torstai 25. helmikuuta 2021

Mihin lähtisin myöhemmin: merimuseo ja etelä +pohdintaa koronasta

Mihin lähtisin myöhemmin jos voisin, ilman koronatilannetta. Kuvitellaan tilanne jossa korona on haihtunut, saisi vapaasti suunnitella edes jotain vähän. En ole ihan varma siitä mitä koko koronatilanteesta ajattelen: kiertomatkaa en uskalla edes harkita vuosiin, koska monet kohteet on kiinni, tiedän millaisia on keuhkosairaudet ja en toivo niitä kenellekään, kuitenkin ajattelen että matkailurajoitusten takia moni yritys menee nurin, joka ei myöskään ole hyvä asia. Ulkomailla korona yhdistettynä ilmansaasteisiin saattaa olla kohtalokas yhdistelmä, omasta kokemuksesta tiedän etten kestä runsaita ilmansaasteita. Haluaisin myös rantalomalle, mutta en kuitenkaan halua maksaa koronatestistä 300e tai olla niin että olisin ainoa ihminen km turvavälillä autiolla rannalla. Lomatunnelma olisi kaukana siitä jos testi maksaa satoja ja jos olisi lähes ainoa turisti, rajoitukset ja kaikki kii lisäksi. Kohdeideoita myöhemmäksi: Ahvenanmaan merenkulkumuseo. Museo on saanut neljä ja puolitähteä googlessa. Laivoja ja satamia nähneenä kiinnostaisi myös merenkulkumuseot. Plussaa voisi antaa myös siitä ettei menomatka ole liian kaukana ainakaan. Ahvenanmaa on ollut myös viikinkien kulkupaikka sijaintinsa ansiosta. Itse menisin mieluiten lämpimällä säällä. 

Where I would travel later if I could, if covid situation would allow people to travel again later. I don't book tours to multiple countries, save those plans for later. But I would like to support economy of my favourite countries without tourists. But I can't imagine myself paying 300e for one covid test at the airport and then being almost only one tourist on the beach with restrictions, it wouldn't feel like a holiday anymore. Imagine situation without (or less) covid, when it will be possible to travel again, sooner or later. I would like to see maritime museum, example maritime museum in Åland could be interesting and it's not very far from me. 

Kroatia, siellä olisin mielelläni aurinkoisella ilmalla ja tekisin retken vesiputouksia näkemään, mielellään koko päivän ajaksi. Olen käynyt pikaisesti risteilyltä Dubrovnikissa. Viettänyt aurinkoisen päivän kävellen jollain sivualueella vuoristossa. Uskoisin tykkääväni pikkukaupungeista ja luonnonpuistosta, ehkä jopa Espanjaa enemmän. Adrianmeren vaaleansiniset merimaisemat on myös sellaiset joista pidän. Jos kiertomatka olisi mahdollista (tuskin vielä on) sieltä voisi jatkaa myös vaikka Italiaan tai Kreikkaan asti. Kyllä kelpaisi. 

Towns and waterfall park in Croatia I would like to see later. I like destinations where is sea, but also citylife and waterfall. 

Kreikan saaret, Mykonoksella olen käynyt ja kun kävin oli vielä rauhallista ja aurinkoista. Mutta en voi tietää onko asiat muuttuneet, luultavasti koronatilanteen takia on hiljentynyt. Vieressä on runsaasti myös muita saaria joissa on vastaavat maisemat esim. Milos ja kuvan Amorgos. Hyviä rantakohteita kaipailen jo kovasti, koska aiemmat vuodet ennen koronaa käytin kiertomatkoihin täysin ilman rantoja ja uimista. Viimeisestä rantalomastani on todella monta vuotta, uin viimeksi laivan porealtaassa hetken. Olen jo pari vuotta haaveillut Kreikassa uudelleen käymisestä, mutta myös Italian saarilla. Valikoin tähän myös kohteita, joiden uskon tarvitsevan turismituloja. Pienten kohteiden on vaikeampi pärjätä kuin suurten, joilla on valmiiksi tuloja. Oikeastaan lähes mikä tahansa aurinkoinen kohde kelpaisi, koska koronatilanne on kestänyt jo kauan ja kylmä, pimeä talvi. Odotin sateista talvea, mutta tänä talvena on saanut jäätyä kunnolla.  Lähes ainoa vaatimukseni olisi että aurinko paistaisi, edes joka toinen päivä. Leuto sateinen ilmakin alkaisi jo kelvata, mutta onneksi kohta on kevät. Aikaisempia juttuja: tekemistä korona-ajalle. Uudet laivat. Matkahaaveita. Risteilyt ja ekologisuus. 6 asiaa minusta.


Greek islands, I've already seen Mykonos by cruise one time. There is near by also Amorgos and Milos islands and more. I dream of sunny weather. Three photos found from pixabay. This winter in north surprise me with a lot of cold ice and snow, so I would like to spend time in sunshine and tropical places if and when its possible again. After that snow rain doesn't bother me anymore, but I would like to choose sunny islands. At least soon will be spring season.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.