keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Hauskat ja oudot matkakokemukset

kuva.

Matkakokemuksia ja muistoja niistä oudoista ja hauskoista tapahtumista, tykkään itse lukea tälläisiä joten tässäpä näitä: Depardieun kyydillä, olin kerran Saksassa (tai oikeastaan aika usein olin) menossa pitkän matkan bussiin kunnes huomasin että kuski oli aivan ilmetty Depardieu ja kaiken lisäksi myös mukava. Ranskasta minulla on useita erilaisia muistoja, yksi kivoimmista oli se kun aina juna-asemilla joku ohikulkija meni soittamaan aseman pianolla un eutre ete biisin. Joskus joku turisti pysähtyi kuuntelemaan ja antoi kolikoita, mutta ne soittajat soittivat vain omaksi ja muiden iloksi siinä. Jos jossain soi tämä laulu, palaan muistoissani niille helteisille juna-asemille Ranskaan. Matkoilla aina on kivaa ja kaikki ihmiset tulevat toimeen keskenään, ei. Kuningatar-setä, häneen törmäsin majoittuessani hostellin yksityishuoneeseen. Jostain syystä huoneessa oli lämmitys yhtenä keväänä joten oli pakko mennä valittamaan respaan, ilma oli muutenkin yhtä kuuma kuin kesällä. Respassa oli kuitenkin setä joka kysyi luulenko olevani kuningatar, hänen mielestään vaatimukseni huoneen vaihdosta/ilmastoinnista/peruutuksesta oli mahdoton. Totesin hänelle että paistun huoneeseen ja olen vain matkailija ja tuon tapauksen jälkeen hän oli kuningatar-setä. Lopulta kuitenkin sain pikkasen rahaa takaisin sen huoneen takia ja yleensä hostelleissa on rento meininki. Kävin myös yöllä pyytämässä vaihtoa mutta ei onnistunut. Kestän kuumuutta muuten melko hyvin mutta se huoneen kuumuus lämmityksen kera oli liikaa eikä ollut uimapaikkaa jossa viilentyä. Matkoilla täytyy myös yrittää oppia kärsivälliseksi koska mitä vaan tilanteita voi tulla vastaan. Muuten helteellä viilennyn menemällä varjoon, ostamalla pirtelön/jäätelön, uimalla tai ottamalla viileän suihkun. Italiassa aamupalalla, hotellien aamupalat ei yleensä ole makuuni. Yhdessä hotellissa tarjottiin aamupalalla lähinnä vain kolikon kokoisia minidonitseja Italiassa, se jäi mieleen. Aamupalalla oli myös jotain liikemiehiä, jotka ilmiselvästi myös ihmettelivät aamupalan laatua. Siinä minä ja ne muut miettivät mitä tässä nyt söisi. Salaattia tms. ei ollut tarjolla, mieleen jäi vain ne miniherkut. En pysty aurinkoisella säällä heti herättyä vetämään sokeriövereitä. Tykkään enemmän aamupaloista joihin kuuluu salaatti tai jotain suolaista. Menen vaikka mieluummin syömään pikaruokaa sillon, koska ne on suolasia. Tykkään hotelleista joissa aamupala maksaa erikseen. Söin kerran bergamotin, huomasin Sisiliassa limepuun josta nappasin limen mukaani. Se lime maistui kuitenkin kitkerältä ja hajuvesimäiseltä, taisi olla bergamotti. Aina kun juon bergamottiteetä muistan sen "limelöydön".

Hulluimmat sääilmiöt: olen ollut bussissa niin että ensin paistoi aurinko ja näkyi kukkapuita, sitten yks kaks satoi lunta ja toisella alueella satoikin vettä. Monta vuoden aikaa yhden päivän aikana Saksassa tuntui siltä kuin koko vuoden sää olisi tapahtunut yhden päivän aikana. Italian Veronassa olen ollut useita kertoja mennen sinne lumisten alppien läpi junalla, yhtenä keväänä tuli kova ukkosmyrsky. Koko taivas välkehti salamoista. Menin sitten kahvilaan josta ostin jäätelön ja suklaasarven. Kahvilaan tuli pari paikallista jotka halusivat välttämättä mennä ulkoterassille aurinkovarjon alle. Olen yleensä joka matkalla ehtinyt myrskyn alta pois mutta sillon en. Myrsky ei kuitenkaan laantunut ja kävelyä majoitukseen oli yli kilometri.  Viime kesänä menin pitkän matkan junalla Tanskasta Ruotsiin, junavaunu oli kuin sauna ja yks kaks sinne saapui paahtuneet mummot pyöriensä kera vaatimaan istuinpaikkaa. Istuin nuoren äidin vieressä jolla oli sylissä vauva, olisin istunut siinä ihan mielelläni. Yhtäkkiä tarkastajat tulivat käsiä huitoen ajamaan kaikki pois penkeiltä, jotta paahtuneet mummot pääsivät pyöriensä kera istumaan. Mummot tekivät oikeen voiton merkkejä käsillä ja kaikkea. Sitten toisessa päässä junaa olikin mies joka oli ollut Suomessa työssä. Bussimatkat on olleet yleensä rentoja ilman mitään ihmeellistä, mutta kerran jouduin viimeiselle paikalle bussin oudon tyypin viereen. Mikäs siinä, ajattelin kunnes tyyppi alkoi selittää "puhelimeen" todella eriskummallisia juttuja joita olisi voinut säikähtää. Sitten kun jäin pois huomasin ettei hänellä ollutkaan puhelinta johon puhua.

Funny travel experiences: I've seen bus driver who was similar looking than Depardieu and also a friendly one. I've many memories of France and one good memory is I was listening many times people playing un eutre ete song at the train stations. They were just passing by and started playing piano, I think it's cool. But some tourists thought they play songs for money and drop coins for them, how funny. Once in Sicily I thought I found lime tree so I took one, later I realize I guess I was eating bergamot it was more fragrant. Most crazy weather: I've been traveling by bus in Germany first I saw flowers and pretty sunshine, then snow rain and then rain in the same day. It felt like a whole year in one day. I've seen storms, usually in Northern Italy. First very pretty sunny day then thunder storm in the evening. Breakfast, many countries has breakfasts full of sugar. I can't eat so much sugar when waking up early, it's just not somehow suitable to me sugar in the morning. I prefer other kind of breakfast example salad or salty but those are not usually available so I prefer that breakfast is not included but with diverse payment. That's why I usually skip breakfast and go to get fastfood when traveling. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.