maanantai 24. elokuuta 2020

Mietteitä pitkistä matkoista ja menneestä

kuva.

Ajatuksia menneiden matkojen vaikutuksesta vähän kaikkeen. Päätin käyttää mökkirahat matkailuun, jota en kadu. Miksi? samalla summalla olisi voinut myös asua ja olla vain yhdessä paikassa, mutta halusin nähdä paljon muutakin. Se oli hyvä ratkaisu. Etenkin nyt mietittynä kun moni kohde on sulkeutunut koronan seurauksena, se oli aiemmin hyvä ratkaisu. Matkoja voi muistella millaisia kesät oli muualla: usein saunahelteisiä ja paljon tekemistä ja nähtävää. Kesä oli täysin erilainen kuin nyt. Keski-Euroopassa oli ne pitämäni kolme vuodenaikaa kevät, kesä ja syksymäinen talvi. En kaivannut talvea. Välimeren maissa sopivaa lämpöä riitti vielä loka-marraskuulle asti, kesät oli saunahelteisiä. Välillä oli liiankin kuuma, niin ettei kaikille nähtävyyksille pystynyt menemään. Matkat on vaikuttaneet myös ruokasuosikkeihini ja sisustusmakuuni aika paljonkin. Asioita joista olen alkanut tykätä olisi mm. pesukone keittiössä, värikkäät talot, pystyn tiskaamaan ilman tiskiharjaa Italiassa niitä ei yleensä ollut ja matkojen vaikutuksesta aloin tykkäämään maitokahveista. Perheeni mökki joka myytiin sijaitsi Sipoon saaristossa, mökki voi olla silloin hyvä vaihtoehto jos on aikaa ja rahaa sellaisen kunnostukseen ja ylläpitoon. En kokenut missään vaiheessa että jaksaisin tai haluaisin sellaista. Aloin sen jälkeen miettiä että voisi olla kiva omistaa loma-asunto etelä-Euroopassa, mutta ne haaveet karisi siihen että asuntojen hinnat oli todella korkeat ja aloin miettiä ettei tarvitse aina omistaa. Omistaa voi, sekin voi olla joskus hyvä vaihtoehto. Mutta lopulta omaa on vain se asunto tai talo mitä on, maata ei voi aidosti omistaa. Järistys tai tulva on siitä esimerkkejä. Ja sitten huomasin että tykkään liikaa monista eri kohteista, jos olisin vaikka saanut pikkuasunnon Italiassa, voisi hyvinkin olla että olisin halunnut myös muualle. Koska en omista mitään, olen vapaa menemään ja tulemaan ja useissa eri kohteissa on niin paljon nähtävää. Ilman koronatilannetta olisin halunnut viettää taas kesän jossain ulkomailla. Olin jo listannut tykkäyslistalle majoituksia kunnes kaikki suljettiin. 

Olisi pitänyt viettää enemmän aikaa Välimeren maissa. Vietin oikeasti pitkiäkin aikoja, mutta siellä on vielä monta kiinnostavaa kohdetta ja tykkäsin olla loma-asunnoissa. Välimeren maissa en viettänyt vuottakaan, mutta useita kesiä kyllä. Yleensä talvet olin muualla. Keski-Euroopassa oli lähes aina pilvinen sää, tunsin oloni pirteäksi Välimerellä. Vuosi sitten lomailin lähinnä vaan Saksassa ja Pohjoismaissa, olisi pitänyt mennä myös Välimerelle. Jotkut majoitukset oli sellaisia että ne olisi voinut vaihtaa toisiin, se on yksi asia jonka vaihtaisin jos voisin. Toisaalta vaikkapa kesät Keski-Euroopassa oli nekin hyviä, niitä en vaihtaisi pois. Missä säästin: säästin vuokraamisessa joten en ottanut mitään vakituista ja säästin siinä etten käynyt kalliissa ravintoloissa, säästin välillä junalipuissa ja matkustelin busseilla noin 1-7 tunnin matkoja etenkin Saksassa, majoituksiin käytin yleensä alekoodeja silloin kun ne toimi. Hotelleissa ollessa ostin lähinnä aasialaista pikaruokaa, salaatteja jne. Parhaimpina kokemuksina jäi mieleeni vähän kaikenlaiset: hyvät jäätelöt, Ranskan yleistunnelma ja kohteet, useat eri maisemat, historialliset kohteet Saksassa, risteily Kreikkaan, Italia ja se että tiedän millaista on muualla. Jos mietit lähtemistä vaikka vaihtoon, niin sanoisin mene ihmeessä kun koronatilanne on ohi. Aikaisempia juttuja: loma-asuntokokemuksia ja vinkkejä. Mitä kaipaan matkoilta. Miten käy matkailun ja eri kohteiden.


Thoughts about past travels. Now I have had enough time to think what I really like. I spent a lot of money traveling abroad years ago because sold cottage before. Why? with the same amount I could have just been living in one city but I think it was a good choice to see so much more. Now I know how is life elsewhere. Especially now because is coronacase its not anymore easy to travel around, luckily I had time for traveling before. I decided a long time ago I like more traveling than cottage life. I like 3 seasons: spring, summer, autumn and winter in central Europe used to be similar than autumn. I didn't miss cold winter. I used to spent spring or summer in Mediterranean countries but not years, I didn't spend enough time in Mediterranean countries or I already spent time in Mediterranean countries but I could spend more time there, but later if it's possible. I used to spent winters in Central Europe. I used to think it would be great if own holiday home in South but in the end I notice how expensive those were and I notice I didn't want or need to own anything. Sometime it is better choice, because I like traveling and changing places to see more. I like multiple destinations. And I like destinations that has so much to offer. There is still so much to see. I'm more free to come and go. If you think about going abroad when coronacase is over I would say just go, when it's possible again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.