sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Aurinkovoidekokemuksia & vinkkejä helteisiin

kuva.

Ympäristöystävällinen aurinkovoide on hyvä valinta ja koralleille turvallinen valinta. Etenkin uintimatkaa varten kannattaa harkita ekoaurinkovoidetta. Mitkä sarjat on ympäristöystävällisiä: alga maris jota myy mm. Ruohonjuuri. Muita merkkejä Weleda, Biosolis, Madara. Miten muuten suojautua auringolta: vinkkini on varjo, puiden varjostamat kujat itse menen etelässä aina sellaisiin jos niitä vain on. Joissain kohteissa tuulee meren luona ja esim. Sisiliassa illat on viileämpiä kuin päivät. Minulla ruskettuu ekana kädet joten laitan niihin aurinkovoidetta, aurinkovoide ei estä rusketuksen tarttumista kokonaan mutta voi lieventää sitä ettei pala. Jos pää kuumettuu hiukset voi kietaista nutturalle. Vesipullo on tärkeä olla mukana. Vuorille ei kannata mennä kävelemään aamulla tai päivällä paahtuu. Pään kastelu kylmällä vedellä saattaa auttaa kuumettumiseen. Ulkoilla kannattaa vasta illalla jos saa oireita kuumuudesta. Kasvoille en ole käyttänyt erillistä aurinkovoidetta, koska meikkivoiteessa on spf suoja joka toimii yhtä tehokkaasti. Aurinkovoidetta tulisi levittää vähintään teelusikallinen 20 minuuttia ennen ulos menoa. Silkki ja satiinivaatteet on riittävän ohuita.

Up to 14,000 tons of sunscreen end up in coral reef areas every year. That’s why, in 2018, Hawaii became the first nation to ban sunscreens containing oxybenzone and octinoxate after scientists found that they were harmful to aquatic life. Ecological sun lotion brands are Biosolis, Weleda, Madara, Alga Maris.




+ Tässä vielä omia aurinkovoidekokemuksiani eri kohteissa vuosien takaa: Nivea sun roller 50+ minulla on ollut useita kertoja. Sitä löytää vielä myynnissä ainakin parfumdreams sivulla ja Sokoksella. Voide on kevyt ja deodoranttimainen kevyt koostumus ja aika hajuton. On toiminut hyvin etelän matkoilla mm. Italiassa, en ole vuosiin palanut. Rusketusta ei estä, olen saanut rusketuksen käsiin tätä käyttäessä. Jostain syystä tästä on nyt enemmän Suomessa lasten aurinkovoideversioita. Tämän lisäksi toinen josta olen tykännyt on ne kevyet puikkoaurinkorasvat jotka eivät vie tilaa ja eivät paina laukussa. Tämän hinnat vaihtelee kovasti eri kohteissa. Hyvää tässä merkissä on myös se ettei Nivea käytä koralleilta vahingoittavia ainesosia oxybenzonea ja octinoxatea.

Sun lotion experiences: I would recommend Nivea I like this one sun roller. I had this one for many travels and beach holidays. It is light cream and has no heavy scent. I would say it work well. Hawaii Reef Bill proposes to ban the two UV filters Oxybenzone and Octinoxate from Jan 2021. The NIVEA SUN range is 100% compliant with the Hawaii Reef Bill.




Tämä Hawaiian Tropic aurinkovoide noin +30 tai 50 suojakertoimeilla minulla on ollut pari kertaa. Tässä on sellainen trooppinen tuoksu kuten kookoksessa ja escadan tuoksuissa, pidin tuoksusta. Käytin tätä 2018 kun olin Barcelonassa ja Sardiniassa. Aluksi toimi hyvin, mutta käsiin ja selkään tarttui rusketus joten ainakaan ruskettumista tuote ei estänyt. Jalat ei ruskettuneet ollenkaan. Rusketus kestikin koko talven yli ja kädet ja selkä oli siis paahtuneet. Sää oli koko ajan noin +40C ja myös yli noissa kohteissa, kertaakaan ei satanut kovaa. Suosittelisin tätä sellaiseksi vaihtoehdoksi jos haluaa mukaan tuoksuvan aurinkovoiteen niin tämä on ok kevyt tuote, mutta jostain toisesta voi saada vahvemman aurinkosuojan. Voisin ostaa tämän toistekin mutta sitten tarvitsen myös toisen tehokkaan aurinkosuojan. Kuvan tuote löytyy mm. ellokselta ja Kicks. Luvataan että myöskään tässä tuotteessa ei ole oxybenzonea ja octinoxatea. Parabeeneja tuotteessa on. Ajatuksia kesästä: sää on ollut ihmeen kuuma, etenkin ilman ilmastointia. Kuumuus ei niin paljoa sillon haittaa jos on viilennyskonsteja kuten kristallinkirkas meri vieressä tai jos tuulee. Viime päivien helteitä voisi kutsua saharahelteiksi: kuuma ilman tuulenvirettä. Kuumasta säästä olen saanut päänsäryn ja uupumusta, niitä ei ollut kun pari kertaa Välimeren matkoilla siksi kun oli meri, merituuli ja ilmastointi. Matkoilla uupumusoireet tuli yleensä vuorella kävelystä, koska vuorella aurinko paistaa tehokkaammin kuin alempana. 

Hawaiian Tropic sun lotion (it was 30 SPF) I had 2018 when I've visited Barcelona and Sardinia. Weather was sunny everyday. This sun lotion has strong coconut scent or similar tropical scent than Escada. It was working pretty well but in the end of summer I notice I got tan to arms and back. Thought about this summer: here has been extremely heat and it's extraordinary here. Hot weather doesn't bother me when I have a sea near by and air condition for cooling but this time didn't have. This summer weather is similar than in Sahara desert heat without wind. I like windy summer. I guess my new favourite seasons will be spring and fall. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.