sunnuntai 29. marraskuuta 2015

6 asiaa minusta


kuva.

Ideana listata kuusi asiaa, joten tässä näitä asioita:
1. Tykkään markkinoista ja basaareista ulkomailla. Tykkään kiertää markkinoita. Markkinoita on paljon Italiassa sun muualla ja niissä myydään mm. edullisia ruokia, koristeita, vaatteita, kosmetiikkaa yms. Tykkään vaan todella paljon siitä markkinatunnelmasta, niin ja tietysti voisin (jos pystyisin) raahata niistä paljon kaikkea mukanani. Kaiken lisäksi markkinoilla voi onnistua joskus myös tinkimään ja olen esimerkiksi aikaisemmin Roomassa onnistunut tinkimisessä. Matkailu on minulle tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioista nyt ja vieläkin kuvan sanonnan mukaan.

Five things about me:
1. I like bazars and local markets. There's often cheap markets in Italy and around. They sell clothes, food, cosmetic, decoration and more. Traveling is everything to me at least right now and still.

2. Olen nykyään allerginen omenille ja kanalle. En aina enkä kaikelle mutta joskus kyllä. Se on hauskaa (ja ärsyttävää) koska omenat ovat todella terveellisiä, mutta usein jos syön niitä tulee sellainen olo kuin söisi liikaa chiliä. Hauskan asiasta tekee se koska omenat ovat todella terveellisiä ja terveellisten ruokienhan ei pitäisi aiheuttaa allergiaa. Jatkuvasti saan lukea uutisista kuinka terveellisia omenat ovat. Allergioita ei saa itse valita ja jos saisi niin vaihtaisin samantien omena-allergian vaikka kaaliallergiaan. Olen allerginen myös autoille tai niissä istumiselle, sillä tulen usein sairaaksi jos olen yli tunnin autossa. On kumminkin poikkeuksia koska en tullut sairaaksi Kanarian mersutakseissa. En tiedä miksi, ei ole mitään syytä löytynyt. Sen sijaan en ole allerginen autoille ulkona. En oikein itsekään ymmärrä näitä allergioitani mutta ne vaan on. En onneksi (ainakaan vielä) ole allerginen lemmikkieläimille.

2. I don't know why but sometime I get allergic reaction if I eat apples or chicken. The reaction is if I eat some apple I start to feel like eating too much chili. I found it very funny because apples are healthy food and then should not get any allergy. I get easily sick in the car and I can't explain why but I don't get sick of cars when I'm outside, who know why.

3. Tykkään valvoa. En ole ylpeä tästä asiasta enkä tiedä miksi. Olen kuullut tästä asiasta mutta luulen että se on geeneissä. Kouluaikoina menin kyllä lähes aina kouluun ajoissa klo.7 aamulla, mutta olin silti enemmän ilta/yökukkuja kaikesta huolimatta. En halunnut mennä myöhässä kouluun ettei kukaan suuttuisi ja olin siksi usein koulun ovella liiankin aikaisin. En osaa antaa asialle selitystä miksi olen valvoja, tunnen vain itseni pirteäksi illalla ja saatan vaikka "unohtua" lukemaan tietokirjaa tai matkasuunnitelmia liian myöhään. Kaiken lisäksi näen usein (talvella) painajaisia, myös näistä maailman tapahtumista. Unelmatyöni alkaisi klo.10 tai vaikka klo.12. Tykkään myös luonnonilmiöistä kertovista kirjoista joita olen joskus jumiutunut lukemaan yöllä. Italiassa on hauska sana yökyöpelille = nottambula. Välimeren maissa useat ihmiset menevät myöhään illalla perheen kanssa ravintolaan illalliselle ja huomasin että siellä valvominen on normaalia ja hyväksyttävää.

3. I like to stay awake and I'm not proud of it. I'm not a morning person. When I was a child I ofcourse gone to school at 7 o'clock because I had to but still I was more like evening/night person. Exactly I didn't want to be late because I wanted to avoid people getting angry. Sometime I may forget what the time is and I start reading books or something like that. Sometime I avoid sleeping because I have nightmares especially at winter. They got funny word in Italy for nighthawk it is nottambula.

