maanantai 24. huhtikuuta 2017

Valokuvaus matkoilla, sivuvinkit ja kuvien muokkausValokuvausvinkkejä. Kiva jos aiheesta on jollekin hyötyä, koska juuri sitä varten tämän jutun teen. Canonin kamerat ovat aika helppokäyttöisiä. Kuvaus on minulle harrastus ja saa ollakin koska se on rento harrastus. Kuvien laadulla ei kuitenkaan ole välttämättä suurta merkitystä, jos on harrastekuvaaja/bloggaaja/somettaja. Kukaan somettaja ei ole vastuussa siitä että pitäisi ottaa supertarkkoja/täydellisiä kuvia, eikä kuvaamisesta kannata stressata. Tavallisten lomakuvien ei tarvitse olla lehtilaatua. Hyviä kuvia voi onnistua nappaamaan myös puhelimella ja joskus saa sattumalta napattua hyvän kuvan. Helteellä tai pakkasella kamera huurtuu ja saattaa olla vaikeampi ottaa kuvia.


Kuvanmuokkauksesta:  kuvia ei ole pakko muokata jos ei halua/jaksa ja liioiteltu kuvanmuokkaus voi olla liikaa. Omien kokemusteni mukaan helppoja kuvauskohteita voivat olla auringonlaskut ja kukat, joten jos olet aloittelija aloita niistä! tosin kukan väri voi olla hankala saada kuvaan jos kukka on kirkkaanvärinen. Päivällä otetut kuvat kirkkaassa valossa onnistuvat usein paremmin kuin iltapäivällä, pilvisyys saattaa laimentaa kuvan värejä suurestikin ja harmauttaa kuvan. Kuvanmuokkauksella värejä voi korostaa ja tarkkuuta säätää. Myös aloitteleva kuvaaja voi ottaa aivan mahtavia kuvia auringonlaskuista, joten kuvauksessa ei todellakaan aina katsota kokemusta tai kameraa.  Vain harjoittelemalla kehittyy. Kirsikkapuukuvaan tein kaksi eri muokkausta netissä ja orton muokkauksella kuvasta saa hehkuvan.


Olen huomannut että iltakuvia joutuu useammin muokkaamaan että saisi värit näkyviin. Liikkuvia autoja, eläimiä, lintuja on vaikeampi kuvata kuin ei liikkuvia. Myös sade tai lumisade voi olla vaikea kuvata, mutta lumisateen voi lisätä kuvaan myös editoimalla kuten tuossa Milanon kuvassa tein. Jos kuva vaikuttaa värittömältä ja harmaalta, vaikka kuvattu kohde ei sitä oikeasti ole niin silloin kannattaa muokata kuvan värejä. Asiaan vaikuttaa pilvisyys ja omassa kamerassani jos akku on loppumassa. Netissä on lukuisia ilmaisia kuvanmuokkausohjelmia. Meren värejä ei yleensä kannata muokata. Tässä muutamia kuvanmuokkaussivuja joita käytän värien korostamiseen/kirkastamiseen joskus ja kollaasien tekemiseen: fotorBefunkyAdobe Photoshop.  PicmonkeyPhotocatPhotofunia on sivu jossa voi tehdä hauskojakin kuvanmuokkauksia ja siitä esimerkki tuolla alla jossa on kissa ja kakku, kissan kuva löytyi sivulta. InStyle makeover on siitä kiva kuvanmuokkaus että siinä voi kokeilla eri meikkisävyjä omiin kuviinsa tai eri hiustyylejä. Sivut ovat ilmaisia. Ekaan Venetsian kuvaan muokkasin värejen kirkkautta ja lisäsin reunat.

Miten/missä tallettaa tai jakaa kuvia: 
voit perustaa kotisivun, blogin, avata julkisen tai yksityisen kuvakansion esim. flickr, slickpic, dropbox, blogger. Muistitikku, hyvä olla lisänä. Googlealbumi. Luontokuvia voi ladata National Geographic your shot sivulle. Jos haluaa jakaa kuviaan ilmaiseksi myös toisten kopioitavaksi tai tallentaa muiden kuvia katso Pixabay.  Lumisademuokkaus (snow effect) löytyy esim. pho.to sivulta ja lunapic. Digital Photography school neuvoo miten ottaa oikeita kuvia lumihiutaleista. Kuviin voi muokata myös tarkkuuta ja se on yksi tärkeimmistä muokkauksista, epätasaisesta sumeastakin kuvasta voi saada hyvän. Jos jokin kuvasi on mielestäsi huono ja väritön niin kokeile kuvanmuokkausta, se voi saada ihmeitä aikaan. Muut sivuvinkit: suosituimmat kuvasivut kaikki varmaan tietävät Pinterest, weheartit, instagram jne. Mielestäni Pinterest on hyvä, koska sieltä löytää helposti paljon inspiraatioa eri matkakohteita, reseptejä ja vaikka mitä. Jos jakaa kuvia täytyy muistaa käyttää hashtageja jos haluaa että kuvat löydetään eli esim. #travel #holiday ja #wanderlust ovat suosittuja haussa.


Hauskimmista kuvista voi painattaa vaikkapa kortteja. Eniten tykkään vaan värien ja kirkkauden säätämisestä, muita kuvanmuokkauksia teen harvemmin ja läheskään kaikkia kuvia en muokkaa. Viime kesän superhelteillä en jaksanut kuvanmuokkauksia. Löysin jutun valokuvausvinkeistä revontulikuviin. Tomsguide neuvoo miten ottaa mahtavia maisemakuvia. Jos haluaa haastetta kuvaukseen niin: liikkuvat autot, lentävät linnut, hiukset tuulisella säällä, vesipisarat, merenalaiset kuvat, juoksijat. Katso Cnn parhaat matkakuvat 2017.

Sometime I make photo edition and sometime not. Here is photo edit tips
I like to fix brightness and colors but not much else if not needed. Some dull cloudy pictures need brightness and color edit. Example sea pictures won't need photo edition, it would be a big lie if example change sea color to be turquoise if it's grey sea. Reality is the best. If you would like to find travel pictures and get inspiration or share your photographs you can check: Pixabay. Pinterest. Weheartit. Blogger. Instagram. Where to shave your photos: Slickpic.  FlickrDropbox. Nature photos to National Geographic Your shot. Free photo editors: fotor. Befunky. PicmonkeyPhotofunia. Adobe free trial.  Instyle Makeover if you would like to try new hairstyle or makeup looks. About photo pages I would especially recommend Pinterest because it's easy to search and find a lot of inspiration: new travel photos any destination, good food recipes and more. How to take Amazing landscape photos. If you would like photo challenge try to take photos of flying birds, waterdrops, underwater world. 
Check CNN the world's best travel photos 2017.

About snowflake photos: 
Photography school how to photograph snowflakes.
Snowflake photo edit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.