perjantai 6. helmikuuta 2015

Eco-friendly unique holiday tips

Kuva.
Matkavinkkejä. Poimin hyviä lomakohteita, lukuisia ekoystävällisiä hotelleja monipuolisista matkakohteista täynnä nähtävää. Kurkkasin ekolomien hakusivustoa ja sieltä löytyi useita erilaisia helmiä: Etnalodge huikeissa maisemissa toimivan tulivuoren lähettyvillä, kumminkin luonnon keskellä. Ainutlaatuinen kokemus ja erilaista vaihtelua niihin perusrantalomahotelleihin. Lopussa myös matkavideot

I was dreaming and searching travels so I found environmentally friendly hotels page. And then I found Etnalodge. Amazing unique landscapes and different experience sounds almost incredible. +See more:

Gerakas Eco Village. Ekoloma Kreikansaaristossa Zakynthoksen (merikilpikonna)saarella kuulostaa myös hyvältä. Välimerellä on paljon pieniä idyllisiä majataloja. Jos haluaa nähdä samalla lomakerralla rantojen lisäksi myös metsää, vuoria ja eläimiä niin silloin Kreikasta Zakynthos olisi yksi hyvä vaihtoehto. Eläinrakkaalle rantaleijonalle sopiva kohde.

Eco-friendly holiday in Greece, couldn't be bad choice either. Zakynthos (tortoise) island. If you want to see beaches but also forest, parks, mountains and animals then Zakynthos could be very good choice for the holiday place.

Ferme de Candeloup. Monein nimisessä paikassa Ranskassa. Tämä löytyi myös tuolla yläpuolella mainitulta ekoloman hakusivustolla. Aika helmi löydöksi, sillä tässä 260 vuotta vanhassa Bearnaisen maatilla olevassa hotellissa yöpyminen maksaa yhdeltä vain 45e ja kuvissa näkyy myös uima-allas. Majoittuminen voi olla todella edullistakin, kun tarpeeksi etsii. Paikassa toimii myös joogakeskus. Talvella voi harrastaa myös hiihtoa ja laskettelukeskus on lähellä Espanjan rajaa. Monipuolista. Koville reissaajille löytyy myös Pau -niminen kaupunki joka on noin tunnin päässä Monein kylästä, tai sitten Espanjan Pamplona (autolla) noin kahden tunnin päässä. Lentämällä/junalla hotelliin pääsee jatkamalla esim. kaupungeista Toulouse tai Biarritz.

Monein, France. Near the village of Monein, 260 year old Bearnaise farm has been transformed into a very special "petit hôtel". There is also year-round Yoga center. In Winter, a forty minute drive gets you to the nearest ski station, which is also just a short walk to the Spanish border.  

Hotel Maga Circe. San Felice Circeo nimisessä paikassa Italiassa. Tämä hotelli on siitä erityinen että se on voittanut vuonna 2010 ympäristö- ja liiketoiminnan palkinnon ekologisesta kehityksestä. Vuosien läpi hotellin palveluita on parannettu. Ja se jos mikä on hyvä juttu että asiakkaita kuunnellaan! Vaikka en ole tähän itse majoittunut (lähistölle kyllä) niin voin sanoa että ympäristö on puhdas ja uimavesi kirkasta. Löytyy myös Blue flag 2014 maininta joka on tae puhtaasta rannasta. Hotellista voit samalla kertaa matkata myös Rooman keskustaan, se vie noin kaksi tuntia. Tai läheiseen kuuluisaan Terracinaan 24 minuuttia, Formiaan tunti ja Napoliin noin kaksi tuntia. Yhdellä kertaa voi nähdä lukuisat historialliset kohteet ja samalla viettää myös rentoa rantalomaa. Sopii ihmiselle joka haluaa rentoutua luonnossa mutta olla myös lähellä Roomaa.

On San Felice Circeo, Italy. In 2010 Hotel won the "Environment and business Award" for Ecological development of its activity. Has got also the Blue flag 2014. Even I haven't been there I can still say sea water is clear and clean. I was near there. While enjoying a beach vacation you could see also all the historical sight seeings. If you go to Rome center it will take about 2 hours from San Felice Circeo to Rome. Or perhaps from San Felice to famous Terracina, it takes just 24 minutes to go there by train or car. To Formia 1 hour and to Naples about 2 hours. 

Finca Siempre Verde. Costa Ricassa. Ekomatkakohde jossa voi kokea aitoa elämää sademetsässä. Osallistuen samalla monenlaiseen toimintaan kuten opetella espanjan kieltä, osallistua ratsastusretkille, vaeltaa vaihtuvissa maisemissa, ihailla papukaijoja ja muita lintuja, vierailla kanjonilla. Perheyrityksen farmilla on myös omia eläimiä kuten koiria, kanoja, lehmiä, hevosia ja muita. Farmilla kasvatetaan runsaasti kasviksia, hedelmiä ja yrttejä. Sopii luonnosta ja ekologisuudesta kiinnostuneelle seikkailijalle. Costa Ricassa on enemmän luonnonpuistoja kuin missään muualla maailmassa. Jos Costa Rica jäi kiinnostamaan niin kurkkaa myös New York & Costa Rica yhdistelmämatka täältä. Costa Ricaan pääsee esimerkiksi Pariisista Delta Airways yhtiön lento Amerikkaan ja sieltä jatkolennot, tai New Yorkin kautta. Katso Cheapoair lentohakusivu.

