lauantai 14. tammikuuta 2017

Heart of the Explorer

Suurin matkahaave

Aika kertoa suurimmista matkahaaveistani. Haaveilen maailman ympäri matkasta kuten myös monista muista matkoista. Tässä paljastan osan mistä. Euroopan omatoimisista kiertomatkoista on jo kokemusta, mutta kiinnostaisi nähdä myös Euroopassa nämä: Portugali, Kroatian vesiputouspuisto ja paljon muuta. Maailman ympäri matkalle valitsisin useita eri kohteita ja mantereita, kuten myös kaukaisia trooppisia saaria ja eri meriä. Tietysti on jo käytyjäkin kohteita joihin haluan ehdottomasti takaisin kuten Välimeren saaret, josta en vaan saa tarpeekseni ja lähtisin mihin tahansa vuodenaikaan. Palmumaisemat kiinnostaa lähes aina eniten. Kiinnostaisi nähdä lisää Atlanttia ja Atlantin ylitys voisi olla upea kokemus ja yksi suurimmista matkoista. Karibia, Tyynimeri sun muuta. Safarilla haluaisin myös käydä koska sellaisesta olen haaveillut ja nähnyt unta jo lapsena. Safarille menonkin voi toteuttaa monilla eri tavoin: kiertomatka, laivareissu, kuumailmapallolento. Yhtenä joulukuuna kauan sitten heräsin lumimaisemiin unesta jossa oli lämmintä ja mahtava auringonlasku safarilla, oli aika pöllämystynyt olo herätä lumimaisemiin. Toteutuneita unelmamatkakohteitakin on jo, viime vuonna näin Venetsiaa ja muuta, se oli yksi kohde jonka näkemisestä haaveilin kauan. Haluan myös maihin joiden kieltä en ymmärrä.

Kuten risteilyidenkin kohdalla tein en aio jättää unelmia vain unelmiksi. Unelmat on tehty toteutettaviksi! nyt tai myöhemmin, sillä ei ole väliä koska, miten tai milloin. Omat rajoituksensa matkoihini tuovat se että yritän valita kohteita joissa ei olisi runsaasti ilmansaasteita, koska en kestä suuria ilmansaastemääriä. Tietysti on useita sivuja joissa voi vertailla ilmansaastetilastoja, mutta joskus niitä on enemmän ja joskus vähemmän. Tietyistä valmismatkapaketeista ei voi mielensä mukaan valikoida vain niitä kohteita joissa käy, kun taas räätälöidyissä omatoimi/valmismatkoissa voi. Kohdelistalle olen valmis myös ottamaan kohteita joissa en välttämättä edes ajatellut käydä, jos ne kuuluvat koko pakettiin niin miksi ei. Mutta en voisi laittaa kohdelistalleni ykköseksi kohteita joissa on runsaasti ilmansaasteita. Opin myös viime kesänä sen että joudun valitsemaan ruokapaikatkin tarkasti.

Haaveilen Atlantin ylittämisestä laivalla, kuten isoisoisäni aikanaan teki. Voisin lähteä Atlantin ylitysmatkalle vaikka Välimereltä tai Englannista, kumpikin käy. Miksi laivalla? koska haluan nähdä lisää Atlantin merimaisemia ja pidän niin kovasti merellä olemisesta. Tietysti myös toivoisin että niin pitkällä reissulla laivalla olisi hyvä tunnelma. Laivan kannelta voi saada hyvin napattua kuvia jos on kirkas ilma ja minulle on ollut yksi paras kuvauspaikka juuri laivan kansi. Haluan lisää mahtavia matkakokemuksia. Haveilen myös monista muista kohteista ja tietysti näkisin myös mielelläni lisää Suomea, mutta mieluiten hyvällä ilmalla. Sillä enhän ole edes nähnyt Lappia poroineen. Nyt on Suomen satavuotisjuhlat, joten nyt olisi kaikkien aika nähdä lisää Suomea. Minua kiehtoo hieman myös ns.kylmät kohteet kuten Antarktika, Islanti ja Kanada mutta jotenkin aina ykköslistalle menee kuitenkin tropiikki. Välimeren (ja muutkin) trooppiset saaret kiehtoo aina vaan. Rakastan Eurooppaa ja matkakohteita Euroopassa, joten ei haittaa vaikka maailman ympäri matka ei toteutuisi tänä vuonna koska tykkään niin paljon myös Euroopan kiertämisestä. Minulle Eurooppa on ykkönen koska tykkään siitä miten erilaisia kohteita Euroopassa on ja minulle riittää kyllä Eurooppakin tällä hetkellä. Tietysti haluan kokea erilaisia kohteita, mutta uskon suosikkinani pysyvän Euroopan myös jatkossa. Eurooppa on tosi monipuolinen myös ja täynnä erilaisia kulttuureita ja maita. Jos haluat lukea maailman ympäri matkoista blogeissa niin katso tästä muutamat ja inspiroidu: Adalmina's Adventures.  MatkakuumeChronic Wanderlust Around the world trip. Jutun lopussa kaksi itse otettua kuvaa ajatuksineen ja kaksi ajatuskuvaa pinterestistä. 

What kind of travel dreams I got now? I would like to travel around the World some day. Sooner or later. Someday I will. No matter when, where or how. I would like to see different countries, sea, distant islands. I would like to continue traveling in Europe and see example these countries: Portugal, More of Spain, waterfall park in Croatia, more of Greece. Wildlife safari would be a great experience I've been dreaming of safari since I was a child. I would like to return also to destinations I've already visited. Few things I must keep on my mind like what I can eat for not getting sick from the food as happen easily and I have to think where I go where is less air pollution because I get sick also from heavy air pollution. I would like to travel about anywhere but I must try to choose suitable destinations to me. I would like to cross to Atlantic ocean by cruise, no yet sure from where, starting destination and the harbour could be in England or in Mediterranean. My great-grandfather gone to Usa by ship from UK long time ago.
 I want more of Great experiences. Sure I would like to explore more of my country, Finland, also but in summer. It doesn't matter if I don't have a chance to travel everywhere and far this year because I love Europe. Europe has many kind of cultures, landscapes and countries and many of my favorite destinations to return.