tiistai 26. kesäkuuta 2018

Budjettimatkakohteet Italiassa ja muualla

Kuva.
Onko sellaisia kuin budjettikohteet Italiassa? kyllä on ja kokoan tämän erityisesti kesämatkalaisia ajatellen. On esim. Puglia ja Genova. Genovassa on jonkun verran edullisempia majoituksia, ajankohdasta riippuen tapahtumien aikaan ei. Löytyy yhä edullisia ruokia kuten 3e annokset kiinalaisissa sataman lähistöllä, noin 20e laukkuja, vaatteita 10-20e sun muuta. Voisi yhä sanoa että on. Pugliassa voi syödä hyvää tuoretta ruokaa ja ihailla merimaisemia, säänkin pitäisi olla todella aurinkoinen. Tänä vuonnakin huomasin että ruokakaupat ovat yhä edullisempia etelä-Italiassa kuin pohjoisemmassa Italiaa. Osa kaupoista on myös edullisempia kuin Espanjassa, jossa hinnat ovat kovasti nousseet. Marjoja löytää noin 1-2e, limuja noin 0,20-0,50s, sandaaleja 2-4e. Turistivero menee mutta viikon ajan mikäli on yhdessä ja samassa majoituksessa. Mitä muita budjettivinkkejä voisin antaa: se sama että majoitukset täytyisi aina varata etukäteen, mutta koska se on vaikeaa tien päällä niin vinkkaan myös hotelli alekoodeista. Jos koodit eivät toimi kannattaa katsoa niiden aikaraja ja vaihtaa sivulla lipusta maa. Jostain syystä alekoodeja ei ole erityisemmin suomalaisille suunnattu, joten niitä kannattaa itse etsiä googlesta. Alekoodeilla voi saada noin 10-30e loppuhinnasta pois joten kannattaa. Jos tilaa eri varaussivujen uutiskirjeet, saattaa joskus saada myös sähköpostiin alekoodeja.

Välimeren ruuan hintatasosta: uskon että tämä kiinnostaa monia, joten tässä tältä vuodelta. Pohjois-Italiassa on toki ruoka kalliimpaa kuin etelä-Italiassa. Huomasin jälleen etelä-Italiassa että monet tuotteet on siellä paljon halvempia ja esim. minikakkupaloja ja marjoja löytää yhä edullisesti hieman yli eurolla. Aasialaiset ravintolat ja pitsat ovat yhä edullisia Italiassa juurikin Genovan sataman seudulla. Espanjassa on jo melko kallista, ainakin Barcelonassa ja muualla monet tuotteet on saman hintaisia kuin Suomessa. Ihmetytti Espanjan hintataso. Marjoja löytää noin 2-4e joka on Suomen hintatasoa ja valmissalaatit 3-6e. Ravintoloissa annoksia 10e alkaen, ei todella halpaa. Merkkikauppoja on paljon lisätty Espanjaan, joten hintataso on siltäkin osin kallistunut paljon. Luulisi että edullista voisi vielä olla Maltalla, Portugalissa, jossain päin Kreikkaa, Slovakiassa ravintolaruuat oli halpoja. Mielestäni Espanja ei ole enää budjettimatkakohteiden kärkipäätä koska se on kallistunut huimasti suurturismin ansiosta. Ei ihme jos budjettireissaajat alkavat siirtyä esim. Portugaliin Espanjasta. Budjettimajoituksia voi löytää, mutta ruoka ei ole enää budjettihinnoissa Espanjassa. Jos minä saan muualla 5e täyden ruokakassin, Espanjassa muutamia tuotteita. Jos käyt Euroopassa lomalla ei turistisesonkina ja ei tapahtumien aikaan, voit löytää edullisempia majoituksia silloin. Majoituksista: majoituksia on myös kallistettu, majoituksen voi löytää edullisesti jos majoittuu hostelliin tai vuokraa yksityisiltä. Itse yritän nykyään suosia kumpaakin, ainakin jos hostellissa saa yksityishuoneen. Hinnat vaihtelevat huimasti majoitusten osalta tapahtumien ja sesongin aikaan, joten muista tarkastaa tapahtumakalenterit kohteissa. Kaikki konsertit, kongressit, messut ja festivaalit kallistavat majoitusten hintatasoa heti ja myös juhannusta vietetään Espanjassa. Hotelleissa myös omistajat voivat tuosta noin vaan kallistaa hintoja yks kaks. Italiassa on keskikesän juhla eri aikaan elokuussa. Pixabayn kuvassa Pugliaa.

Budget travel destinations in Italy, is there? yes. Italy is known to be more expensive in summer but there is still possible to find destinations also suitable for budget travelers. Visit example Genoa, there you can find still cheap clothes and food near harbour. Visit Puglia there is beautiful sea views and fresh tasty food. What about where to find cheap food? Northern Italy is still more expensive than Southern Italy but you can still find cheaper food in South Italy I notice. Exactly I found more expensive markets in Spain, somehow Spain has became more expensive this year than before I notice. Unluckily Europe has become more expensive to visit but maybe you can still find budget friendly choices in Malta, Portugal, Slovakia, somewhere in Greece perhaps. If you visit out of tourist season at least accommodation prices could be then cheaper. All kind of happenings such as festivals, congress and more will get hotels prices sky high.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.