maanantai 27. maaliskuuta 2017

Travel tips: see Dunes

Kuva.
Matkavinkkejä: näe dyynit Euroopassa tai kaukomailla. Dune du Pilat Ranska. Voit nähdä dyynit myös lähtemättä kaukomaille, esimerkiksi Ranskassa, Espanjassa tai Italiassa. Dyynien näkeminen on ainutlaatuinen ja mieleenpainuva matkakokemus. Dyynit ovat usein niin korkeita että niitä voi laskea alas kuin lumimäkeä ja se on hauska kokemus. Dune du Pilat dyynit Ranskassa ovat korkeimmat dyynit Euroopassa 110m meren yläpuolella. Dyynien sijainti on Las Teste-De-Buch Arcachon Bay, 60km päässä Bordeuaxista. Lisätietoa. Dyyneille pääset esimerkiksi junalla asema on Arcachon. Le Dune Piscinas dyynit Sardinian saarella Italiassa. Sardiniassa on monipuolinen luonto ja sieltä löytyy myös kuusikymmentämetriset dyynit. Mistralituulet luovat dyyneille aina uuden muodon. Sijainti Ingurtosu geomineraalinen puisto Sardiniassa, kuvia. Dyyneillä kasvaa myös kasveja ja kukkia, vaikka yleensä dyynit ovat tunnettuja autiomaisesta tunnelmasta. Sijaitsee hylätyssä kylässä ja dyyneille voi olla hankala päästä, esim.vuokra-autosta tai järjestetystä retkestä voisi olla hyötyä. Lapsille on kohteessa huvipuisto tms. Kohteessa sijaitsee Hotel le Dune Piscinas. Kohteessa voit kokeilla snorklausta ja sukellusta. Arvosteluiden mukaan lähes kaikki kohteessa käyneet ovat menneet paikalle autolla. Miten pääset: retkiä järjestää esim. Visit Sardinia.

Duna De Cresmina-Guincho dyynit Portugalissa, kuvia. Portugalin dyyneille järjestetään retkiä 3,5e hintaan Portugal my experience sivun kautta.  Brasilia Jericoacoara ja Lensos Maranhenses luonnonpuistojen dyynit. Nämä dyynit ovat sellaiset että niillä voi nähdä kasvavan myös palmuja ja on useita pieniä kirkkaita laguuneja keskellä dyynejä. Retkiä näille Brasilian mahtaville dyyneille järjestää Brazil Adventure tours. Kuvia. Kanarian Playa del Ingles+Maspalomas dyynit, nämä ovat todella tunnetut ja olen ne nähnyt. Kuvia kanarian dyneiltä. Dyynit ovat ainakin 10 metriä korkeat ja dyynien takana on meri ja sivummalla runsaasti turistiravintoloita. Ihme kyllä dyynit eivät olleet aivan täynnä ihmisiä yhtenä kesänä kun siellä kävin, tosin hiekka oli tulikuumaa. Miten pääset: helppoa, ota bussi tai majoitu Playa del Inglesiin/Maspalomasiin. Inglesin rantakadulta näet heti dyynit. Morocco Dune tours järjestää valmisretkiä Saharan dyyneille Marokossa. Retkitoimistolta voi myös kysyä majoitusvinkkejä, opasta yms. Desert Eco tours järjestää ekomatkoja aavikoille eri kohteisiin. Great Sand Dunes kansallispuisto Amerikassa löytyy San Luis Valleysta Coloradosta. 230m korkuisia dyynejä löytyy myös Amerikasta. Kesäkuussa tämän aavikon tavallinen lämpötila on 66C ja viileintä on tammikuussa ja joulukuussa. lisätietoa. Retkiä Great Sand Dunes aavikolle järjestää Grand American Adventures ja kuvausretkiä Big Sun photo tours.  Matkakuumeblogissa matkajuttu Dubain dyyneiltä. Huom. jos menet dyyneille ota mukaan ohut huivi, joka suojaa silmiä tuulen mukana lentävältä hiekalta! hiekka on erittäin kevyttä ja puuterimaista joten se menee nenään ja ehkä jopa korviin. Dyyneillä paistaa usein aurinko kirkkaalta taivaalta ilman varjoa, joten auringolta suojautuminen kannattaa. Lähtöportti blogissa on matkajuttu Jericoacoarasta. Kuva Pixabay.

Where to see Dunes? Travel tips:
Dune du Pilat, France.  Tallest sand dunes in Europe. Height is 10m above sea level. Located in La Teste-De-Buch in the Arcachon Bay, 60km from Bordeuax. How to get there: example by train the station is Arcachon. Le Dune Piscinas dunes in Sardinia Island Italy Ingurtosu Geomineral park, pictures. High about to sixty meters. Abandoned village and it could be a bit difficult to get there but rent a car or go By tour. One possible tour is Visit Sardinia Dunes tour. There is located Hotel le Dune Piscinas. Playa del Ingles dunes in Gran Canary Island Spain I've seen. Nearby is also Beach and many tourists restaurants. Duna de Cresmina-Guincho dunes in Portugal, pictures and tours on Portugal My Experience.  Brazil Jericoacoara and Lensos Maranhenses National Park Dunes. How to get there: check Brazil Adventure tours.  

Great Sand Dunes in San Luis Valley Colorado Usa. Tallest sand dunes in North America. How to get there: by car or by tour. Check Great American Adventures tour. Big Sun photo tours.
One more tip take scarf if you go to dunes because of the flying sand around.
Picture from Pixabay.

Videolla Great Sand Dunes kansallispuisto Amerikassa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.