lauantai 2. heinäkuuta 2016

Matkakokemus Genovasta


Nyt seuraa matkakokemus Genovasta, josta lähdin toiselle risteilylle. Genova on hyvin vanha satamakaupunki jossa on ikivanhoja rapistuneita palatseja, levoton tunnelma Principe aseman seudulla, monikulttuuria, pilvistä sitten aurinkoista, paljon kiinalaisia ravintoloita, satamaturisteja, merirosvolaiva. Jo juna-aseman Piazza Principen luota löydät nähtävää: on ikivanhoja rappeutuneita palatseja, joita ei ehkä tietäisikään palatseiksi muuta kuin koristeellisuuden takia. Aseman vieressä on myös Cristoforo Columbuksen patsas, Columbus löysi Amerikan mutta hän luuli löytäneensä Intian. Hän seilasi maailman merillä ja kävi useissa eri kohteissa laivalla. Amerikassa kävivät myös muutkin löytöretkeilijät. Genova on usein parhaiten tunnettu Columbuksen kotikaupunkina ja voit nähdä myös Columbuksen talon. Via Balbi on yksi kaduista jossa on vanhoja palatseja, tosin myös graffitteja yms. Stazione Marittima satama ei ollut aivan sitä mitä odotin, sillä kaikki satamassa oli kiinni. Genovasta oli todella vaikea saada ostettua mitään laivalippuja, koska kaikki lippumyynnit olivat satamassa jatkuvasti kiinni. Ehkä ne oli jopa lopetettu. Lippuja en saanut ostettua myöskään sataman läheisten katujen matkatoimistoista, koska niitä ei vaan haluttu myydä. Mutta lopulta onnistuin, Cadmo matkatoimisto myy kyllä useita matkoja ja lippuja, osoite Via Cairoli. Tosin liput voi ostaa myös etukäteen, jolloin ei tarvitse kävellä ympäriinsä etsimässä. Minä odotin että satamassa olisi ollut edes yksi liike auki, mutta ei ollut, se ei ole sellainen satama jossa kaikki pidettäisiin auki ja ketään työntekijää ei näkynyt. Myös lähtiessä oli todella vaikea löytää sataman lähtöporttia, joka vaihdettiin kesken kaiken. Kaupunki on melko levoton ja huumeiden käyttö näkyy katukuvassa ja yhteen aseman läheiseen hotelliin tuli sellaiset hajut sisään. Naisille ei ehkä ole kovinkaan turvallista liikkua pimeän aikaan ulkona Principen aseman seuduilla, tai juuri kukaan ei liikkunut. Graffiteja oli useanlaisia näin mm. semmoiset joissa luki että maahanmuuttajia muka kidutetaan Italiassa ja graffiteja eiffel-torneista joiden huipulle oli laitettu vessapaperirulla. Eiffel-graffiteja oli todella paljon. Yksi flamingograffitti oli ihan hieno. Sää oli usein pilvinen ja pientä tihkusadetta. Sää saattoi vaihtua täysin yks kaks. Vaihdoin majoitusta usein ja huomasin ettei tähtimäärä merkkaa yhtään mitään tässä kaupungissa. En viihtynyt Genovassa ja olin iloinen kun lopulta sain liput käteen. Alla lisävinkit ja kokemukset

I visited Genoa Italy. Genoa is old harbour city with old palaces to see. Restless atmosphere close to Piazza Principe in the evening. There is statue of Cristoforo Colombo (found of America) close to Principe station. Located in Via balbi street there is old palaces but also graffiti. I gone to port and tried to buy Cruise tickets but it was difficult because offices were closed. I found travel agenzy Via Cairoli and then got the tickets. It was difficult to find the right port for the Cruise because the port changed. If you go to Mediterranean Cruise from this city it's not easy to search By walking go By taxi then. 


Kolumbuksen patsas Principe -aseman edestä

Statue of Cristofo Colombo, the founder of America


Nähtävää: Porta dei Vacca. Muurinpalat rakennettiin 1155-luvulla merirosvoryöstäjä Punapartaa vastaan. Barbarossa punaparta riehui ympäri Välimerta yrittäen valloittaa ja ryövätä vähän kaikkia kohteita, myös onnistuenkin. Punaparta taitaa olla Karibian Helmirosvot leffojen inspiraatiohahmo jos tarkemmin miettii. Genovan paikalliset olivat liian hitaita valmistaakseen tarpeeksi nopeasti muurit kaupunkiin, joten valloitus onnistui. Myös nykyään maahanmuuttajat ovat yhä tervetulleita valloittamaan Genovan kaupunkia. Tervetulotoivotuksia ei kylläkään kertaakaan kuullut, mutta silti moni vain tulee. Satama tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia niin maahanmuuttajille kuin turisteillekin. Tai itse asiassa mahdollisuuksista pitää vain itse ottaa selvää, koska lippuluukut oli kiinni.

Porta Dei Vacca, the Gate. Via del Campo. Built in 1155 to meet the threat of invasion by Emperor pirate Barbarossa. Barbarossa around the Mediterranean countries long time ago and if you like Pirates of the Caribbean you will like this kind of stories. Local citizens were unable to make the fortifications high enough in such a short space of time, temporary use was made of masts and forecastles from ships. 


