lauantai 28. lokakuuta 2017

Majoituksia joissa kummittelee


Halloweenin kunniaksi juttu majoituksista joissa kummittelee, tai pitäisi kummitella. Vuosi sitten tein jutun matkakohteista joissa kummittelee. Miltä kuulostaisi yöpyminen ikivanhassa linnassa, sellainen onnistuu Skotlannissa on Barcaldine castle jossa asuu Donald -niminen haamu. Oikea ikivanha linna on aika taianomainen jo itsessään. Miten pääsee: jos menet junalla reitin Glasgow Queen street station - Oban näet kaiken lisäksi maailmankuulun West Highland Line maisemajunareitin. Reitillä näet vihreää maisemaa, lumihuippuisia vuoria ym. Juna kulkee kuusi kertaa päivässä ja reitti on jo siis itsessään nähtävyys ja etenkin junamatkailijoiden koettava. Reitillä on Harry Potterissa näkynyt akvedukti, linna ym. Muuta nähtävää Skotlannissa olisi Loch Ness hirviöjärvi. The Langham hotelli Lontoossa, jossa on nähty mm. viktoriaaniseen pukuun pukeutunut kummitus lokakuussa huoneessa 333, sotilaan asuun pukeutunut kummitus, saksalainen prinssikummitus ja aikaisempi vieras Napoleon III. Viiden tähden hotelliin voi lähteä kokeilemaan näkeekö itse mitään, tai vaikka käydä vain hotellin afternoon teellä. Lähempää Suomea: Old House guest house Tallinnassa on kirottu. Legendan mukaan majatalon isäntä vuokrasi huonetta muukalaiselle vain yhdeksi yöksi. Sen jälkeen majatalon isäntä katsoi avaimenreiästä huoneeseen ja viimeinen asia jonka hän sai sanottua oli se että siellä pidettiin paholaisten häitä. Majatalo löytyy Rataskaevu, Tallinnasta. Majatalossa on asuntoja, huoneita ja hostelli.

Mitkä kohteet olen itse kokenut vähintään aavemaisiksi: Genova Principe -alue oli aika levoton ja täynnä ikivanhoja tummia palatsitaloja, jotka olivat kuin jostain vanhasta kauhuleffasta. Taloja oli "koristeltu" graffiteilla kummallisine lauseineen jotka viittasivat uutisten tapahtumiin. Barcelona Marina metroaseman Poblenou alue oli myös sivussa oleva rähjäalue, jossa näkyi runsaasti risoja taloja, graffitteja sun muuta. Jos käy vain ranta-alueella, ei näe sitä koko aluetta. Würzburgin ikivanha keskusta on erittäin aavemainen etenkin illalla valaistuna. Siellä on patsaita, linna ja palatsi ja erityisen paljon keskiaikaista tunnelmaa. Würzburg on Saksasta käymisen arvoinen. Ps. katso myös rantapallon matkakilpailut ja Tjäreborgin kilpailut.

Haunted accommodations to visit. Halloween special. Last year I wrote about the haunted places. If you would like to stay at the old grey castle, a real castle you could visit Barcaldine castle in Oban Scotland. There is a ghost called Donald. How to get there: if you travel by train, the journey takes you along the world famous West Highland Line. Run trains six times a day from Glasgow Queen street station to Oban. Route must be very beautiful and interesting. Old House Guest house  in Tallinn Estonia. Legend says that once upon a time the landlord of the Old House guest house had fallen on the hard times and desperate for money, he rented the house to a cloaked stranger for one night only. Then he looked through the keyhole into the room the last thing he managed to say was that he saw the devil getting married. The Langham hotel in London, there has been seen ghost in a room 333, German prince ghost and ghost of Napoleon III. Which destinations I've visited that felt like haunted? Genova Principe zone and Würzburg. In the evening you see lights, statues and shadows, interesting palace and castle on the hill in Würzburg are worth to see. There is so much of Medieval feeling.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.