keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Mihin Espanjassa matkavinkkejä ja ideoita

Kuva.
Matkajuttu Espanjasta, matkavinkkejä missä kannattaa käydä Espanjassa: kohteita on lukuisia eri, mutta tässä vinkkejäni. Sevilla, historiallinen ja täynnä arabivaikutteista arkkitehtuuria ja taidetta. Kaaria, kuvioita, puistoja, palatseja, siltoja sun muuta. Myös aito alkuperäinen flamenco on kotoisin juuri Sevillasta. 1600-luvulla Sevilla oli yksi Euroopan tärkeimmistä kaupungeista. Vietä päivä kaupunkia ihaillen ja kiertäen ja ilta vaikka flamencoshowta katsomassa. Paras vierailuaika voisi olla keväällä ja syksyllä, kun ei ole superhelle. Junaliput kohteeseen kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen että pääset. Vieraile myös Alhambran palatsilla+puutarhalla Granadassa. Kuvaajillekin sopivia kohteita.

Spain travel tips. Many destination worth to visit. I would like to visit Seville. Authentic city is historical and has interesting architecture. Famous of flamenco. If you travel by train you should book tickets before going to station because tickets are often booked if you travel in the same day.
Kuva.
Menorca, Mallorcan vieressä mutta ei vielä niin suosittu ja rauhallisempi kohde. Menorcallakin näet upeita merimaisemia, voit löytää hyviä rantoja ja aitoa tunnelmaa. Itse lähtisin tänne juuri siksi kun on vähemmän suosittu (ehkä myös vähemmän täysi) ja maisemienkin takia. Uskon että Baleaareilta voi ehkä onnistua löytämään ei niin täyden rannan esim. omatoimisesti autolla, ainakin laivasta katsottuna viime kesänä näytti että on runsaasti myös lähes tyhjiä alueita. Ranta- ja luontoihmisen kohde. Bilekohteita kaipaaville löytyy Ibiza. Matkajuttuni öiseltä Mallorcalta.

Menorca near Mallorca but not as famous as Mallorca. You could still find peaceful place to stay in Menorca and enjoy the summer sun. If you are looking for a party destination visit Ibiza.Paella kokkausmatkat 3-6 päivää Espanjassa tai Lontoossa. Alicante on perusrantakohde jossa nähtävänä rantaa ja linna. Välillä myös karnevaalit, jotka tuovat oman lisänsä katukuvaan. Turisteja on toki paljon kesällä mutta Alicantesta voit mennä lautalla mm. Pohjois-Afrikkaan. Perheille rantakohde, mutta myös seikkailijamatkailijoillekin sopiva kohde. Kuuma kesäsää viilenee hetkeksi  kun ostat granita jääjuoman. Turistitungoksia välttävän kannattanee vierailla syksyllä/talvella. Matkajuttuni Alicantesta.

Paella cooking holidays 3-6 days could be a nice experience. 
Alicante has sometime carnivals to see and castle on the hill. Possibility also for adventure travel if you go by ferry to North Africa from Alicante. Try granita ice drink. If you want to visit out of tourist season try spring or fall.Barcelona, suosittu kaupunki. Yhdistelmä kaupunkia ja rantaa. Suosittelisin majoittumaan rannan lähelle tai aivan keskustaan Sagrada Familian lähelle. Majoituin itse kauas rannasta, mutta se alue näytti mieleisemmältä kuin sivualueet joilla olin. Tästä kohteesta löydät paljon nähtävyyksiä, Gaudin arkkitehtuuria, palmukävelykatuja, Montjuicin vihreä vuori, mutta myös rähjäkulmia graffitteineen. Güellin puistoon meno maksaa ja joutuu jonottamaan jopa tuntikausia, mutta Gaudin arkkitehtuuria näet myös keskustassa esim. Casa Batllo. Barcelonassa voi yhä nähdä vihreitä maisemia Montjuic vuorella. Vältä metroa jos pelkäät taskuvarkaita mutta taksiakin voi olla vaikea saada. Lauttamahdollisuuksia mm. Baleaareille, Italiaan ja Sardiniaan. Barcelonan matkajutut.


Popular Barcelona city with beach. My tip is try to find accommodation near the beachside or near Sagrada Familia city center. You will find a lot of attractions in Barcelona. Gaudi's creative architecture, Montjuic green mountain and much more. Parc Güell park is with a payment and waiting time could be long but you can see Gaudi's architecture also in the centre example Casa Batllo. Ferry connections from Barcelona to Balearic, Italy and to Sardinia. My Barcelona photos from last year.


Casa Batllo

Playa de las Teresitas  kuva.
Teneriffa, turistikohde pääsee tähän listaukseen siksi kun se on yksi Euroopan kohteista joissa on lämmintä (ja uintimahdollisuus) myös talvella. Talvikohteita Euroopassa etsivien kannattaa siksi harkita, sellaisia kohteita ei ole paljon joissa voisi talvella uida. Sanotaan olevan vihreämpi kuin Kanaria, mutta yleisesti Kanarian maisemat ovat kuivaa vuoristoa. Teneriffalle pääset muuten risteilyn muodossa myös talvella esim. Espanjasta, Italiasta ja Englannista on risteilyitä Kanarialle. Useat julkkikset ovat tykästyneet Teneriffaan ja ostaneet sieltä taloja. Historiallista nähtävää on vähän mutta sen lisäksi voi onnistua näkemään kanarialintuja, kolibrin, delfiinejä tai valaita sekä Teneriffalla että Kanarialla ja Teiden tulivuoren. Teno luonnonpuisto. Luonnonaltaat. Olen nähnyt kolibrin Kanarialla ravintolan edessä kukissa aivan naamani edessä. Sijaintinsa takia Kanarialla on todella kuuma kesällä, mutta jos olet tottunut vaikkapa Afrikan tai Dubain lämpötiloihin se sopii. Teneriffalla on myös suurimmat karnevaalit ja Teneriffa on myös Espanjan asutuin saari. Kuvassa Playa de las Teresitas ranta. Vanhempia juttujani: mihin Kreikassa. Matkoilta löydetyt suosikki kesäjuomat.  Parasta kesässä


Tenerife, tourist destination but one of those rare places in Europe where you can still swim in winter season. Europe has usually (if not cold) then at least mild winters similar to autumn but Europe has still some few destinations for swimmers in winter and Tenerife is one of those few. I like swimming and I would like to swim also winter season. I love never ending summers and green landscapes. Tenerife has also biggest carnivals in Europe. Most populated island in Spain. I've visited Gran Canary and summer could be really hot in Canary islands because of it's location but spring and winter could be also the seasons worth visiting. Canary islands has not too much attractions to offer but Teide and you can see hummingbirds, whales or dolphins. Visit Teno rural park. Natural pools. I 've seen hummingbird in Gran Canary suddenly outside. It's possible also to visit Gran Canary by cruise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.