keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Mikä Italiassa on hyvää ja kuvia


Uusia matkakohteita pohtiessa ajauduin katsomaan aiempien vuosien Italian kuvia talviseltRiminiltä ja muualta, joten aihe mikä Italiassa on hyvää ja ehkä jopa parempaa kuin joissain kohteissa: 1. Ruoka. Tuore ruoka, se kun kävelet vaikka kujia ja vastapaistettu juustopitsa tuoksuu. Tai kävelet aurinkoista rantakatua upeissa merimaisemissa ja jossain syödään hyvää pastaa, tai se kun et odota löytäväsi mitään ja nurkan takana kukkakujalla myydäänkin huippuhyvää jäätelöä. Tai se kun et löydä leipää mutta löydätkin hyviä oliivikeksejä tai muuta jotka korvaa ne leivät joita luulit ennen hyviksi.  Ruokakaupat voivat olla pieniä mutta löydän niistä yleensä ostettavaa. 2. Sää. Auringon paiste koko kevään ja kesän, tosin pieniä sadekuuroja voi olla. Kesän sade on usein vain tihkusadetta, joka ei tunnu oikealta sateelta eikä haittaa. Tosin talvella sataakin koko kesän edestä joskus kuin saavilla kaataen, mutta sekin on pientä jos vertaa lumimyrskyihin. Aurinko on kirkas ja maisemista saa paremmin kuvia valossa ja auringosta saatava D vitamiini on tärkeää. Uiminen onnistuu loka/marraskuuhun asti etelä-Italiassa ja jo maaliskuussa voi olla keväinen ilma Laziossakin.

3. Nähtävyydet ja tekemistä riittää, harvoin jos koskaan tulee ei mitään tekemistä tunnetta Italiassa. Useissa muissa kohteissa voi tullakin se tunne. Italiassa sattuu ja tapahtuu, tai voi vain kävellä katuja ihaillen nähtävyyksiä tai arkkitehtuuria ja kesällä viettää rantaelämää. On sanonta että Nyc on kaupunki joka ei koskaan nuku, sama koskee useita Italiankin kaupunkeja kuten Roomaa. 4. Kulttuuri ja tavat, sekä hauskat että omituiset tapahtumat ja käytökset. Kassa lähtee yks kaks pois, asiakas lähtee kesken pois, asiakas laulaa tai höpisee yksinään kaupassa, ihmiset huutaa syödessä, katusoittaja soittaa yksin sateessa ja kiittelee vuolaasti. Kaikki se on osa Italiaa ja hiljaisessa ympäristössä sitä ihmettelee kuinka erilaista kaikki on. 5. Rannat ja luonto. Luonto on vihreä, luntakin voi olla mutta harvemmin mitä etelämmäs menee yleensä kukat kukkivat talvellakin niin ja myös appelsiinipuut. Näistä kuvista osa on otettu yhtenä lokakuuna ja kukkia näkyi vielä. Rantoja on useanlaisia hiekkarannoista myös autiorantoihin ja laavarantoihin. Vanhempia juttuja: kokemus kesät Espanjassa ja Italiassa. Nähtävää Sardiniassa. Suosikkini Italiassa kooste. Valkoisten talojen kylä Välimerellä. Pieni italian matkasanakirja.

I've started to check again the photos I've taken in Italy Rimini years ago so I think these are good things in Italy: Fresh food. When you are walking on the streets you suddenly notice there is good pizza or best ice cream just around the corner, what a good surprise. Usually food is fresh and tasty. 2. Weather. It's a huge plus that usually spring and summer weather is sunny. Summer rain is usually mild (rain its nothing if compared to snow storms in Northern countries I think..) but there is much more rain in winter season than summer in Italy. Summer sun is bright in Italy and you will get D vitamin. 3. Much to do+see and attractions. There is always something going on, something happening in Italy. It's possible to spend day by visiting historical attractions or spend the day on the beach you just choose. 4. Culture and traditions. 5. Beaches and nature. Nature is green and snow is rare (but possible) in South but more common in alps. Many kind of beaches sand beaches but also empty beaches and dark lava beaches. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.