lauantai 26. toukokuuta 2018

10 Matkakuvaa & muistoja kuvien takaa


Matkablogeissa on kiertänyt postauksia 10 matkakuvaa eri kohteista vuosien varrelta: Sardinia. Muutama vuosi sitten kesällä otin lautan Sardiniaan, vastassa näkyi heti laivasta kaunis turkoosinsininen merimaisema. Moni katseli lautalta Sardinian merimaisemaa, suurin osa suuntasi Rooman lähelle samalla lautalla. Ilma oli todella aurinkoinen ja turisteja näkyi heinäkuussa vasta vähän. En kertaakaan kyllästynyt ihailemaan kuvan merimaisemaa ja minulle oli ihan sama olisinko ollut ainoa turisti vaiko yksi turisteista. Iltaa kohden meren värit vaihtuivat pastelliseen vaaleansiniseen. Ymmärsin myös sen ettei koko ajan tarvitse olla ympärillä useita eri kauppoja, ymmärsin että voin viettää kesän myös kohteissa jossa ei ole paljoa mitään ostostarjontaan, tämä meri ja luonto. Olen edelleen sitä mieltä että Euroopan kauneimmat merimaisemat löytää Sardiniasta (ja Kreikasta). Sardinian matkajutut.

10 Travel photos & memories: Sardinia. Few years ago I took ferry to Sardinia. A lot of people were going to near Rome and they were looking at these amazing beautiful sea views. I was happy that I had a chance to visit there. I never got bored of looking at these beautiful sea views and weather was sunny everyday in summer. What more I could ask for. I guess most beautiful sea views in Europe you will find in Sardinia and in Greek Islands, there is crystal clear water still.


Kreikan saaret. Näin upeita merimaisemia laivalta ja sen jälkeen moni maisema ei ole enää tuntunut yhtä upealta, paitsi tietysti Italian maisemat on aivan yhtä upeita. Voi tietysti olla että olen jo matkustanut "liikaa" Välimerellä, mutta moni maisema ei tunnu niin kauniilta näiden jälkeen. Kreikasta löysin palan etelä-Italiaa kuten samoja ruokia, oliivipuita, appelsiinipuita yms. ja tietysti se voimakas aurinko. Tuntui että olin tullut kohteeseen, jossa olin jo melkein käynyt. Talvisin olen kaipaillut kovasti näitä merimaisemia ja tahtoisin käydä myös uudestaan Kreikassa, risteilyllä kävin siis keväällä 2016. En saanut ehkä täysin niitä kaikkia upeita maisemia tallennettua kameralle, mutta näin yhtä turkooseja merivesiä kuin Sardiniassa, hienoja hiekkarantoja, autioita saaria joita oli eri mallisia kuten lohikäärmeen malliset, vuoria saarilla, kalkkikivivuoria, tummansinisiä iltamaisemia, täysikuunsiltoja merellä, punaisia auringonlaskuja jolloin koko taivas värjääntyi oranssiksi ja loi tunnelmaa. Olen aina välillä yrittänyt metsästää myös toista risteilyä samoihin maisemiin siinä onnistumatta, koska ne ovat todella kysyttyjä risteilyjä. Mielestäni kauneimmat näkemäni merimaisemat tähän mennessä olen nähnyt Kreikassa ja etelä-Italiassa.

Greek Islands. I saw very beautiful landscapes in Greece 2016. I didn't get photos of all the views I saw but I saw a lot of beautiful sea views, sand beaches, empty islands, mountains, dark blue evening landscapes, full moon bridge, red sunrises and orange sunsets. I found also a piece of South Italy in Greece: some foods are similar, olives and orange trees. 


Kreikasta mieleeni jäi myös kuvan kaksiväriset silmät omaava kissa ja monet muut kulkueläimet joista kirjoitin jutun. Olen edelleen sitä mieltä että tulisi ymmärtää ettei kaikilla ihmisillä ole sellaista taloudellista tilannetta enää että olisi varaa huolehtia lemmikeistä Kreikassa tai vastaavissa maissa. Se on todella ikävää, mutta kaikki eivät vaan ole tarpeeksi rikkaita voidakseen pitää lemmikkejä kodeissaan. Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan ja jos rahat loppuu kesken on vaikea pitää lemmikkiä kodissa, saati paljoa muutakaan. Turistit voivat tietyin tavoin vaikuttaa, vaikkapa viemällä ruokaa tai ottamalla yhteyttä johonkin järjestöön joka pelastaa eläimiä. Turistien tulisi yrittää ymmärtää ettei kaikkien maiden ihmisillä ole hyvää taloudellista tilannetta olla ja elää, kaikille ei anneta samoja mahdollisuuksia. Saarilla näin että kissoilla oli ainakin kesällä melko hyvät olot ruokine ja tuoleineen Mykonoksella. Koirilla saisi olla omistajat, kun ne pyörivät Ateenan satamassa selvästi omistajia etsien. 

Photo of cat in Greece. I saw straycats and dogs in Greece. I understand that all people are not rich enough to keep pets at home and that's why we should find some way to help those animals, example give food. 


