lauantai 3. syyskuuta 2016

Jokiristeilyvinkkejä


Jokiristeilyvinkkejä eri kohteisiin. Jokiristeily on mahdollista toteuttaa edullinen tai kalliimpi risteily. Sightsee risteilyt ovat usein edullisempia ja yön yli kestävät kalliimpia. Viikon jokiristeilyiden hintaan sisältyy useimmiten yöpyminen ja buffet ruoka, mutta satamamaksut ei välttämättä sisälly laivayhtiöstä riippuen. Rheiniltä voit risteillä esim. Dusseldorfiin ja pidemmälle. Risteilyitä on viikon pituisia risteilyitä, lyhyitä tunnin tai päivän kestäviä sightsee kaupunkiristeilyitä, bileristeilyitä ja useita kohteita kiertäviä risteilyitä. Varmasti kiva lomavaihtoehto ja sopii yhdeksi vaihtoehdoksi kiertää Eurooppaa. Jokiristeilyt ovat yleensä edullisempia suoraan varattuina, mutta kalliimpia toki kuin Itämeren pikaristeilyt. Parhaimmillaan saat viikon jokiristeilyn noin 300-500e ja lyhyet sightseeing risteilyt parhaimmillaan vain 5-20e. Frankfurtissa on lyhyitä 10e jokiristeilyitä. Rheinillä on vihreät maisemat ja myös vihreitä laaksoja, linnoja ja pikkukyliä kaupunkien lisäksi. Rheinin risteilyitä Cruising holidays sivulla. Tonava on yhä vaaleansininen ja Tonavalta voit suunnata vaikka omatoimisestikin Wienin kautta Budapestiin tai Bratislavaan jokilaivoilla tai risteilyllä. Jokiristeily on hyvä vaihtoehto myös sen takia että näet kerralla paljon eri kohteita. Tuollakin Tonavan risteilyreitillä näkee myös vihreitä maisemia sinisen Tonavan ja kaupunkien lisäksi. Cruising Holidays Tonavan risteilyt.

Edullisempia Tonavan risteilyitä järjestää DDSG Blue Danube. Wienistä, Tonavalta on mahdollista risteillä myös Mustallemerelle, lisätietoa. Lisämaksua viikon risteilyille saattaa tulla esim. juomamaksut 10-15e/päivä jos juomat eivät sisälly, retkimaksut elleivät retket sisälly hintaan, satamamaksut jos eivät sisälly. Mahdolliset tippimaksut ovat ainakin meriristeilyillä käytössä. Yleensä kumminkin buffetissa saa vettä, kahvia jne. ilman lisämaksuja, mutta erillisistä juomista otetaan usein lisämaksut. Miltä kuulostaisi Seinen risteily illalla Pariisissa kuun valossa. Seinen risteilyitä löytyy jopa 14 eurolla. Lisää risteilyideoita: Rivercruiseline.  Cruising Holidays.  Avalon Waterways.  Viking River Cruises.  Eurorivercruises.  Sightseeing risteily Frankfurtissa.  Pariisi Seinen risteily.  Saga risteilyt.  Lontoo Thames sightseeing risteily. Miltä kuulostaisi Burgundy & Provence risteily Pariisista Rivieralle asti, sellaisia järjestää Avalon Waterways. Tuolla jokilaivalla on myös fitness center, kirjasto kirjojen ja pelien kera ja wifi. Kuvassa Kölni Rhein ja kuvan otin sillalta. Jokilaivaristeilyitä kuten muitakin risteilyitä järjestetään ympäri vuoden. Minä en ole ollut tällaisella jokiristeilyllä, mutta olen nähnyt ohi lipuvia jokilaivoja Kölnissä, Passaussa ja Wienissä ja aina välillä harkitsen myös jokiristeilyä. Kivaa näissä on se että näkee useita eri kohteita samalla kertaa ja myös laivan buffetti houkuttelisi. Tiesitkö että Viking Rivercruises yhtiö tekee varmaksi sen että saat aamupalan myös lähtiessä aamulla jo klo. 2.30 he laittavat kattaukset valmiiksi. Muita (meri) risteilyideoita: Norwegian Epic 30.10 Barcelona (lähtösatama), Santa Cruz Teneriffa, San Juan Puerto Rico, Port Canaveral Orlando Amerikka, Road Town, Tortola British Virgin islands, Great Stirrup Cey (Norwegianin oma saari), Bahamas, Port Canaveral Orlando Amerikka (päätesatama) lisätietoa. Ko. Epic laiva on saanut 4 ja puoli pistettä Cruisecriticissä. Lisää laivamatkajuttuja.
 
River Cruise tips:
it's possible to find cheap or expensive river cruise. Short sightseeing cruises are often cheaper than longer cruises. You may have to pay port fees and you may need visa. You may have to pay drinks but those are often included in the buffet. I've seen Rhein river and there is green nature and little villages and then bigger cities. Blue Danube and you can go By river Cruise example from Vienna to Budapest and Bratislava. Also possible river Cruise from Vienna to Black sea at summer. Check Cruising Holidays.  DDSG Blue Danube.  Avalon Waterways.  Viking River Cruises.  Eurorivercruises. Saga cruises  Sightseeing Cruise in Frankfurt.  Paris Seine cruises.  Avalon Waterways has Burgundy & Provence cruise from Paris to Cote d'Azur.  London Thames Sightseeing cruise.

Schwedenplatz, Wien