lauantai 1. syyskuuta 2018

Syysmatkavinkit: lämmin sää ja nähtävää

kuva.
Matkavinkkejä syksyyn, koska ainoa asia jota haluaisin olisi matkustaa. Tel Aviv Israel, esim. Jaffa rannikko. Älä ajoita vierailuaisi lauantaille, koska silloin on lähes kaikki kii kuten myös julkiset kulkuneuvot eivät välttämättä kulje päivällä. Tämä samahan on itseasiassa useissa eri matkakohteissa että viikonloppuina voi olla kaikki kii, ellei suuntaa todella suosittuihin turistikohteisiin. Myös Saksassa ja Ranskassa sunnuntait ovat pyhäpäiviä. "Suurin iloni muutettuani New Yorkista Tel Aviviin on sää. 300 aurinkoista päivää vuodessa. 9 km rannikko kuudellatoista eri rannalla." Lainaus Go Tel Aviv sivulta. Syyskuu on vielä lämmin ja sää kuin kesällä noin 16-24C. Israelin rannikon talvi muistuttaa New Yorkin syksyä, eli sateista ja syksymäistä. Lokakuussa voi yhä olla +23C. Israelissa olisi nähtävänä myös Kuollutmeri, joka saattaa kadota ilmastonmuutoksen seurauksena. Myös historiallista nähtävää riittää. Oma kokemukseni Italiasta syksyllä on juuri samaa eli paljon aurinkoa ja hieman sadetta, kyllä kelpasi. Syksyllä täytyy kuitenkin unohtaa rantalomahaaveet (tosin voi silti varata majoituksen uima-altaalla/kylpylällä) ja voi ottaa mukaan sadetakin tms. Aika usein kuitenkin etelän maiden sää on pohjoista tai Keski-Eurooppaa parempi yhä vielä syksylläkin. Sää voi olla todella mainio. Etelä-Euroopan syksysää muistuttaa minua pohjoisen kevään säästä, ilman superhelteitä. Lisätietoa kohteesta: tourist Israel. Eeva Gamunda.

Travel tips for Fall. Traveling is the only thing I would like to do still. Tel Aviv, Jaffa coast. In saturday almost everything is closed so visit in week. Tel Aviv has 300 sunny days in year. 9 km coast with 16 beaches. Weather in September is about 16-24C. But weather could be also rainy. In Fall you usually have to forget dreams of beach holiday but you can still book a hotel with spa or pool. But usually weather in South is good also in Fall season. Example Fall weather in Southern Europe remind me of Spring weather in Northern Europe.


Italiassa sää syksyllä/alkutalvesta on juuri täydellinen siihen että jaksaa kiertää nähtävyyksiä ja tutkia alueita. Syksyllä kukkivat yhä kukatkin ja muistan nähneeni myös perhosia kuin kesällä. Lähes päivittäin paistoi aurinko ja voi olla +25C. Ilman superhelteiden aiheuttamaa uupumusta. Sade on usein vain tihkusadetta syksyllä. Jos olet haaveillut nähtävyyksien kiertämisestä Italiassa, syksy voisi olla mainio ajankohta. Myös hinnat yleensä alenevat syksyä kohden kun turistien lomat loppuu. En ainakaan itse nykyään enää jaksa kiertää joka ikistä nähtävyyttä jos on paahtava kuumuus niskassa. Alkusyksyksyssä on myös se hyvä puoli ettei ole vielä todella kylmää ilmaa, joten lämmitystä ei vielä tarvita ja ohuilla hihoillakin saattaa pärjätä. Kuva otettu viime talvena Italiassa koirat juoksi rannalla. Etelä-Italiassa voi olla sekä aurinkoisia (uinti)päiviä mutta myös kovia myrskyjä. Luonto pysyy kauniin vihreänä etelä-Italiassa yleensä talvellakin josta annan suuresti plussaa. Mieleeni on jäänyt yksi matka Sisiliassa jolloin näin lokakuussa ihmisten vielä uivan ja toisena päivänä oli erittäin kova myrsky tuulineen ja sateineen. Yleensä myrskyjen ja sateiden jälkeen kuitenkin alkaa taas paistaa aurinko. Italiassa olisi niin paljon nähtävää etteivät ne kaikki mahdu tähän mutta tässä muutamia: antiikin nähtävyydet Roomassa. Julian parveke, joki ja amfiteatteri Veronassa. Toskanan maaseutumaisemat kukkalaaksoineen. Saturniassa pamukkalea muistuttavat luonnonaltaat. Venetsia legendaarisine kanaaleineen. Postikorttimainen Amalfin rannikko. Julkkistenkin suosima CapriGarda vesilintuineen. Saaret. Valokuvaukseen Italia on erinomainen kohde. Useat menneiden aikojen hallitsijat ja taiteilijat Keski-Euroopasta ovat ihastuneet Italiaan esim. Shakespeare ja Goethe. Kummatkin inspiroituivat suuresti Italiasta. Italiassa lyhyen matkan junat ovat vielä kohtuullisen hintaisia lippuja voi löytää lähialueilla 3-15e, joten maata pysyty niilläkin kiertämään.

Fall weather in Italy could be perfect for visiting attractions. Weather is not anymore extremely hot but warm enough. Fall in Italy has beautiful sunny days but also sometime storms. What to see: Tuscany. Thermal baths of Saturnia. Venice and it's canals. Postcard perfect Amalfi coast. Islands. Birds in Garda. Example Goethe and Shakespeare were in love with Italy.

Kuva.
Kypros ja Malta ovat molemmat todella kuumia kohteita kesällä taitaa olla yleistä +40C helteet. Sen sijaan jos uupuu helteestä kannattaa harkita syksyä tai talvea molempiin kohteisiin. Maltalla näet runsaasti ikivanhaa beessiä arkkitehtuuria, palatseja, värikkäitä veneitä sun muuta. Maltalla syyskuussa lämpötila vielä +25C tai enemmän. Kypros on tunnettu palkituista rannoistaan ja merivesi on yhä puhdasta. Jos vesi viileneee kokeile kahlaamista tai veneretkeä. Nähtävyyksiä löytyy kuten moskeijat, luostarit, kivikauden asutuksia, antiikin rauniot. Ilmastollisesti Kypros luetaan Lähi-Itään, joten myös talvella voi olla riittävän lämmin nauttia miedoista, aurinkoisista päivistä. Aikaisempia juttuja: valokuvaus matkoilla ja sivuvinkit. Palmumetsät  Euroopassa.  Linnahotellit.

Cyprus and Malta are still warm destinations for Fall. You could see historical attractions and architecture in Malta. There could be +25C or more still in September. Cyprus is famous of it's beautiful and clean beaches and there is also attractions such as ancient ruins and more.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.