Kuva sisilialaisesta kahvilasta Messinassa sataman lähellä. Kirjoitin jo aiemmin että Sisiliassa on parhaat kahvilat joissa olen koskaan käynyt. Koska niistä löytää tuoreita herkkuja (jäätelöt, jäätelökakut, frappet yms.) sekä leipiä tai vaikka marsipaania. On varaa mistä valita ja tuoreet aineet ilman keinotekoisia esanssimössöä. Jos ostaa vaikka sitruuna tai appelsiinijäätelön siinä maistuu se mikä pitää. Sisiliassa jaksetaan vielä itse tehdä herkut kahviloihin, ilman että kaikki tulisi ns.valmispakettiruokina tehtailta ja silti hintataso on melko edullista vielä. Harva kahvila enää jaksaa toimia vastaavasti ja kelpohinnoin.

Cafe in Sicily Messina. I wrote also before I've found best cafes in Sicily. It's because there is fresh sweets and all, not just straight from factory. Example if you buy lemon ice cream it tastes like lemon. 


Cattolica jossa vietin viime kesän. Aurinkoinen kohde Adrianmerellä, jossa on paljon myös leikkipaikkoja lapsille. Kohde sopiikin parhaiten lapsiperheille leikkipaikkoineen ja lelukauppoineen. Sää oli koko kesän aurinkoinen ja 35-40C helle. Laitoin kesävaatteeni uusiksi, sillä paikasta niitä löytyi hyvin ja silkinohuita. Sivummalla on paljon myös viheralueita ja pieniä kyliä, koko alue ei ole vain rantakylää kuten voisi luulla. Muistankin kuinka saavuin tähän kohteeseen bussilla Venetosta ja bussi hieman pomppi maantietä ajaessa. Vihreiden kylien takaa paljastui lopulta aurinkoisia rantakyliä kukkineen ja turistikojuineen. Kävelytiet oli sellaisia että matkalaukun veto onnistui ilman ongelmia, joka on harvinaista Italiassa. Yksi ärsyttävä asia tosin oli se että kaikki rannat palveluineen maksaa kuten myös altaat. Esimerkiksi Sisiliassa on yhä ilmaisia rantoja, joten kaikki maksut lippukioskeineen rannoilla kyllä yllätti. Talvea kohden alueet tyhjenee lähes täysin turisteista ja siltä osin tunnelma on erilainen, hiljaisempi. En ollut sen kummemmin suunnitellut kesää etukäteen, mutta tulin kohteeseen Veronasta. Kuvaankin liittyen auringonlaskut olivat usein eri värisiä ja upeita. Tänä vuonna Lonelyplanet on nimennyt Emilia Romagnan maakunnan käymisen arvoiseksi. Voit tehdä myös yhdistelmämatkan Bologna+rantakylät.

Cattolica last summer near Rimini. Sunny summer destination and has also green zones. A lot of families visit there for a beach holiday and in winter it's much more quiet. There is a lot of playing places for kids. I saw many colorful sunsets. There is also near by little green villages and then those tourist beach towns and city of Bologna. Aika perinteinen itse otettu kuva Venetsiasta. Pidän kuitenkin tästä kuvasta vaikka se voisi olla lähes mikä vain postikorttikuva Venetsiasta. Kuvasta välittyy Venetsian sumuinen tunnelma. Tykkäsin käydä Venetsiassa, ainoa harmi on että koko Veneton seutu on muuttunut nyt erittäin kalliiksi olla ja vierailla nyt ja myös lähialueilla jotka ovat osa Venetoa. Kävin vähän aikaa sitten Veneton seuduilla mutta yövyin vain 4 yötä koska hintoja on nostettu todella paljon majoitusten ja ruuan osalta. En voi siis suositella budjettimatkalaisille.

Traditional photo of Venice I took few years ago. It was nice to visit Venice and see those legendary places there but unfortunately the whole Veneto zone has become very expensive to visit and stay.


Maisema Barcelonasta laivasta napattuna. Olin risteilyllä ja päätin että viimeinen pysäkki ennen Marseillea olisi tämä kohde. Toisellapuolen näkyi kaupunkia ja toisellapuolen merta jossa tehtiin mm. veneretkiä. Näkyi myös Montjuic vuori. Kaupungissa näkyi uutta ja vanhaa arkkitehtuuria, rähjäisiä graffittialueita, ranta-aluetta sun muuta. Place da Gaudi puisto Sagrada Familian vieressä oli kiva nähdä ja oli yksi harvoista ilmaisista nähtävyyksistä vielä. Parasta Barcelonassa oli maisemat ja arkkitehtuuri, huonointa rähjäisyys ja epämääräinen tunnelma joillain alueilla.

Landscapes in Barcelona. I saw city, Montjuic and graffiti zones. New and old architecture. Place de Gaudi is a little park near Sagrada Familia. 

2 kommenttia:

  1. Harmittaa että ei tullut syötyä jäätelöä Sisiliassa. No, ainakin sain maistaa Limoncelloa.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.