lauantai 13. heinäkuuta 2013

Incredible beautiful Verona not only in Dreams
Veronassa tuoksuvat syreenikukat, pionit ja ruusut kaduilla. Taivaalla lentävät pääskyset kilvan ympyrää ja kaupunki on todella kaunis, se on onnistunut säilyttämään omaleimaisuuden ja oman tunnelmansa johon runoilijat ja näytelmäkirjailijat ihastuivat ja ympäristö painuu mieleen. Verona on kuin runo tai klassinen laulu. Alempana myös jäätelöohje. Verona ei ole vain pelkkä keskiaikainen kaupunki vaan se on siisti ja hieno paikka tuoksuvine kukkineen, puistoineen ja nähtävyyksineen joita riittää. Myös ilmaista tekemistä on paljon. Kadut ovat leveät eikä ahtaita ja kapeita pikkukujia näy, kuten usein Italiassa näkyy. Legenda kertoo Romeon & Julian asuneen Veronassa ja siellä on nähtävyytenä Julian parveke ja talo ym. Luultavasti Shakespeare valitsi Veronan näytelmiensä ja tarinoidensa paikaksi juuri Veronan hienojen paikkojen takia. Shakespeare ei ainoastaan kirjoittanut Romeota & Juliata, vaan hän piti niin paljon Veronasta että kirjoitti jopa kaksi eri tarinaa jotka sijoittuivat Veronaan. Julian talon pihalla käyminen ja kuvaaminen ei maksa mitään, mutta asunnon sisälle meneminen maksaa.

Kukkapuistot ovat niin hienoja että niitä voisi hyvinkin verrata vaikkapa Pariisin loisteliaisiin puistoihin, mutta Verona on suht pieni niin puistojen kuin katujenkin osalta ja sopii siksi hyvin kävelijöillekin. Italian yksi tärkeimmistä puistoista Giardini Giusti löytyy Veronasta. Itse en tarvinnut ekaa kertaa Veronassa karttaa, enkä turistijunaa. Paikka sopii erityisen hyvin myös häämatkakohteeksi. Hyvä jäätelökahvila löytyy osoitteesta Corso Porta Nuova 6. Söin siellä 3e maksaneen Bounty jäätelöannoksen joka oli parasta vähään aikaan, ohje alla. Muuta tekemistä? vanha amfiteatteri on edelleen käytössä ja siellä järjestetään tiettyinä aikoina oopperaesityksiä, varmasti erikoinen kokemus. Keskustassa näkee erikoisia ihmispatsaita jotka osaavat joskus myös temppuja! Kaupunkia halkoo pitkä joki jonka varrella voi lenkkeillä tai kävellä muuten vaan. Kirkot ovat yleensä myös ilmaisia nähtävyyksiä. Oikeastaan parhaiten ilmaista tekemistä löytyi juuri Veronasta, Italian saarten ja Rooman keskustan lisäksi siis. Maailma on täynnä kivoja matkakohteita ja kauniita paikkoja, mutta uskomattoman kauniita paikkoja joissa olen joskus käynyt ovat Taormina, Verona ja Sardinia. Saavuin Veronaan hieman kuin sattumalta vain eräänä kesäisenä matkan ohituspaikkana, mutta olen iloinen että niin tuli tehtyä! + Muuta hyvää: Veronasta olisi vain 2 tunnin junamatka Venetsiaan. Hyviä junavinkkejä kannattaa katsoa Toinen jalka Italiassa blogin postauksesta. Mainitsemani Bounty-jäätelöannos on helppo tehdä myös itse, annokseen tulee:  hyvää vanilja/kookosjäätelöä, lisää päälle kookoshiutaleita ja suklaakastiketta.

Verona is a sweet city. Verona city and these flowers are unforgettable! Verona is not only an old city it is also very clean city and beautiful place to see it's like a poet or like Classical music now Verona is embedded in my mind. Flowers and flower gardens in Verona are sweet as parfums. Legend tells and shows Rome & Juliet city but we should not forget that Shakespeare liked Verona so much that he even had two stories of Verona. Best and cheapest icecream I ate at Corso Porta Nuova 6. It' easy to walk around and car is not necessary. Free things to see in Verona? parks, churches, river, Juliet's balcony (but inside the house is museum so it cost to enter inside). All pictures taken by me. From Verona to Venice it takes only 2 hours by train. Many places are nice to visit and world is full of beautiful places. I have seen many pretty good places. But most beautiful places I have ever seen?  right now I think Taormina, Rome, Verona and Sardinia are incredible beautiful places. 
Kamera hieman vääristää kuvaa, kaikki kukat olivat kokonaan pinkkejä tuoksuvia pioneita ja ruusuja.

Beautiful pink peonies and roses around Verona"Ei ole maailmaa ilman Veronan muureja." - Shakespeare. 
Teksti oli Veronan kaupungin muurin ja museon vieressä kulman takana.

"There is no world without Verona walls" - Shakespeare.


  Casa di Giulietta

Julian parveke ja piha. Piha on ilmainen nähtävyys mutta Julian taloon meneminen maksaa. 
Löysin tämän paikan sattumalta nurkan takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.