torstai 15. heinäkuuta 2021

Matkailuun sijoittamisesta pohdintaa ja ajatuksia loma-asunnoista

Kannattaako matkailuun sijoittaa

Pohdintaa liittyen matkoihin sijoittamiseen, sillä myös matkailu voi ja saa olla sijoituskohde siinä missä muutkin. Matkoihin voi sijoittaa oikeastaan todella monin eri tavoin ja tässä pohdin aihetta. Matkoihin voi sijoittaa ostamalla useita matkoja, erilaisia elämysmatkoja eri kohteisiin tai samoihin tuttuihin kohteisiin, tai ostamalla loma-asunnon. Sijoituksen tuloksena rahaa kuluu, mutta muistot, kokemukset ja kuvat jää. Loma-asunto voi tulla jopa melkein edullisemmaksi silloin jos matkustaa aina yhteen samaan kohteeseen vuosikymmeniä. Matkailusta voi myös saada ammatin. Sijoittaa voi muullakin tavoin ja yksi idea olisi loma-asunnon ostaminen. Jos tykkää käydä aina tai usein yhdessä ja samassa kohteessa. Loma-asunnon voi löytää merinäköalalla ja tai uima-altaalla, esim. Turkissa, Kroatiassa, Kreikassa, etelä-Italiassa ja Bulgariassa on vielä yhä edullisempaa kuin muualla Välimerellä. Huomasin että joku oli löytänyt blogini myös googlettamalla Italian asuntojen hinnat, sanoisin että ne alkavat usein yli 70000e ja siitä eteenpäin, jopa Suomen hintatasoa asunnoissa ja taloissa. Itse suosin vuokraamista, koska silloin on helpompaa esim. paikan vaihto. Tietysti muutakin löytyy, mutta usein sitten täytyy kunnostaa ja olla tarkkana kuuluuko kauppaan myös tontti. Monelle Italia on ihanteellinen, mutta talot ja asunnot ovat usein yhtä kalliita kuin Suomessakin, ellei suuntaa Calabriaan tai Campaniaan. Toisaalta taas etelä-Italiasta joka on köyhintä osaa Italiassa, voi onnistaa edullisemman loma-asunnon ostossa, siihen tarvitaan kuitenkin notaari että välttyisi yllätyksiltä. Mitä tahansa ei kuitenkaan kannata ostaa tutustumatta. Kannattaa ottaa huomioon myös muita asioita kuten luonnonilmiöt: järistysriski ja/tai hurrikaaniriski kohteesta riippuen, nyt myös tulvat ja muut sään ääri-ilmiöt joita on alkanut olla paljon, Suomessakin huippuhelteet. Ostaisitko lomatalon jos tietäisit että myrsky voi viedä katon tai järistys, näitä olen siis itsekin miettinyt ja tähän mennessä vain matkaillut sen takia. En olisi ollut valmis ottamaan kaikenlaisia riskejä, tai valitsemaan loma-asuntoa muusta kohteesta kuin omat suosikkini, siksi käytinkin rahaa matkailuun. Vakuutukset tarvitaan. Joku jolla on kuitenkin rahaa/säästöjä, voi sen sijoittaa ne mihin haluaa, siksi aiheesta kirjoitan. Elämä on liian lyhyt jahkailuun, joten jos aidosti jotain haluaa. Koronantilanteen takia matkailusta on tullut yhä hankalampaa.

Loma-asunnosta koituvan summan voi sijoittaa myös vaikkapa ulkomailla eri maissa kiertelyyn tai vaikka maailman ympäri matkaan, itse vietin vuosia kierrellen eri maita ja nyt kun koronatilanteen takia ei ole päässyt mihinkään olen ollut tyytyväinen siihen että rahaa meni matkailuun aiemmin. Minkälaista olisikaan jos en olisi käynyt missään ja nyt ei pääsisi.. Näin monenlaisia asuntoja ja hotelleja useissa eri maissa, opin myös paljon kaikenlaista mistä kohteista pidin ja sään ääri-ilmiötkin tulivat viime vuosina tutuiksi: Saksassa näkyi paljon yhtenä kesänä kuivuneita havupuita joista oli havut karisseet, etelässä alkoi olla huippuhelteet joita myös paikalliset ihmettelivät, 2019 Tanskassa oli jopa +40C helle kun ennen oli noin +25C kesät.  Jos ei ole remontoija-ihminen, ei kannata ostaa huonokuntoista taloakaan. Putkiremontit, homeremontit sun muut voi yllättää jo Suomessakin. Vaihtoehtoja on lukuisia ja loputtomasti eri. Ihmisiä usein mietityttää miten paljon rahaa kuluu ulkomailla?  se riippuu kohteesta ja omista kulutustottumuksistaan. Kuva muokattu photofunia sivulla. Tämä postausjuttu oli kauan luonnoksissa, joten julkaisin sen nyt. Aion itse jatkaa vuokrailua sitten kun se on taas mahdollista haluaisin loma-asuntoon etelään, joko uuteen tai vanhaan kohteeseen. Jos aihe jäi kiinnostamaan katso vaikka nämä: lomakoti ulkomailta. Italiasta kiinnostuneet voivat katsoa myös casait. Idealista vinkit Italiaan. Iltalehden juttu Sisilian taloista. Wagerin kirjat.

How to invest when traveling.  Multiple options to choose. You could travel around the world and pay high price or then buy holiday apartment somewhere if you like to stay in one place. Or maybe you will get a job you always dreamed of. I hope the covid situation will pass sooner or later. Traveling is not only about traveling, people could even get a new career or buy/rent holiday apartment. Sometime it could be even a cheaper option to buy holiday home in the place you love to stay and visit every year, if you like to stay just in one place. I was always renting because I like to travel abroad and change places and see more. When its possible I would do it again. You still have to think before acting, take care about many things and know if the place is located in the earthquake zone or hurricane zone. Also because climate change climate is going like upside down: North Europe has +34C heatwave now when before used to be mild summers without heatwaves.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.