torstai 15. kesäkuuta 2017

Matkoilta löydetyt suosikki kesäjuomat ja ohjeita


Kuva.
Terveellisiä kesäjuomia matkoilta, reseptejä ja ideoita: terveysjuoma/detox juoma. Erittäin helppo tehdä, terveellinen ja virkistävä kesällä. Tarvitsee vain: kylmää vettä, muutama sitruunan viipale tai mansikanpala. Huom. terveysjuomasta tulee todella kirpeä jos täytät sen sitruunalla ja/tai appelsiinilla, joten paras on vain muutama sitruunanpala. Mansikka on mieto. Kaiken lisäksi tässä terveysjuomassa on hyvää myös se ettei siinä ole keinotekoisia makeutusaineita eikä liikaa sokeria! Olen nähnyt näitä myynnissä Keski-Euroopan ruokakaupoissa, mutta nämä on myös helppo valmistaa. Yksi suosikkini on vesi johon tulee muutama mansikanpala, ananaksen pala ja sitruunan viipaleita. Voit kokeilla sekaan myös muita kuten: persikanpalat, kurkku, minttu, omenan viipaleet, vadelmat, limen palat. Kannattaa laittaa noin 2-5 viipaletta. Kuten kuvassa voit ottaa juoman mukaan vaikka kesän juhliin/piknikille. Hyvää tässä on myös se ettei tule sokeriällötystä eikä tästä juomasta tule huonoa oloa auringossa. Yksi suosikkijuomistani on vesi ja alla muitakin ohjeita.

My favorite drinks+recipes: 
Healthy drink/detox drink for Summer: sometime I see these at the hotels and it's easy and healthy drink choice I would recommend. You will need just: cold water, few pieces of lemon/orange or strawberries. Add just few if you don't want the strong taste of lemon. It's also good that this drink has no added sugar, because I like sugar but if I eat too much sugar I start to feel almost sick. Picture from Pixabay. One of my favorite drink is a water.

Kuva.
Teet, etenkin makuteet ja jäätee. Ostan matkoilta myös näitä ja tutkin mielelläni teevalikoimat. Olen löytänyt esim. Müller kaupasta appelsiiniteetä. Sellaista voi tehdä myös itse siihen tarvitaan teetä ja appelsiinin siivu tai pari. Laventeliteetä kokeilin. Slovakiasta löytyi eurolla mansikkateetä. Matcha teet myös houkuttavat kokeilemaan. Suursuosikkini on myös persikka+sitruuna jäätee. Jääteetä on helppo valmistaa myös itse. Kylmän veden kanssa sopii hyvin esim. marjatee, appelsiinitee, sitruunatee tai mansikkatee. Voi laittaa teetä kannuun ja jääkaappiin. Granita juoma joka on jäämehua sopii superhelteisiin. Kahvinkin voi juoda kesällä kylmänä frappe.

I like also tea. I like to find and collect tea also while traveling. I have found example orange tea. Tried lavender tea. I like very much ice tea, peach tea and more. It's easy to make ice tea you need just cold water and example with lemon tea, fruit tea, orange tea or strawberry tea. Granita for tropical sunny days. Tea picture from Pixabay.

Kuva.
Yksi paras: viileät pirtelöt kesäkuumalla. Pirtelöitä on helppo valmistaa ja voi kokeilla useita eri yhdistelmiä, tosin tämä on näistä sokerisin. Tarvitaan vain esim. vaniljajäätelöä jota sulatat, sekaan maitoa ja eri makuja kuten kaakao. Valmistaminen aika nopeaa ja helppoa. Voi kokeilla myös eri yhdistelmiä: mansikoita, suklaata, vaniljaa, kookosta, karkkeja, banaania tai kahvia. En osaa paljoa leipoa, mutta erilaisia pirtelö- ja jäätelö yhdistelmiä osaan tehdä. Jos joskus on aikaa teen näitä ja laitan lisää ohjeita. Olen inspiroitunut Italian rantakahviloista sun muista. Suosikkini on suklaa ja kookospirtelö. Etelässä ja muualla löydät pirtelöitä (usein kalliilla) kahviloissa ja ravintoloissa, vaikka jäätelöt ovat usein vain euron. Perushinta pirtelöille on usein 3e Italian kahviloissa. Pirtelö ja rantakahvila kesälomalla on parasta. Pirtelö ohjeita.  Foodnetwork on listannut jopa 50 pirtelöohjetta. Smoothieista tykkään, mutta ne ovat usein niin makeita että nämä menee omassa maussa edelle.

One of the best: milkshakes for sunny summer days. Those beach cafes with milkshake and sunshine, good memories. You will need just vanilla ice cream, milk and cacao or something else example mix with strawberries, chocolate, vanilla, coconut, banana or coffee. 
Food Network has 50 Milkshake recipes.
Kuva.


Pinterestistä löydetyssä kuvassa on hyvä sanonta: 
se ei ole mikään lyhyt dieetti, vaan pitkä elämäntyylin muutos. Tähän itsekin pyrin, en ole ollut koskaan dieetillä. Mutta haluan syödä vähemmän sokeria, koska olen huomannut että alkaa ällöttää jos juon mehua, karkeista olen taas luopunut. Luulen ettei liika sokeri sovi minulle etenkään kerralla. Sokeria voi syödä huomaamattaan runsaasti esim. karkit, suklaa, jäätelö, jugurtit, mehut, limut. Pikaruokaa tulee toki matkoilla syötyä kun ei ole keittiötä, mutta niissäkin voi yrittää valita terveellisiä vaihtoehtoja jos löytää.

Good words! I never had any diet and I would recommend lifestyle change+healthy habits.  I want to eat less sugar because I notice sometime I start to feel almost sick if I example drink sugary juice. Then too much sugar is not suitable to me but I don't totally end just eat less sugar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.