Orient Express luksusjuna Lontoo - Venetsia tai Pariisi - Istanbul.  Villieläinten kuvauskurssi Etelä-Afrikassa.  Lontoo sightsee-kortti.  KameraLentosimulaattoriMerimuseoTuulitunnelilentoVarjoliito. Huom. lentolahjat eivät sovi lento tai korkeanpaikankammoisille. Lahjan ei aina tarvitse olla edes kallis, sillä lahjoja voi tehdä myös itse (matkakuvataulu, kuvakirja, ruokakori ruokineen tai muuta) ja lahjoja voi ostaa myös itselleenkin. 

Maistuvat lahjat: jos osaat leipoa voit myös leipoa lahjaksi vaikka herkkukorin tai ostaa valmiina leipomosta/kaupasta. Jouluna saa syödä makeaa oli urheilija tai ei. Pari ideaa: suklaapullat ohje.  Appelsiinikakku. Jos leipoo appelsiinikakun niin siihen saa paremmin appelsiinin makua jos laittaa 2-3 appelsiinin mehut, mutta minä tykkäänkin vahvasta appelsiinin mausta ja kun laitoin yhden se jäi miedoksi. Appelsiinikakku on yksi harvoista helpoista leipomuksista jonka minäkin osaan tehdä. TiramisukakkuJäätelökakkuSuklaaomenatSuklaatryffelitLatte-suklaajuustokakku.  Lumipallokeksit. Yksi kivoista ohjeista joita löysin on nuo lumipallokeksit, niihin voisi laittaa myös kookoshiutaleita ja/tai suklaata. Yksi hyvä lahjaidea voisi olla myös erikoiskahvit ja teet paketissa, tai vaikka lahjakortti Starbucksiin tms. Maustettu Joulukahvi.  Tämän jutun kokosin omien mieltymysteni mukaan, joten juttu ei sisällä maksettuja mainoksia. Kuva editoitu funnyphoto sivulla.

Tiesitkö muuten näitä: Australiassa jouluruokiin kuuluu myös merenherkut. Tshekissä joulupöytään kuuluu perunasalaatti, kalakeitto ja hedelmäkakku. Kanadassa joulupöytään kuuluu muun lisäksi kurpitsapiirakka, donitsit, piparit yms.


Christmas Gift ideas for travellers: 

Travel gift cards. Cruise gift card. WWF shop.
Foster elephant orphan for Christmas.
Air simulator. Tickets to visit museum example sea museum.
More ideas hot air balloon ride. Ride a jet ski. Travel books. Good camera
Self made gifts example painting or a photograph book.

Tasty Gift recipes:  
Orange Cake  If you bake orange cake I think it gets better taste of orange with 2-3 oranges but it is because personally I like strong orange taste. I like to add also coconut if I bake but I don't bake a lot of because it's not so easy to me. More  Tiramisu Cake  Chocolate Dipped Apples
Ice Cream Cake   Chocolate truffles   Snowball Cookies  Spiced Christmas Coffee  Latte Cheesecake.

Ateshop Products