sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Miten matkalaukku pakataan pakkaamisvinkkejä ymsMatkavinkkejä joista voi olla hyötyä muille ja minulle:

- Aloitetaan painosta. Matkalaukussa voi eniten painaa etenkin kengät, laukut ja purkit. Kannattaa olla vain pieniä matkakokoisia purkkeja ja shampoosta/saippuasta ei kannata maksaa ylikilomaksuja. Kengät ovat usein todella painavia, samoin painavat laukut. Jos aiot ostaa paljon tuliaisia ota mukaan shampoo-suihkugeeli yhdistelmä tai pikkupurkki joka vie vähemmän tilaa ja painaa vähemmän kuin lukuisat eri purkit. Voit myös siirtää isosta purkista shampoota pienempään. Laukussa voi olla myös kevyt iso taiteltava apukassi, josta saa varakassin jos laukku tai matkalaukku hajoaa ja muutenkin. Olen huomannut että jos vaatteet rullaa ne menevät helpommin ryppyyn joten taittelen vaatteet. Helposti rypistyviä kankaita on esim. silkkimäiset kankaat, tosin ne ovat kaikkein parhaita ja vilpoisimpia helteellä. Jos menet hotelliin katso että hotellin matkalaukkujen säilytysvarasto on lukollinen, koska näitä huoneita on paljon myös ilman lukkoja. Älä pakkaa mukaan mitään särkyvää koska lentokentillä työntekijät joskus heittelevät laukkuja, jos pakkaat mukaan hajuveden laita se esim. käsilaukun sisälle ja kiedo ympärille vaikkapa huivi ja sitten matkalaukkuun. Niin ja koko vaatekaapin sisältöä ei tarvitse mukaan viikon matkalle. Talviloma etelässä voi myös olla viileä. Säätilat kannattaa tarkistaa usealta eri sivulta eikä vain yhdeltä. Hyväksi pakkaajaksi oppii vain ajan ja kokemuksen kanssa, siinä vaiheessa kun huomaa ettei halua esim. niskakipuja laukun raahaamisesta.

Shoes bags and example shampoo bottles are very heavy in the luggage I notice. Sometime workers throw luggages at the airports so if you have perfume in the luggage put it example under the clothes and scarf so it won't be broken so fast. It take time and traveling to learn to become a good packer. 

- Matkalla kannattaa olla mukana joskus jopa kaksi kameraa, toista voi pitää varalla jos toinen hajoaa tai varastetaan ja se toinen kamera kannattaa pitää eri laukussa. Mikään raha tai uusi kamera ei korvaa menetettyjä kuvia. Suosittelen tätä konstia etenkin jos suuntaa kauemmas Euroopasta.

Sometime it's good idea to take 2 cameras while traveling because if one is broken or if somebody steal it, then you still have the second camera.

- Lentolippuja voi joskus myös vaihtaa kentästä riippuen, olen tehnyt näin kerran.

It's possible to change flight tickets if needed and I did it once.

- Matkustamiseen voi säästää luopumalla harrastuksista ja muista paljon rahaa vievistä asioista. Vaatteet voi ostaa halvemmalla alennusmyynneistä tai ulkomailta ja säästää siinäkin satasia. Esimerkiksi Roomasta löytyi hyvin vaatteita 5-20 eurolla ja kenkiä noin 10-20e. En enää suostuisi maksamaan lättäpohjasandaaleista yli kahtakymmentäeuroa. Kamera voi olla myös halvempi digikamera ja säästää myös siinä satasia jos haluaa. Matkalaukun kannattaa olla kestävä ettei joudu ostamaan uutta joka matkalle ja etenkin se voisi olla inhottava yllätys jos laukku hajoaa lentokentällä kesken kaiken. Yhdellä matkalla kuulin matkailijasta jolla oli tapana ostaa jokaiselle matkalle uusi halpa matkalaukku, ihmettelen tuota tapaa vieläkin.

It's possible to save money for giving up expensive hobbies, buy cheap but good quality clothes. And camera I have just cheap digital camera. Buy good quality luggage so it won't be broken soon.

- Sateisella säällä rantaloma ei mene hukkaan, sen ajan voi käyttää vierailemalla museoissa ja menemälle retkille sun muille. Varaudu aina sateeseen. Kuumana kaupunkilomapäivänä voi majoittua hotelliin jossa on uima-allas tai lähteä rannalle, monessa Välimeren kohteessa on kaupunki+ranta ja Roomasta on tunnin matka rantakaupunkeihin. Ps. kiinnostaako matkan voittaminen? osallistu kielimatkakilpailuun ja Melia Ibiza & Mallorca matkakilpailuun. Lisää matkakilpailuja löydät täältä ja täältä. Matkalaukkukuvat löytyi pixabay ja freeimages sivuilta.

Rainy day you can't spend beach holiday but then you can go to museums and tours. 
Hot day in the city you could stay in hotel where is also a swimmingpool or then go to beach example in Barcelona you could spend beach+city holiday and from Rome center could go to beach cities it takes 1 hour by train.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.