Costa Rica. Unique ecotourism opportunity. Experience life in the rainforest while learning about organic farming, local ecology, Spanish language, culture, and reforestation. Must be absolutely wonderful place full of nature. And sounds really nice. It's possible to go there by taking flight from Paris example Delta airways to Usa and then continue and change flights. Check Cheapoair.

Laguna Blu - Resort Madagascar. Saarivaltio Intian valtameressä. Laguna Blu hotellin perustivat 1999 saarelle muuttaneet italialaiset jotka halusivat muuttaa elämäntyylinsä. 2013 vuonna hotelli rakennettiin lähes kokonaan uudelleen ja muutettiin ekoystävälliseksi. Hotellissa käytetään aurinkoenergiaa. Hotellin ravintola tarjoaa tuoretta kalaa joka päivä. Ravintolassa sekoitetaan paikallisia reseptejä italialaisten reseptien pariksi. Viiden minuutin päästä löytyy apinanleipäpuita jotka voivat kasvaa 30 metrisiksi. Madagaskarin erottaa Afrikan mantereesta 640 kilometriä, mutta myös 165 miljoonaa vuotta evoluutiota, minkä vuoksi saaren eläimistöstä on kehittynyt ainutlaatuinen. Madagaskar on maailman neljänneksi suurin saari. 92% Madagaskarin eläimistä on sellaisia joita ei tavata missään muualla, kasveista 90% ja matelijoista 95%. Saarella voi nähdä mm. jättiläismaakilpikonnia, ai-ai, fossan, kameleontit, puoliapinoita ja puumangustilajeja. Kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon. Kuten myös Costa Rica, Galápagos, Ranska, lukuisat Italian kohteet ym.

The hotel was born in 1999 with the idea of some Italians, willing to change their lifestyle and to escape from the “real world”. All of them felt in love with Madagascar and decided to manage the Resort trying to become a reference point for nature lovers and for the beauties that this Land can offer. In 2013 the Resort has been rebuilt almost totally and became eco-friendly. Solar panels and led lights cover totally the hotel and provide almost 24 hours of electricity. All the bungalows are sea-front and allow a wonderful sea on the Indian Ocean. The restaurant offers fresh fish everyday and mixes the Italian receipts with the local traditions. 5 minutes far from the resort there is the Spiny Forest, hosting about 50 Baobab. Madagascar is a biodiversity hotspot; over 90 percent of its wildlife is found nowhere else on Earth. 

Galápagos Eco-Lodge. San Cristobal saarella Ecuadorissa. Laavaperäinen saari jolla on lukuisia harrastusmahdollisuuksia ja rikas luonto eläimineen. Hotellilla on oma vene jolla järjestetään kiertoristeilyitä lähiseuduille. Isla Lobos on 30 minuutin päässä tästä paikasta ja siellä voi nähdä lukuisia merileijonia joiden kanssa voit sukeltaa. Saarelta löytyy mm. suurikokoisia liskoja, galapagosinpingviinejä, laavaleguaaneja, jättiläiskilpikonnia ym. Eläinystävälle erinomaisesti sopiva kohde. Galapagokselle lentävät myös finnair, halvin yhtiö näyttäisi olevan Avianca Lontoon kautta, lentovaihdot Kolumbiassa tai Ecuadorissa.

On San Cristobal volcanic island. At Isla Lobos, known as Sea Lion Island, you will scuba dive with sea lion families. Full of animals such as Galapagos penguins, fur seals, lava lizards, iguanas, giant tortoises. Airline offering flights to Ecuador cheap example Avianca.

Ecohotel Rooma. Palkintojakin saavuttanut ekohotelli Roomassa, vihreässä ympäristössä. Mikäs sen parempi tapa tutustua Roomaan, kuin majoittua sivummalle keskustan hälinästä rentoutumaan. Tai vaihtoehtoisesti kokeilla tätä, jos on majoittunut jo aiemmin Rooman keskustaan ja kaipaa vaihtelua. Kartan mukaan lähistöllä vaikuttaisi olevan ravintoloita ja lähin metroasema on Cornelia, jolloin hotelliin pääsee keskustasta. Sopinee autoilijoille ja metrolla liikkuville, ellei ota vaikkapa valmista kuljetusta. Lähin bussipysäkki lienee Pisana-Bentivoglio.

And check Ecohotel Rome. Far from center but green landscapes. Cornelia metrostation seems to be near the hotel and also restaurants. First Zakynthos picture found from Pixabay. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.