4. Tunnen itseni väsyneeksi kaamoksessa etenkin silloin jos aurinko laskee klo.14. Olen ihan oikeasti miettinyt esim. kaupan kassajonossa että edessä ollut mummo on varmasti pirteämpi ja energisempi. Kaamosaika ei sovi minulle. Minulle sopii kaamostakin paremmin vaikka sade ja pilvinen sää tai mitä vaan muuta. Keväällä, syksyllä ja kesällä en ole laisinkaan väsynyt koska aurinkoa on enemmän ja näen myös kesällä vähemmän painajaisia. Siksi toivoisin että kesä jatkuisi vuoden ympäri. Asiaan ei voi itse vaikuttaa ei vaikka söisi kuinka terveellisesti ja joillekin toisille ihmisille kaamos ja kylmyys voi jopa sopia. Mietin välillä miltä tuntuisi asua jollain todella kaukaisella trooppisella saarella jossa aurinko paistaisi lähes aina ja energiaa riittäisi. Olen huomannut myös Italiassa ja muualla ollessa että olen pirteämpi. Olen myös vilukissa ja jäädyn heti jos on alle +6C. Voisin myös käyttää villasukkia ympäri vuoden ja vasta viime kesänä kun olin reissussa ja oli +40C huomasin ettei jaloista ollut enää kylmä. Kovasta jääkylmästä tuulesta saan korvatulehduksia talvella ja niitä on ollut paljon ja aina vain talvisin. Tässäkin lienee muutama hyvä syy matkustaa etelään..

4. I feel myself too tired if the sun goes down at 2 o'clock pm at winter. I mean the winter in Northern Europe without sunlight the polar night. I prefer sunshine I think real D vitamin and sunshine is very important for health. Sometime I think how I would feel if I was living in an island where is almost always sunshine and warm weather. It would be cool. For me even the rain and cloudy weather is better than total darkness=polar night. I got frozen easily and that's the reason why I don't love snow and ice. I feel sick if the weather gets arctic cold. Somehow I feel almost always cold and that's one reason why I love traveling to South.

5. Minulla on tietojen mukaan yksi maailman harvinaisimmista veriryhmistä jota on vain 16% koko maailmasta. Sama kuin useilla pohjois-intialaisilla, aasialaisilla, arabeilla, joillain virolaisilla ja Amerikan alkuperäisintiaaneilla. Tämä veriryhmä selittää myös kuulemma sitä asiaa että tulen toimeen myös korkealla kuten vuoristossa ja se on ihan totta tykkään vuoristomaisemista eikä huippaa. Asia selvisi vanhasta terveyskortista jota olen säästänyt noin 10 vuotta, sillä sain kortin jo ylä-asteella. Tutkin korttia koska halusin tarkastaa mitkä rokotukset on voimassa matkoja ajatellen.

5. I got one of the rarest blood type in world only 16% of humanity have it. It's typical blood type for Northern Indians, Asians and Native Indians and also some Estonians and Arabs has it. I didn't remember that but I got one health info card from the school many years ago and I have the card still.

6. Minä en ole koskaan tykännyt ns. olla huomion keskipisteenä, enkä ole koskaan toivonut suurta kaverijoukkoa ympärilleni, mutta minua on tästä haukuttu. Olen kumminkin sen verran introvertti, etten tunne oloani viihtyisäksi jos ympärillä on paljon ihmisiä ja se oli varmaan yksi syy miksen tuntenut oloani useinkaan viihtyisäksi koulussa. Olen aina viihtynyt paremmin omissa oloissani kuin jonkun suuren joukon keskellä, extrovertit ovat niitä jotka viihtyvät. Meitä on myös ihmisiä jotka emme edes halua suurta kaverijoukkoa. Olen silti tavannut kaikenlaisia ihmisiä. Jotkut ihmiset keräävät ympärilleen "ystäviä" jotka vain puhuvat pahaa, eivätkä ole ns. aitoja ystäviä joihin voisi luottaa. Omien kokemusteni mukaan niitä rehellisiä, vilpittömiä kavereita on ollut vain muutama jossain suuressa porukassa. Minulla on ollut myös kavereita joihin en voinut luottaa. Kaikkien haave ei ole runsas ystäväjoukko. Elämänarvoja joita kannatan on rehellisyys ja aitous. Ihmiset ovat erilaisia ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on ja valita mitä tekee, on oikeus valita myös toisin. Ei ole väärin olla introvertti eikä ole väärin olla extrovertti, tai jotain tältä väliltä mutta jokainen saa valita mitä asioita arvostaa ja se on sama millainen on, mutta se ei ole sama miten ihmisiä kohtelee.

6. Some people like to judge me because I don't really have a lot of friends around me. I'm introvert person and I don't feel any shame to be somehow introvert. I feel like I don't need any gang to go out with and hang around because I'm also fine without. I think it's not important if the person is introvert or extrovert but to me it's important how the person treat others. I got experiences of few good friends and then also friends I couldn't never trust at all. I think people do what they want to do and they can be how they want to be but it's not the same if the person treat others badly all the time.