Aito merirosvolaiva, ei vaan Galleon Neptune joka on kopio vanhasta 1700-luvun merirosvolaivasta ja suunniteltiin alunperin Polanskin Pirates -leffaa varten ja ollut myös tv-sarjassa Kapteeni Koukun laivana. Sisäänpääsymaksu 6e, mutta laivaa voi ihailla ilmaiseksi ulkoapäin. Kiva nähtävyys lapsiperheille ja löytyy Genovan satamasta läheltä aquariumia ja merimuseota. Näkyy kadulle ja ei voi olla huomaamatta jos liikuu lähistöllä. Matkavinkki: vietä Genovassa päivä tai pari ja suuntaa sitten Välimeren risteilylle viikoksi. Useat eri laivafirmat järjestävät risteilyitä Genovasta. Lue cruisecritic ennen kuin varaat. Muita kokemuksia: hyvää hotellia oli äärettömän vaikea löytää. Ensin luulin löytäneeni hotellin jota olisin voinut blogissa asti kehua, mutta erehdyin. Työntekijät vaikuttivat mukavilta, mutta sitten työhön saapui yksi joka soitteli aiheetta ja käyttäytyi vihaisesti puuskahtaen syyttä suotta. Kaiken lisäksi sain pian tietää että hotellista pyydettiin kalliimpaa hintaa, sillä hotelli olisikin ollut edullisempi. Hotellin työntekijä oli superiloinen kun minä häivyin, josta päättelin ettei hän pitänyt naisista. Ihmettelin myös sitä kun en saanut karttaa enkä tietoa satamasta, vaikka olin juuri saapunut ekaa kertaa Genovaan ja satama oli aivan vieressä melkein. Vastaus oli usein vain ihmetteleviä katseita, vaikka ko.kaupungissa käy paljon risteilyturisteja, en voi olla ainoa joka kysyi satamaa. Hotelli oli kolmen tähden jättirakennus ja sijaitsi Principen aseman vieressä. Sitten majoituin kalliimpaan hotelliin samalla kadulla, josta en saanutkaan huonetta ja minut siirrettiin toiseen hotelliin joka oli myös surkea eikä vastannut tähtiluokitustaan.

Principen aseman alue on renttualuetta, jossa paikalliset liikkuvat lähinnä vain autoilla. Jos Genovaa pitäisi verrata johonkin käymääni kohteeseen niin ehkäpä vähän kuin Frankfurt. Koin myös erittäin oudon kokemuksen. Ostin leivän yhdestä aseman edessä olleesta kahvilasta, kumminkin ulkopuolelta. Seuraavana iltana ostin samasta saman leivän, mutta sairastuin. Ainakin luulen että se johtui leivästä. Olo muuttui sellaiseksi että tuli kova päänsärky ja todella paha olo, kaikin puolin huono olo leivästä. Uskomattoman huono olo eikä pelkästään vatsatautia. En edes halua tietää mikä leivässä oli vikana. Luulin että voisin luottaa kahvilaan ja erehdyin pahasti. Kehenkään ei ole hyvä luottaa. Kahvila ei ollut italialainen. Tästä kumminkin opin jotain ja jatkossa ostan mieluiten leivätkin muoveissa tai kaupasta. Ei ihme että päivä tämän jälkeen näin kun saman kahvilan edessä oli useita poliiseja tutkimassa, siellä oli varmaan paljon muutakin meneillään. Tuskin olin ainoa joka sai sellaisen leivän. Luulen että hotellin yläkerrassa oli myös jokin huumetehdas, tai siltä ainakin haisi. Kävin myös kiinalaisissa ravintoloissa joissa oli ihan ok ruokia. Minun silmiini Genova ei ole sitä aidointa Italiaa, Genova on maahanmuuttajien täyteinen satamakaupunki, jonka on annettu rappeutua monilta osin. Palaisinko enää? en välttämättä ottaisi suosikkikohteekseni Genovaa. Jos ghettojen ja vanhojen palatsien kiertäminen kiinnostaa ota suunnaksi Genova. Genova voisi olla myös yksi hyvä esimerkki siitä miten käy kun ei toimiva maahanmuutto karkaa täysin käsistä. Tosin arvostan kyllä niitä maahanmuuttajia jotka tekivät jotain työtä, kaupungissa näkyi esim. afrikkalaisia laukun myyjiä jotka tekevät myyntityötä ja kiinalaisia jotka ovat ahkerina omissa liikkeissään. Tietysti tämä on siinä mielessä hyvä kohde jos haluaa olla vain yön tai pari ja mennä heti risteilylle. Genovasta pääsee myös Portofinoon, joka on suosittu hieno kohde. Portofinoon pääsee junilla tai veneretkellä. Uskon että nuo pikkupaikat ovat myös rauhallisempia.

The Neptune is a ship replica of a 17th-century Spanish galleon. The ship was built in 1985 for Polanski's film Pirates, where she portrayed the Spanish ship of the same name. Neptune is a tourist attraction in the port of Genoa Italy. You could also go to Mediterranean cruise from Genoa or go to Portofino by train or boat tour.


It was difficult to find a good hotel close to Piazza Principe. I didn't get a ot lof information about Genoa city and not about the harbour. I had very weird and sick experience of one cafe because I bought bread and got sick and also got headache and felt very weird and after this experience now I will try to look at very well where I go next time or then I just buy all food from the market. One day before I bought the same bread and got not sick but next day I got sick. No wonder that next day I saw a lot of polices close to the same cafe there was something going on. This experience teach me again it's not good to trust anybody and if I ever go to similar Place then I just buy food from the market or from places I can trust a little bit more
Kirjasto ja yliopisto

Principe juna-asema

Principe station