torstai 17. toukokuuta 2018

Unelmarannat kuvina vol.2

kuva.
Lisää juttua unelmarannoista, sellaisista joissa on vielä puhdas kristallinkirkas uimavesi Euroopassa. Poimi tästä matkavinkit vaikka kesälomalle: Caprera La Maddalenan saarella Sardiniassa (kuvassa). La Pelosa Stintino ja Cala Luna (luolaranta) Sardiniassa. Sardinia on täynnä hienoa rannikkoa. Vuokra-auto tai järjestetty retki kannattaa, koska useat kohteet ovat vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. Sardiniaan pääsee valmismatkoilla, mutta myös esim. Grimaldi tai Tirrenian lautta Genovasta tai Sisiliasta. Monista Välimeren kohteista olen kokenut että juuri Sardinia rantoineen on käymisen arvoinen etenkin keväällä/kesällä, kuten myös Kreikka ja Sisilia. Sardiniaankin tehdään kesällä valmismatkoja. Sardinia on myös luontoihmisten kohde, joten suurten ostosvalikoimien sijaan voit nauttia luontokohteesta. Aikaisemmat Sardinian matkajuttuni.

Dream beaches: with crystal clear sea water. Here is example travel tips for summer: Caprera La Maddalena Island in Sardinia. La Pelosa in Stintino Sardinia, Cala Luna. Sardinia has many beautiful beaches and for getting to visit those it's better to have a car or tour. How to go:  you can visit Sardinia also by ferry example Grimaldi or Tirrenia ferries from Italy's mainland. Sardinia is a destination for travellers who like nature.kuva.
Myrtos beach Kefaloniassa (kuvassa). Kea, Kefalonia. Kefalonia on vielä ehkä vähemmän suosittu turistikohde kuin erittäin suositut saaret Kreikassa, mutta kyllä sinnekin turistit löytävät. Saaren aurinkoisissa maisemissa on kuvattu Kapteeni Corellin mandoliini elokuva, jossa näytteli mm. Penelope Cruz. Kefaloniaan pääsee valmismatkalla, mutta myös lautalla. Mitä olen kuvia nähnyt niin Kefaloniassa, Zakynthoksella ja Samoksella näyttäisi olevan vihreää luontoa vaikka Kreikassa on toki paljon myös kuivia saaria. Ja näistä kohteista on ainakin sanottu etteivät olisi turisteja täynnä keväällä, niin mene ja tiedä.

Myrtos beach in Cephalonia in Greece. Also Greece has many beautiful beaches to see. Photo from pixabay. You could visit Cephalonia by traveling and ferry. Greece has still some green islands example Cephalonia, Zakynthos and Samos. 

kuva.
Favignana saari Sisiliassa on sisilialaisten suosima rantakohde. Sisiliassa paistaa lähes takuuvarmasti kesällä aurinko ja sadepilvet purjehtivat rannikon ohitse Italian mantereelle. Miten pääsee: Favignanan saarelle pääsee esimerkiksi lautalla Trapanista maksaa noin 10e. Koko saari on täynnä toinen toistaan upeampia rantakohteita, joten myös junalla Messina-Palermo reitillä voi löytää hyviä rantakohteita. Usein keväällä on jo niin kuuma että uiminen voi onnistua toukokuussakin. Rantakohteenakin Sisilia on erittäin energinen, eläväinen ja sosiaalinen matkakohde. Historiafaneille riittää nähtävää kuten linnoja ja raunioita. Aikaisempia rantajuttujani: parhaat rannat äänestetty.  Parhaat näkemäni rannat kooste.

Photo of Favignana in Sicily found from pixabay. Sicily is usually also very sunny in spring and summer season. How to get there: example ferry from Trapani to Favignana. It's also possible to find beautiful beaches to visit by train traveling, example train from Messina-Palermo route. Sicily is a social beach destination.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.