sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Colorful Fall +fall destinations


Etsitkö matkakohdetta syksyksi, tässä syksyisiä maisemia eri matkakohteissa matkavinkkien kera. Osa läheltä, osa kaukaa. Kuvat poimin pixabaysta. Kuvassa Crystal Palace Madridissa, aika hieno nähtävyys myös syksyllä. Pieni matkaopas Madrid.  Top10 tapasbaaria Madridissa. Kuva.

Travel inspiration for Fall. I found beautiful colorful fall pictures from Pixabay.  Photo of the Crystal Palace in Madrid. Check top10 Tapas bars in Madrid.


Syksy Pariisissa: lehdet vaihtavat väriä Pariisissakin ja iltaisin Eiffel on valaistu. Perusnähtävyyksien lisäksi löytyy paljon muutakin kuten palatseja, puutarhoja ja Loiren laakso. Jos Pariisi kiinnostaa katso nämä Pieni matkaopas, Loiren laakson linnoja.  Kuva.

Fall in Paris. You could visit also castles, gardens and Loire valley.

 
Rietin kylä Italiassa Laziossa syksymaisemissa Rooman lähellä. Kuva kertoo paljon Italian syksystä: voi olla vielä vihreää, mutta seassa myös jo syksylehtiä. Eteläisimmässä osassa Italiaa vihreät maisemat eivät haihdu syksyn myötä, usein on vielä kukkia ja nurmikko vihreä yhä talvellakin. Mitä lähemmäs alppeja menet, voit nähdä lunta ja paljon enemmän syksymaisemia. Mielestäni se on hienoa kun Italiassa on aurinkoisia syyspäiviä ja perhoset lentävät, ellei ole sadetta. Kiinnostaako Rieti? Rietiin pääset esim. Rooman terminiltä noin kahdessa tunnissa junan vaihdolla. Rooman lähellä on paljon nähtävänä pikkukyliä, rantakohteita ym. Joten yhdistelmämatka on suositeltava ja mitä pienempiin kohteisiin menet, voit välttyä myös suurilta turistijoukoilta. Syyskuu on aika hyvä aika vierailla Italiassa, kun turistisesonki on ohi mutta lämpimiä päiviä yhä. Katso visit Lazio.

Rieti village in Italy Lazio. Near Rome. This photo is a good example to explain autumn in Italy: you could still see green landscapes but hint of autumn leaves. Warm sunny days but sometime rain. In the Southern part of Italy you could see green landscapes and flowers also in the winter season but if you travel close to Alps you will see more of autumn landscapes and also snow. I think it's lovely to see butterflies and sunshine also in fall season. How to get to Rieti: if you would like to visit Rieti it's possible to go from Rome termini to Rieti it takes about 2 h by train and change. I would recommend to travel in Rome but check also villages and cities near Rome, with less tourists but many beautiful places to visit. Check Visit Lazio.
 

Suomen Lappi, ruskavaelluskohde ja miksei myös kuvauskohde. Syksyllä ei liene vielä liian kylmää eikä vielä joulun turistisesonkia. Lapin käyntikohteet kuten Sallan poropuisto, Rovaniemen porofarmi ja Kemin lumilinna. Plussaa tietysti myös siitä että Lappiin voit mennä myös esim. junalla. Kuva.

Lapland Finland, when the weather is just not yet cold. And maybe you could visit in Fall before the Christmas season. Where to visit and what to do. Visit a rheindeer farm in Rovaniemi.  Salla Reindeer park.


Amerikan Coloradon syksy luontomatkailijoille. Yleensä Coloradossa juna kulkee vain kesällä, mutta nyt on myös talvijunareittejä  joista voi ihailla upeita vuoristomaisemia. 8 kohdetta villieläinten näkemiseen Coloradossa. Kummittelevat kohteet Coloradossa. Coloradosta löytyy myös kuuluisa Rocky Mountain Park. Kuva.Charlottenburgin linna on hieno nähtävyys syksyisessä Berliinissä. Myös aasialaistyyppinen 40hehtaarin Gärten der Welt maailmanpuutarha voisi olla näkemisen arvoinen syksylläkin. Suomalaismatkailijoille kohteessa on plussaa melko lyhyt etäisyys ja mahdollista löytää myös halpoja matkoja. Kauppoja kaipaaville löytyy ne samat edulliset liikkeet kuin muualtakin Saksasta. Kun menee Berliinin keskustan ulkopuolelle löytää myös luonto ja mökkimaisemia. Pieni matkaopas Berliini.  Kuva.

Autumn in Berlin and Charlottenburg Palace. You could visit also Gärten der Welt gardens of the world in Berlin, this garden has beautiful Chinese garden and more. 
 
kuva.
Lämmin tee sopii hyvin syksyyn. Teen hyviä puolia on terveellisyys, se että teet on usein mietoja ja kofeiinia on vähemmän kuin kahvissa eli teen ei pitäisi piristää yöhön asti.  Mitä teetä kannattaa maistaa? jos pidät terveysteestä yrttiteet, matcha. Mausteista pitävillekin löytyy omansa esim. Yogitea merkiltä. Jos taas pidät makuteestä niin omat suosikkini on persikkatee ja appelsiinitee. Appelsiiniteetä löytyy mm. Mandragora nettikaupasta ja Saksassa Müller tavaratalosta. Pariisin top10 teekauppaa.
 
Fall season also mean it's a good season for warm cup of tea.  Why? tea is healthy, has usually less caffeine than coffee and you can find also very good tea example I like orange tea and peach tea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.