keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Loma-asuntokokemuksia ja vinkkejä



Ajattelin kertoa hyvistä loma-asuntokokemuksista eri kohteissa aiemmin. Ranskassa majoituin moniin asuntohotelleihin 2018, niissä ei ollut ilmastointia mutta ne olivat muuten hyviä ja moderneja suuria rakennuksia parvekkeilla kuten kuvan talo Lyonissa. Parvekkeelta oli näköala pikkupihalle ja olin rauhassa kun hyttyset hyökkäilivät naapurieni kimppuun. Ranskassa hyttyset selvästi valikoivat ja suljin parvekkeen oven aina vasta illaksi, koska silloin hyttyset tulivat sisälle kun muut menivät ulos tai nukkumaan. Olin tyytyväinen siihen etten ollut Ranskan hyttysten ykkösvaihtoehto. Asuntohotelleja löytyi hyvin varaussivuilta ja ne oli onneksi alle sata euroa. Tykkäsin historiallisista kohteista, pikkupuistoista ja jokireiteistä, sellaisesta tunnelmasta. Olin jo melko uupunut Espanjan helteistä ja Ranskassa pystyin lepäämään. Valenciaan päädyin yksi kesä 2018 lautalla Italian kautta Barcelonasta junalla. Moni majoitus oli todella täysi, mutta löysin muutamia loma-asuntoja. Valencian asunnosta oli näkymä sisäpihalla parvekkeille ja moni säilytti pesukoneita ja jääkaappeja parvekkeilla. Asunnon ympäristössä oli muutama trooppinen palmupuisto joiden kautta tykkäsin kävellä ruokakauppaan grillihelteessä. Kaikki meriasunnot oli ajat sitten varattu täyteen, joten varailin sivummalla olleita. Yhden asunnon Espanjasta varasin kiireessä pikaruokalassa, mutta sekin onnistui. Etenkin Espanjan ja Italian majoituksiin meni todella paljon minulta rahaa, Ranskassa oli silloin halvempaa.

Asuntoja löytyi hotellivaraussivuilta ja loma-asuntosivuilta kuten vrbo. Yksi talvi Italiassa oli vielä +20C lämpötiloja lokakuussa, se oli ihan parasta. Italian alkutalvessa perhoset lenteli ja linnut lauloivat. Pidin myös majoituksesta Terracinassa joka oli mäen päällä, sieltä pääsi kävellen ikivanhaan antiikin roomalaiseen kaupunkiin ja myös alemmas uudempaan kaupunginosaan sekä rannalle. Siellä oli myös joki ja akropolismainen temppeli kukkulalla. Italiassa on myös yksityisiä joista osa saattaa jättää asuntoihin tuoreita hedelmiä. Tulen yleensä hyvin toimeen ihmisten kanssa jotka ovat rentoja ja avoimia. Suosittelenkin lomavuokrausta yksityisiltä, tosin aina ei ole selvää kuka on firma ja kuka yksityinen tai mitä on vastassa. Yksityisiltä voi joskus myös saada tarjouksia. Saksassakin olen ollut hotellien lisäksi asunnoissa, esim. Living hotels ketjulla on asuntoja Saksassa. Satuin huomaamaan googlessa myös Extended stay sivun jonka kautta löytää asuntohotelleja Amerikassa ja niistä saa alennuksen pidemmälle ajalle. Aikaisempia juttuja: loma-asunto kokemuksia. Roadtrip Ligurian maisemia ja Italian loma-asuntovinkki. Vinkkejä löydä asunto etelässä. Kesät ulkomailla kooste.

Holiday apartment experiences: one summer 2018 I've found holiday rentals in Spain but those were far away from seaside because it's popular zone. But I found some nice accommodations near tropical parks, I liked to walk in the sunny streets through those tropical parks and gardens. I found pretty modern accommodations also in France and those were modern and mosquitoes didn't like me there, that is also a big plus. I could keep balcony door open until the evening. I liked to see historical attractions and riverside in France. I've seen multiple different places in Italy but mostly I've liked accommodations with seaside near by or attractions near by. And mild almost warm winter weather it is the best there. I liked Terracina the city has ancient city on the hillside but also a new side and temple on the hill. I've spent also one summer in Sardinia, everyday used to be sunny or mostly sunny. In the evening people were playing music. 




Tähän taloon en majoittunut mutta Riminillä näkyi terassitaloja värikkäiden talojen lisäksi. Tykkään kattoterasseista. Sisiliassa saattaa kattoterassilta olla myös näköala tulivuorelle joka on kiehtova nähtävyys eikä ihan jokapäiväinen nähtävyys tavallisessa arjessa muualla.

I didn't stay at this one but I notice a wonderful roof terrace in Rimini years ago. In Sicily is possible to get roof terrace with a view to etna, sometime. It's extraordinary, usually you don't see volcano everyday.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.